Formula 1: O Βολφ θέλει την Porsche στο σπορ

Formula 1: O Βολφ θέλει την Porsche στο σπορ
Υπέρ της εισόδου της Porsche στην F1 είναι ο επικεφαλής της Mercedes-AMG Τότο Βολφ, ο οποίος τονίζει πως έτσι θα ανέβει η αξία του σπορ.

Από την αρχή του 2022 περιμέναμε το πότε θα ανακοινωθεί η συνεργασία της Red Bull Racing με την Porsche για το 2026. Οι μήνες περνούσαν όμως δεν είχαμε ποτέ επισημοποίηση του μεγάλου deal. Το γεγονός αυτό το... εκμεταλλεύτηκε η Audi, η οποία επισημοποίησε τη δική της συμμετοχή από το 2026 στη Formula 1.

Λίγες ημέρες μετά ανακοινώθηκε από την ίδια την Porsche πως δεν θα εισέλθει τελικά στo σπορ με τη Red Bull Racing. Όμως στην ανακοίνωσή της τόνισε πως εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια, δίχως να κλείνει την πόρτα στη Formula 1. Μπορεί προς το παρόν η είσοδος της Porsche να δείχνει αμφίβολη, όμως δεν σημαίνει πως δεν έχει υποστηρικτές.

Αυτός που θέλει να δει την πολυτελή και σπορ εταιρεία του Ομίλου Volkswagen στη Formula 1 είναι ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ, o οποίος βλέπει μόνο θετικά από την πιθανή εμπλοκή των Γερμανών: «Θα ήταν τέλειο για την F1 αν η Porsche δήλωνε συμμετοχή. Απλά πρέπει να βρουν αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον πλάνο ή αν θα αγοράσουν κάποια ομάδα. Μπορεί να μην έρθουν το 2026, μπορεί η είσοδό τους να έρθει το 2027 ή το 2028. H Porsche θα ήταν φοβερή προσθήκη για τη Formula 1».

F1 Porsche

Επιπλέον ο Βολφ τόνισε πως η γερμανική μάρκα έχει να προσφέρει πάρα πολλά στη Formula 1, κάτι που λίγοι έχουν τις δυνατότητες να κάνουν: «Κάθε μεγάλος οργανισμός, κάθε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία όχι μόνο αγοράζει μία ομάδα και επενδύει μεγάλα ποσά για να αγωνιστεί, αλλά επενδύει σε ενέργειες που συμφέρουν τη Formula 1. Μία φίρμα όπως η Porsche, που είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, αν βάλει χρήματα σε διάφορες ενέργειες για το σπορ, τότε όλοι θα επωφεληθούμε και είναι σημαντικό και για τις αγορές στις οποίες τρέχουμε. Τεράστιες διαφημίσεις, μεγάλες καμπάνιες, προβολή της εταιρείας, γι’ αυτό έχουμε τόσα μεγάλα brand στην F1».

Οι επιλογές της Porsche ώστε να αγοράσει ομάδα δεν είναι πολλές, όμως η συνεργασία με τη Williams είναι μία πιθανή λύση.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!