Θηρίο ανήμερο η νέα Ford Mustang GTD (vid)

Θηρίο ανήμερο η νέα Ford Mustang GTD (vid)

Κώστας Παστρίμας
Θηρίο ανήμερο η νέα Ford Mustang GTD (vid)
Η Ford παρουσίασε μια ακραία έκδοση της Mustang μπαίνοντας στο... μάτι των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Κατά τη διάρκεια του Monterey Car Week στην Καλιφόρνια, η Ford παρουσίασε τη θηριώδη νέα Mustang GTD. Πρόκειται για ένα «τέρας» 800 ίππων το οποίο δανείζεται τεχνολογία από το αγωνιστικό GT3 το οποίο η Ford θα αγωνιστεί το 2024 στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Λε Μαν.

Η Ford Mustang GTD είναι μια ξεκάθαρη απάντηση στους Ευρωπαίους κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων ότι όταν θέλουν οι Αμερικανοί μπορούν να φτιάξουν αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών. Η GTD δίνει έμφαση στις επιδόσεις, την αεροδυναμική και την συμπεριφορά στο δρόμο. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V8 κινητήρας 5.2 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 800 ίππους. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η Mustang είναι η πιο ισχυρή που φτιάχτηκε ποτέ.

Ford

Η GTD ωστόσο δεν είναι μόνο κινητήρας και δύναμη. Η Ford Performance έχει φροντίσει να ενισχύσει το αυτοκίνητο τόσο στις αναρτήσεις όσο και στην αεροδυναμική. Στον τομέα της αεροδυναμικής έχει τοποθετηθεί μια τεράστια πτέρυγα στο πίσω μέρος για αύξηση της κάθετης δύναμης, ενώ ο διαχύτης είναι ειδικά σχεδιασμένος για καλύτερη ροή του αέρα.

Ford

Στον τομέα των αναρτήσεων όλα είναι ρυθμιζόμενα και μάλιστα με τεχνολογία αυτόματης προσαρμογής και αγωνιστική δομή. Οι τροχοί είναι μαγνησίου 20 ιντσών, ενώ τα φρένα διαθέτουν ειδική ροή εξαερισμού για καλύτερη ψύξη.

Ford

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι αισθητικές λεπτομέρειες που συναντάμε στην Mustang GTD όπως για παράδειγμα είναι τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι που είναι κατασκευασμένα σε 3D εκτυπωτή, ενώ η αριθμημένη πλάκα στο ταμπλό προέρχεται από το μαχητικό αεροπλάνο Lockheed Martin F-22.

Απολαύστε το θηρίο της Ford.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!