Formula 1: Τέλος στη συνεργασία Alfa Romeo - Sauber

Formula 1: Τέλος στη συνεργασία Alfa Romeo - Sauber
H Alfa Romeo και η Sauber ανακοίνωσαν το «διαζύγιό» τους στο τέλος του 2023.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στον κόσμο της Formula 1 συνεχίζονται δίχως τελειωμό, με την Alfa Romeo να ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τη Sauber την επόμενη χρονιά. Από το 2019 το όνομα της ιταλικής φίρμας επέστρεψε στο σπορ, όντας χορηγός επωνυμίας της ελβετικής ομάδας και χρησιμοποιεί τους κινητήρες της Ferrari. Η Stellantis έμεινε πολύ ευχαριστημένη με τα οφέλη της συνεργασίας, την οποία επέκτεινε μέχρι το 2023.

Η είδηση αυτή ανοίγει το δρόμο για τη σταδιακή εξαγορά της Sauber από την Audi. Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε πως θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026 και θα το κάνει σε συνεργασία με μία υπάρχουσα ομάδα. Με τον τρόπο αυτό, η ισχυρή εταιρεία του Ομίλου Volkswagen αναμένεται να εισέλθει με πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ. Από τη μεριά της η Audi αναμένεται να ανακοινώσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους την ομάδα με την οποία αναμένεται να εισέλθει στη Formula 1.

Alfa Romeo F1

Σε ανακοίνωσή της, η Alfa Romeo ανέφερε: «Δεδομένης της οικονομικής και βιομηχανικής ανάκαμψης της εταιρείας μας που θα επιτευχθεί το 2022, η Alfa Romeo θα αξιολογήσει τώρα ανάμεσα στις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν στο τραπέζι και θα αποφασίσει ποια θα είναι η καλύτερη για να διατηρήσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική και τη θέση της».

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται το μέλλον της Sauber, η οποία κατά το παρελθόν έχει περάσει από διάφορες οικονομικές κρίσεις. Μάλιστα στο 2022 διανύει την καλύτερη σεζόν της στην υβριδική εποχή του σπορ και είναι καθοδόν για το καλύτερο πλασάρισμά της από το 2013 στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Δείτε το video review του Gazzetta για το πρώτο… ημίχρονο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, με τους Πάνο Σεϊτανίδη και Κώστα Παστρίμα να συζητούν για όσα είδαμε στα πρώτα 13 Grand Prix της σεζόν.

Φωτογραφίες: Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!