Έχεις δικό σου σπίτι; Έτσι θα αυξήσεις το μηνιάτικό σου

Gazzetta team
Έχεις δικό σου σπίτι; Έτσι θα αυξήσεις το μηνιάτικό σου

bet365

Έχουμε τις κατάλληλες προτάσεις για να εντάξεις το σπίτι σου στο Airbnb Plus.

Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να διαθέτει κάποιος ένα διαμέρισμα και να το αφήνει ανεκμετάλλευτο. Όχι, μόνο να μην το χρησιμοποιεί και να το έχει ξενοίκιαστο, αλλά να μην μπαίνει στη διαδικασία να το βάλει στο Airbnb, στο Booking ή κάποια άλλη πλατφόρμα βραχείας μίσθωσης.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις, για χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα το Airbnb αποτελεί ένα έξτρα εισόδημα. Μια τάση που όλο και αυξάνεται, αφού ανάλογος είναι και ο ρυθμός αύξησης τουριστών στη χώρα σε όλη τη διάρκεια του έτους. Όποιος μπαίνει στη διαδικασία να παραχωρήσει το σπίτι του για βραχεία μίσθωση μόνο κερδισμένος είναι, αφού για να καταφέρει να έχει σταθερά επισκέπτες δεν χρειάζεται να έχει γνώσεις πυρηνικής φυσικής. Χρειάζεται απλώς να ξέρει λίγα αγγλικά, να είναι φιλόξενος και να περάσει μια βόλτα από τον Κωτσόβολο της γειτονιάς του.

Προφανώς, ο κάθε ένας από εμάς ξέρει να επιπλώσει και να διακοσμήσει το σπίτι του με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να δέχεται επισκέπτες μέσω Airbnb, ωστόσο η Κωτσόβολος το πάει ένα βήμα μπροστά.

Το Airbnb, όπως και κάθε διαδικτυακή πλατφόρμα στηρίζεται στις κριτικές (ratings) των πελατών της. Για κάθε θετική κριτική που παίρνεις έχοντας το διαμέρισμά σου σε μια πλατφόρμα βραχείας μίσθωσης, αυξάνονται οι πιθανότητες του να βρεις και νέους ενοικιαστές. Εδώ έρχεται η Κωτσόβολος, η οποία σου παρέχει τις απαραίτητες συμβουλές για βελτίωση του rating σου, αλλά και συμβουλές που αφορούν:

> Στο περιεχόμενο της καταχώρησης

> Στην τιμολογιακή πολιτική των hosts

> Στη διαχείριση των κρατήσεων

Επίσης, η Κωτσόβολος σου δίνει tips για να ενταχθείς στο Airbnb Plus. Το Airbnb Plus είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του Airbnb, στην οποία περιλαμβάνονται μόνο τα σπίτια με την υψηλότερη ποιότητα κι οι οικοδεσπότες που προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια και δέχονται τις καλύτερες κριτικές.

Ο Κωτσόβολος έχει δημιουργήσει μια σειρά από προτάσεις σχετικά με τον εξοπλισμό των σπιτιών προκειμένου ν' αναγνωριστούν ως Airbnb Plus. Οι προτάσεις αφορούν κυρίως τα εξής:

> Κουζίνα, με εντοιχιζόμενες λευκές συσκευές.

> Σαλόνι, με smart tvs.

> Μπάνιο, με ανέσεις όπως πιστολάκια μαλλιών, που αποτελούν σημαντικό στοιχείο της αξιολόγησης των επισκεπτών για το κατάλυμά σου.

> Υπνoδωμάτιο, με συσκευές όπως χρηματοκιβώτια που θα βοηθήσουν τους επισκέπτες σου να νιώσουν ασφάλεια για τα πολύτιμα αντικείμενά τους ή συσκευές «Baby Monitors» που θα κάνουν το κατάλυμά σου κατάλληλο και για οικογένειες.

> Business Corner, με πολυμηχανήματα για να μπορείς να κατατάξεις το κατάλυμά σου ως ιδανικό για τη φιλοξενία όσων βρίσκονται σε επαγγελματικά ταξίδια.

> Χώρους Ψυχαγωγίας, με είδη barbeque για να γίνεις προορισμός των πιο premium επισκεπτών.

Το θυμάσαι εκείνο το δυαράκι στα Άνω Πατήσια που σου έγραψε η γιαγιά σου και δεν έχεις πάει καν να δεις αν έχει έπιπλα; Όπως καταλαβαίνεις ήρθε ή ώρα όχι μόνο να το επισκεφτείς, αλλά να κάνεις όλα όσα χρειάζονται για να το βάλεις στο Airbnb.

 

Τελευταία Νέα