Lancia Delta: Πιστοποιητικό αυθεντικότητας για το θρυλικό αγωνιστικό του Μίκι Μπιαζιόν

Κώστας Μπιτσικώκος
Lancia Delta: Πιστοποιητικό αυθεντικότητας για το θρυλικό αγωνιστικό του Μίκι Μπιαζιόν
Το Πιστοποιητικό επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του αγωνιστικού αυτοκινήτου, μετά από ενδελεχή εξέταση από τεχνικούς και ιστορικούς της Lancia.

Στην ιστορία του WRC λίγα αυτοκίνητα έχουν ταυτιστεί με έναν οδηγό όσο η Lancia Delta με τον Μίκι Μπιαζιόν. Ο Ιταλός κατέκτησε δύο παγκόσμιους τίτλους (το 1988 και το 1989) με την Martini Racing και τις 16 από τις 17 νίκες του σε ράλλυ του WRC με το θρυλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Η κυριαρχία της Lancia Delta στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ είναι εντυπωσιακή: 6 συνεχόμενοι τίτλοι κατασκευαστών (από το 1987 έως και το 1992) και 4 τίτλοι οδηγών (με τον Γιούχα Κάνκουνεν το 1987 και το 1991, με τον Μπιαζιόν το 1988 και το 1989).

Lancia Delta

Η αυτοκρατορία της Lancia με την Delta άρχισε να χτίζεται το 1986. Και τώρα, 37 χρόνια μετά, η ιταλική μάρκα απένειμε στον Μίκι Μπιαζιόν Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας για την Lancia Delta 4WD που ο 65χρονος Ιταλός έχει στην κατοχή του. Το Πιστοποιητικό επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του αγωνιστικού αυτοκινήτου, μετά από ενδελεχή εξέταση από τεχνικούς και ιστορικούς της Lancia. Την απονομή στον Μπιαζιόν έκαναν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia, Λούκα Ναπολιτάνο και ο επικεφαλής του τμήματος Heritage του Ομίλου Stellantis, Ρομπέρτο Τζιολίτο.

Το όνομα Delta θα επιστρέψει – μετά από πολλά χρόνια απουσίας – στη γκάμα της Lancia. Όπως ανακοινώθηκε, η νέα Lancia Delta θα είναι αμιγώς ηλεκτρική και θα παρουσιαστεί το 2028.

Photo Credits: Stellantis

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!