Lancia Delta: Επιστρέφει το 2028 ως ηλεκτρική, όχι όμως στην ελληνική αγορά

Κώστας Μπιτσικώκος
Lancia Delta: Επιστρέφει το 2028 ως ηλεκτρική, όχι όμως στην ελληνική αγορά
Το στρατηγικό πλάνο επιστροφής της Lancia στην ευρωπαϊκή αγορά προβλέπει το λανσάρισμα ενός νέου μοντέλου κάθε δύο χρόνια.

H νέα Ypsilon, διαθέσιμη σε υβριδική και ηλεκτρική έκδοση, θα είναι το αυτοκίνητο που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή της Lancia. Θα κυκλοφορήσει το 2024 στην Ιταλία και σε άλλες 6 χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσά τους δεν βρίσκεται η Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια δεν θα εισάγονται επίσημα τα νέα μοντέλα της ιταλικής μάρκας στη χώρα μας.

Η Lancia θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε δύο χρόνια: άρα το 2026 θα ακολουθήσει η ναυαρχίδα της μάρκας, ένα fastback μήκους 4,7 μέτρων, αποκλειστικά ως ηλεκτρικό. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis και θα μπορεί να διανύσει περισσότερα από 700 χιλιόμετρα με μία φόρτιση!

Τα πιο... συγκινητικά νέα αφορούν την επιστροφή του ονόματος Delta το 2028. Ένα αυτοκίνητο που άφησε εποχή - κυρίως - ως αγωνιστικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Και σε αυτή την περίπτωση θα είναι ένα αυτοκίνητο 100% ηλεκτρικό, το πιθανότερο έχοντας το αμάξωμα ενός crossover. Από το 2026 και μετά η Lancia θα λανσάρει μόνο νέα ηλεκτρικά μοντέλα και από το 2028 θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Lancia

Photo Credits: Stellantis

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!