Πανεπιστημίου: Ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο ποτάμι

Gazzetta team
Πανεπιστημίου: Ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο ποτάμι

bet365

Ένας από τους πιο «ζεστούς» δρόμους της Αθήνας, ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πρωτεύουσας έχει «ντυθεί» εδώ και λίγες ώρες γιορτινά και προετοιμάζεται για την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Η Οδός Πανεπιστημίου είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και φέτος αυτό θα γίνει με έναν ιδιαίτερο φωτισμό και στολισμό.

Με έμπνευση από την περίοδο του Αθηναϊκού Μοντερνισμού (Art Deco), ο φετινός διάκοσμος αντλεί στοιχεία και μοτίβα που αποτυπώνονται σε πολλά σημαντικά κτήρια της Πανεπιστημίου, όπως για παράδειγμα ο κινηματογράφος Rex.

Με σεβασμό στο δημόσιο χώρο, με την απαραίτητη προσοχή και τους κατάλληλους χειρισμούς που απαιτεί μια περίσταση όπως τα Χριστούγεννα, που αγγίζουν όλους τους πολίτες, η Οδός Πανεπιστημίου μετατρέπεται σε ένα «φωτεινό ποτάμι» που μας μεταφέρει πίσω στα παιδικά μας χρόνια και τις παραμυθένιες αναμνήσεις μας. Με αφετηρία το Σύνταγμα και κατάληξη στην Ομόνοια, η Πανεπιστημίου ενώνει τα δύο βασικότερα σημεία της Αθήνας, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της και -εν τέλει- την ίδια της την ιστορία και κληρονομιά.

Φέτος, η Αθήνα είναι πιο φωτεινή από ποτέ, με ανανεωμένα στολίδια και φωτάκια, κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια.

Και, τελικά, αυτό είναι που έχει σημασία. Αυτό είναι που μένει και ξεπερνά τις όποιες υποκειμενικές κρίσεις αισθητικού χαρακτήρα που όλοι διατυπώνουμε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα