smart #3: Στην Ευρώπη το 2024 το ηλεκτρικό SUV coupe

smart #3: Στην Ευρώπη το 2024 το ηλεκτρικό SUV coupe

Κώστας Μπιτσικώκος
smart #3: Στην Ευρώπη το 2024 το ηλεκτρικό SUV coupe
Το smart #3 θα κυκλοφορήσει και σε σπορ έκδοση Brabus, με 428 ίππους και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Πρεμιέρα στην έκθεση της Σαγκάης έκανε το smart #3, το δεύτερο μοντέλο στη νέα εποχή της μάρκας. Θυγατρική πλέον κατά 50/50 των Mercedes-Benz και Geely, η smart λανσάρει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία σχεδιάζονται στην Ευρώπη και κατασκευάζονται στην Κίνα.

Το smart #3 είναι ένα SUV coupe μήκους 4,4 μέτρων και με μεταξόνιο 2,78 μέτρων, που «μεταφράζεται» σε πλούσιους χώρους για τους επιβάτες. Το λανσάρισμά του στην αγορά της Κίνας γίνεται φέτος το καλοκαίρι, με την Ευρώπη να ακολουθεί στις αρχές του 2024. Στο στιλάτο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικά υλικά, ενώ στο πάνω μέρος της μεγάλης κεντρικής κονσόλας εξέχει μία οθόνη αφής 12,8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

smart #3

Παράλληλα με τη βασική έκδοση παρουσιάστηκε και η σπορ Brabus, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 428 ίππους και δίνουν κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 3,6 δευτερόλεπτα.

Πάντως η smart Ευρώπης δεν ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τις εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν στα μέρη μας, κάτι που θα γίνει σε επόμενο στάδιο. Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του μοντέλου θα γίνει το Σεπτέμβριο στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου.

smart #3

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!