Audi: Το SQ8 των 507 ίππων ξετρέλανε τους Καταρινούς (vid)

Audi: Το SQ8 των 507 ίππων ξετρέλανε τους Καταρινούς (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Audi: Το SQ8 των 507 ίππων ξετρέλανε τους Καταρινούς (vid)
Το μεγάλο SUV επιδόσεων έκανε πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία όμως διεξάγεται στην... Ντόχα του Κατάρ.

Το Κατάρ αποτελεί αυτές τις μέρες το επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και της αυτοκίνησης. Αφενός φιλοξενεί το Grand Prix της Formula 1, αφετέρου την έκθεση αυτοκινήτου GIMS (7-14 Οκτωβρίου). Τα αρχικά παραπέμπουν στη Geneva International Motor Show, η οποία όμως δεν έχει διεξαχθεί την τελευταία τετραετία στη Γενεύη, λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Ένα από τα πολυτελή αυτοκίνητα που έκαναν πρεμιέρα στην έκθεση του Κατάρ είναι και το SQ8, η σπορ εκδοχή του μεγάλου SUV της Audi. Εφοδιάζεται με τον 4.0 TFSI, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 507 ίππους και 770 Nm ροπής. Στάνταρ είναι βέβαια η τετρακίνηση quattro, όπως επίσης το 8τάχυτο κιβώτιο tiptronic, η αερανάρτηση και η τετραδιεύθυνση.

Στα περίπτερα του GIMS Κατάρ - που φιλοξενείται στο εκθεσιακό και συνεδριακό συνέδριο της Ντόχα - φιλοξενούνται περισσότερες από 30 διεθνείς μάρκες αυτοκινήτων, οι οποίες παρουσιάζουν τα νέα μοντέλα τους. Θέλοντας να δώσουν περισσότερη αίγλη στην έκθεση, οι διοργανωτές προσκάλεσαν στα εγκαίνια τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!