Lancia Ypsilon: Ηλεκτρικό σουπερμίνι με 156 ίππους (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Lancia Ypsilon: Ηλεκτρικό σουπερμίνι με 156 ίππους (vid)
Το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής Lancia κυκλοφορεί αρχικά σε πολυτελή και συλλεκτική έκδοση που κοστίζει 40.000 ευρώ.

Το Μιλάνο, η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της μόδας, αποτέλεσε το ιδανικό φόντο για να παρουσιαστεί η νέα Lancia Ypsilon. Πολυτελές και ντιζαϊνάτο, το ιταλικό σουπερμίνι σηματοδοτεί την απαρχή μίας νέας εποχής για την Lancia. Η ιταλική μάρκα αναγεννάται εντός του ομίλου Stellantis, με νέα γκάμα που θα φέρνει στις αγορές ένα αυτοκίνητο ανά δύο χρόνια. Η αρχή γίνεται φέτος με την ηλεκτρική Ypsilon, θα ακολουθήσει η ναυαρχίδα της μάρκας - ένα ηλεκτρικό fastback με αυτονομία 700 χλμ. - το 2026 και η νέα Delta το 2028.

Lancia Ypsilon

Λανσάροντας τη νέα Ypsilon, η Lancia δημιούργησε μία συλλεκτική έκδοση σε συνεργασία με την εταιρεία design Cassina. H συλλεκτική έκδοση Limitata Cassina θα παραχθεί σε 1.906 μονάδες, με τιμή τοις μετρητοίς στις 39.999 ευρώ (παρέχεται δυνατότητα προκαταβολής 9.800 ευρώ, 35 δόσεις των 200 ευρώ και επιλογή αγοράς στο τέλος με «δόση balloon» 22.854 ευρώ).

Lancia Ypsilon

Στο σαλόνι της Ypsilon ξεχωρίζουν οι επενδύσεις από πολυτελή υλικά και οι δύο οθόνες 10,25 ιντσών: μία για τον πίνακα οργάνων και μία για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ο γνωστός από άλλα μοντέλα της Stellantis των 156 ίππων, όπως και η μπαταρία των 51 kWh. Η αυτονομία φθάνει έως τα 403 χλμ. σε μεικτό κύκλο, με μέση κατανάλωση 14,3-14,6 kWh ανά 100 χλμ. Όσο για τη φόρτιση, μέσω ταχυφορτιστή η διαδικασία από το 20% στο 80% διαρκεί 24 λεπτά. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει η υβριδική Ypsilon.

Σε ποιες χώρες θα κυκλοφορήσει η νέα Lancia Ypsilon

To πλάνο της Lancia περιλαμβάνει την εμπορική της παρουσία στην Ιταλία και σε άλλες 5 χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο και Ολλανδία. Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα είναι έτοιμο ένα δίκτυο άνω των 70 ντίλερ σε 70 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η επιλογή των 6 ευρωπαϊκών χωρών έγινε με τρία κριτήρια:

  • Η αγάπη και το πάθος για τα «Made in Italy» προϊόντα, με τις Ισπανία, Βέλγιο και Γαλλία να ξεχωρίζουν.
  • Το μερίδιο των πωλήσεων μέσω διαδικτύου, όπου ηγούνται η Ολλανδία και η Γερμανία.
  • Το μέγεθος του B-segment, με τις Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο να κατέχουν τις πέντε πρώτες θέσεις.

Lancia Ypsilon

Δυστυχώς ανάμεσά τους δεν βρίσκεται η Ελλάδα, όπου μοντέλα όπως η Delta ήταν ιδιαίτερα αγαπητά. Προς το παρόν η Stellantis δεν έχει ανακοινώσει αν θα ακολουθήσουν σύντομα άλλες χώρες.

Photo Credits: Stellantis

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!