Lancia Ypsilon: Επιστρέφει το Φεβρουάριο σε ηλεκτρική έκδοση (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Lancia Ypsilon: Επιστρέφει το Φεβρουάριο σε ηλεκτρική έκδοση (vid)
H πρώτη έκδοση της νέας Ypsilon θα κάνει πρεμιέρα το Φεβρουάριο και θα κυκλοφορήσει σε μόλις 1.906 μονάδες.

Η εμβληματική Lancia - η οποία τα τελευταία χρόνια είχε παρουσία μόνο στην Ιταλία - επιστρέφει στην αγορά της Ευρώπης από το 2024. Πρώτο μοντέλο της νέας εποχής θα είναι η Ypsilon, η οποία θα κυκλοφορήσει σε 6 χώρες πέραν της Ιταλίας (δείτε εδώ ποιες είναι).

Λανσάροντας τη νέα Ypsilon, η Lancia δημιούργησε μία συλλεκτική έκδοση σε συνεργασία με την εταιρεία design Cassina. Η Ypsilon Edizione Limitata Cassina θα αποκαλυφθεί το Φεβρουάριο στο Μιλάνο και θα κατασκευαστεί σε 1.906 αντίτυπα, αριθμός που συμβολίζει το έτος ίδρυσης της Lancia. Πρόκειται για ένα 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, το οποίο θα κάνει χρήση της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει ο όμιλος Stellantis. Διαθέσιμη στην Ευρώπη θα είναι και υβριδική έκδοση της Ypsilon.

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα παρουσιάζει λεπτομέρεια του εσωτερικού και συγκεκριμένα από την κεντρική κονσόλα.

Οι επόμενες Lancia μετά την Ypsilon

Μετά την Ypsilon, το 2026 θα ακολουθήσει η ναυαρχίδα της μάρκας, ένα fastback μήκους 4,7 μέτρων, αποκλειστικά ως ηλεκτρικό. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis και θα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 700 χιλιόμετρα με μία φόρτιση!

Τα πιο... συγκινητικά νέα αφορούν την επιστροφή του ονόματος Delta το 2028. Ένα αυτοκίνητο που άφησε εποχή - κυρίως - ως αγωνιστικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Και σε αυτή την περίπτωση θα είναι ένα αυτοκίνητο 100% ηλεκτρικό, το πιθανότερο έχοντας το αμάξωμα ενός crossover. Από το 2026 και μετά η Lancia θα λανσάρει μόνο νέα ηλεκτρικά μοντέλα και από το 2028 θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Photo Credits: Stellantis

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!