Κολάζει η ηλεκτρική Ford Mustang του 1967

Κολάζει η ηλεκτρική Ford Mustang του 1967

Κώστας Παστρίμας
Κολάζει η ηλεκτρική Ford Mustang του 1967
Η Charge Cars πήρε τη θρυλική Ford Mustang και την μετέτρεψε στο απόλυτο ηλεκτρικό muscle car.

Η Ford Mustang αποτελεί έναν μύθο στον κόσμο της αυτοκίνησης. Ιδιαίτερα τα πρώτα μοντέλα της δεκαετίας του 1960 έχουν διαγράψει μια αξεπέραστη πορεία μεταφέροντας την αμερικανική κουλτούρα των muscle cars σε όλο τον κόσμο.

Η Ford έχει αποφασίσει να προφυλάξει την κληρονομιά της Mustang δίνοντας σε ελάχιστους το δικαίωμα να επέμβουν στα θρυλικά αυτοκίνητα και να... ασελγήσουν πάνω τους. Πρέπει η εταιρεία customizing να είναι καταξιωμένη και πάντα σύμφωνα με τα πρότυπα της Ford για να πάρει έγκριση να επέμβει στις κλασικές Mustang.

Mustang

Μία από τις εταιρείες που κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη έγκριση της Ford να δημιουργήσει το δικό της Mustang είναι η Charge Cars. Η εταιρεία ειδικεύεται στις μετατροπές σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η Ford αποφάσισε να της δώσει τα «κλειδιά» ώστε να κατασκευάσει τη δική της εκδοχή της ηλεκτρικής Mustang του 1967.

Mustang

Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι μηχανικοί της Charge Cars είναι να αφαιρέσουν τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης. Στη θέση τους τοποθέτησαν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 536 ίππους και 1.500 Nm ροπής. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 63 kWh και οι επιδόσεις κόβουν την ανάσα. Τα 0-100Km/h επιτυγχάνονται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία είναι 322 χιλιόμετρα.

Mustang

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου έμεινε όσο πιο κοντά στο αυθεντικό μοντέλο. Φυσικά υπήρχαν παρεμβάσεις όπως οι προβολείς LED, τα καθίσματα τύπου μπάκετ, το τιμόνι με τα κουμπιά χειρισμού και η οθόνη infotainment. Όσο για την τιμή, αυτή η ηλεκτρική Mustang κοστίζει 400.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί σε μόλις 499 αντίτυπα.

Mustang

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!