Lancia: Επιστρέφει σε 6 ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα

Κώστας Μπιτσικώκος
Lancia: Επιστρέφει σε 6 ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα
Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι αγορές στις οποίες η ιταλική μάρκα θα διαθέτει τα νέα της μοντέλα.

Το πλάνο επαναλανσαρίσματος της Lancia στην ευρωπαϊκή αγορά ανακοίνωσε ο Όμιλος Stellantis. Η ιταλική μάρκα – που τα τελευταία χρόνια είχε παρουσία μόνο στην Ιταλία – θα διαθέτει τα νέα μοντέλα της σε 70 ευρωπαϊκές πόλεις, σε 6 χώρες πέραν της Ιταλίας.

Πρώτη νέα Lancia η Ypsilon, που θα κάνει πρεμιέρα το 2024. Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα είναι έτοιμο ένα δίκτυο άνω των 70 ντίλερ σε 70 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, σε 6 χώρες. Πρόκειται για τις Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Όπως είναι προφανές, η Ελλάδα δεν βρίσκεται στα πλάνα της Lancia, τουλάχιστον για τη δεκαετία που διανύουμε. Παραμένει άγνωστο αν μελλοντικά θα δούμε την ιστορική μάρκα – που έχει συνδέσει το όνομά της με τα ράλλυ – στη χώρα μας, καθώς θα κάνει το επόμενο βήμα στο πλάνο παγκοσμιοποίησής της.

Ήδη έχουν υπογραφεί οι επιστολές προθέσεων στις έξι χώρες, ενώ έχουν σχηματιστεί οι ομάδες των ανθρώπων που θα «τρέξουν» την Lancia, με στόχο να την κάνουν πάλι μία επιθυμητή, σεβαστή και αξιόπιστη μάρκα στην premium κατηγορία. «Τα πάντα είναι έτοιμα για το λανσάρισμα της μάρκας και την άφιξη της νέας Ypsilon», δήλωσε ο Λούκα Ναπολιτάνο, CEO της Lancia.

Λούκα Ναπολιτάνο

Η επιλογή των 6 ευρωπαϊκών χωρών έγινε με τρία κριτήρια:

  • Η αγάπη και το πάθος για τα «Made in Italy» προϊόντα, με τις Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Γαλλία να ξεχωρίζουν.
  • Το μερίδιο των πωλήσεων μέσω διαδικτύου, όπου ηγούνται η Ολλανδία και η Γερμανία.
  • Το μέγεθος του B-segment, με τις Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία και Βέλγιο να κατέχουν τις πέντε πρώτες θέσεις.

Μετά την νέα Ypsilon το 2024, θα ακολουθήσουν άλλα δύο μοντέλα, κάθε δύο χρόνια (ένα το 2026 και ένα το 2028). Οι φήμες θέλουν το μοντέλο του 2026 να είναι ένα compact SUV με το όνομα Delta! Από το 2026 και μετά θα λανσάρει μόνο νέα ηλεκτρικά μοντέλα και από το 2028 θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Photo Credits: Lancia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!