F1 - H McLaren έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερου pit stop (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - H McLaren έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτερου pit stop (vid)
Η βρετανική ομάδα δεν εντυπωσιάζει πια μόνο στην πίστα αλλά και στο pit lane.

Η αντεπίθεση διαρκείας της McLaren συνεχίστηκε και στο Κατάρ και μάλιστα με τα επιτεύγματα των “πορτοκαλί” να είναι τα καλύτερα φετινά. Με διπλό βάθρο στον αγώνα, νίκη και διπλή παρουσία στο Top-3 του αγώνα Sprint αλλά και μία εντυπωσιακή επιτυχία εκτός αγωνιστικής διαδρομής.

Η ιστορική ομάδα κατάφερε να κλέψει την παράσταση και στο pit lane, σημειώνοντας όχι απλά το καλύτερο pit stop του αγώνα στο Λουσέιλ, ούτε καν όλου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

To 1.80sec που χρειάστηκαν οι μηχανικοί της McLaren για να αλλάξουν τα τέσσερα ελαστικά στην MCL60 του Λάντο Νόρις στον γύρο 27 του αγώνα της ερήμου, αποτέλεσαν παγκόσμιο ρεκόρ!

Δείτε αυτό το εξωπραγματικό pit stop στο video που ακολουθεί…

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη άριστα εκτελεσμένη χορογραφία από το pit crew της McLaren.

Στην ομάδα του Ουόκινγκ χρεώθηκε και το τρίτο ταχύτερο pit stop, που αυτή τη φορά αφορούσε επίσκεψη του Όσκαρ Πιάστρι και εκεί, απαιτήθηκαν ακριβώς 2 δευτερόλεπτα προτού αποδεσμεύσουν την MCL60.

Δείτε τα 10 ταχύτερα pit stop στη λίστα που ακολουθεί…

Τα ταχύτερα pit stop στο Κατάρ

Μετά την εντυπωσιακή παρουσία της στο Grand Prix του Κατάρ, η McLaren είναι πλέον σε απόσταση βολής από την Aston Martin στη μάχη για την τέταρτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών.

Ο επόμενος αγώνας διεξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα τo Circuit of the Americas στο Όστιν του Τέξας, στις 22 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: McLaren Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!