Διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο: Τι θα πράξουν οι νέοι Δήμαρχοι

Κώστας Μπιτσικώκος
Διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο: Τι θα πράξουν οι νέοι Δήμαρχοι
Η κατασκευή νέου κόμβου στην Βαρυμπόμπη φέρνει στην επικαιρότητα και πάλι το ενδεχόμενο δημιουργίας πλευρικών σταθμών διοδίων εντός του αστικού ιστού.

Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο δημιουργίας πλευρικών σταθμών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο θα έρθουν οι νέοι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου. Το θέμα που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, επανήλθε στην επικαιρότητα από τον Υφυπουργό Υποδομών. Ο Νίκος Ταχιάος ανέφερε ότι είναι επιβεβλημένη η κατεδάφιση της παλιάς γέφυρας στην Βαρυμπόμπη και η κατασκευή νέας.

Πάντως δήλωσε ότι την παρούσα στιγμή δεν είναι σε θέση να πει αν θα τοποθετηθούν σταθμοί διοδίων στους δύο κόμβους (Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου). «Θα δούμε και τη θέση του νέου Δημάρχου Κηφισιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η πολιτεία όμως θα πρέπει να καταβάλλει στον παραχωρησιούχο της Εθνικής Οδού τα διαφυγόντα κέρδη από την μη δημιουργία σταθμών διοδίων στα σημεία.

Το θέμα απασχολεί ήδη και μάλιστα έντονα τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους, Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά και Διονύσου Κατερίνα Μαϊχόσογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta έχει υπάρξει μεταξύ τους επικοινωνία, ενώ εκκρεμεί συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πριν τοποθετηθούν σχετικά.

Θεωρείται πάντως κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα κρατήσουν αρνητική στάση επί του ενδεχομένου διοδίων στα σημεία, όπως έχουν πράξει όλοι προκάτοχοί τους. Οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν έντονα, καθώς θεωρούν ότι η επιβάρυνση - οικονομική αλλά και περιβαλλοντική - θα είναι μεγάλη. Σε περίπτωση τοποθέτησης πλευρικών σταθμών διοδίων στους δύο κόμβους, αναμένεται κυκλοφοριακή συμφόρηση στο τοπικό δίκτυο και αύξηση των εκπομπών ρύπων.

γέφυρα Βαρυμπόμπης

Photo Credits: Eurokinissi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!