F1: Ο Χόρνερ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες

Κώστας Παστρίμας
F1: Ο Χόρνερ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες
Η Red Bull ανακοίνωσε ότι η έρευνα για την απρεπή συμπεριφορά του επικεφαλής της Red Bull Racing ήταν απαλλακτική για τον Βρετανό.

Το σίριαλ σχετικά με τις καταγγελίες κατά το Κρίστιαν Χόρνερ από υπάλληλο της Red Bull Racing για ανάρμοστη συμπεριφορά έλαβε τέλος, μία ημέρα προτού αρχίσει η δράση στο Μπαχρέιν για τον πρώτο αγώνα της σεζόν της Formula 1.

Ο Χόρνερ είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις αρχές του μήνα, όταν στον Τύπο διέρρευσε η πληροφορία ότι υπήρχε εναντίον του καταγγελία από μία εργαζόμενη στην ομάδα για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η μητρική εταιρεία Red Bull πήρε πολύ σοβαρά αυτήν την καταγγελία και ξεκίνησε μια ενδελεχή έρευνα, την οποία ανάθεσε σε εξωτερικούς δικηγόρους.

Κρίστιαν Χόρνερ
Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool/Getty 

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν πάρα πολλά στοιχεία και παρέδωσαν στη Red Bull ένα φάκελο 150 σελίδων, ο οποίος περιλάμβανε και τις απομαγνητοφωνήσεις από δεκάδες ώρες ακροάσεων. Στη Red Bull εξέτασαν αυτά τα στοιχεία και αποφάνθηκαν ότι δεν είναι αρκετά για να κατηγορηθεί ο Χόρνερ. Έτσι, εξέδωσαν μια ανακοίνωση που αναφέρει:

«Η ανεξάρτητη έρευνα για τους ισχυρισμούς που έγιναν εναντίον του κ. Χόρνερ έχει ολοκληρωθεί και η Red Bull μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το παράπονο έχει απορριφθεί. Ο καταγγέλλων έχει δικαίωμα προσφυγής. Η Red Bull είναι πεπεισμένη ότι η έρευνα ήταν δίκαιη, αυστηρή και αμερόληπτη. Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι εμπιστευτικό και περιέχει τις προσωπικές πληροφορίες των δύο πλευρών και των τρίτων που βοήθησαν στην έρευνα και ως εκ τούτου δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω από σεβασμό προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Η Red Bull θα συνεχίσει να πληροί τα υψηλότερα στάνταρ στο χώρο εργασίας».

Ο Χόρνερ δεν φάνηκε να έχει αμφιβολίες για το αποτέλεσμα της έρευνας και την απόφαση της Red Bull και έχει ήδη ταξιδέψει στο Μπαχρέιν για να ηγηθεί της ομάδας του στο ξεκίνημα της σεζόν.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool/Getty

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!