Μάτι: Πώς οι ενέργειες του δήμου Αθηναίων έσωσαν 620 παιδιά (βίντεο-μαρτυρίες)

Μάτι: Πώς οι ενέργειες του δήμου Αθηναίων έσωσαν 620 παιδιά (βίντεο-μαρτυρίες)

Μάτι: Πώς οι ενέργειες του δήμου Αθηναίων έσωσαν 620 παιδιά (βίντεο-μαρτυρίες)

Ποιους ευχαρίστησε ο Καμίνης στον χθεσινό απολογισμό του.

Βίντεο με μαρτυρίες για τις ενέργειες του δήμου Αθηναίων που είχαν ως αποτέλεσμα να βγουν κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες 620 από τις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του απολογισμού του Γιώργου Καμίνη χθες το βράδυ. Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ανακαινισμένου δημοτικού θεάτρου Ολύμπια, εμφανίστηκαν σε βίντεο κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της βραδιάς της 23ης Ιουλίου και περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές της διάσωσης. 

Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στις στιγμές αυτής της 8ετίας που δεν θα ξεχάσει: «Δεν θα ξεχάσω εκείνη τη νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου του 2012, που κάηκαν 40 κτίρια στην πόλη. Τη φωτιά στο Μάτι, το περασμένο καλοκαίρι και τις φοβερές εκείνες ώρες της εκκένωσης των παιδικών μας κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα, καθώς και το βλέμμα των γονιών των 621 παιδιών που τα περίμεναν στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Θα θυμάμαι για πάντα την πλατεία Συντάγματος γεμάτη τρόφιμα για τους άπορους, εκείνο το ποτάμι αλληλεγγύης τα Χριστούγεννα του 2013, αλλά και τα μονίμως χαμηλωμένα μάτια των ανθρώπων στα συσσίτια. Δεν θα ξεχάσω όμως και τη συγκίνησή μου εκείνο το βράδυ, όταν είδα δεκάδες παιδάκια να διδάσκονται κολύμβηση στην καινούργια πισίνα του Σεραφείου Συγκροτήματος που κατασκευάστηκε και αυτό με πόρους ΕΣΠΑ. Αλλά και ποτέ δεν θα ξεχάσω την υπερηφάνεια που ένιωσα  στη Λισαβόνα, όταν ακούστηκε το όνομα της Αθήνας, ως νικήτριας του Βραβείου «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας για το 2018».

Και συμπλήρωσε:

«Δεν ξεχνώ τον κόσμο του πνεύματος και της τέχνης που συγκεντρώνουν οι εκατοντάδες εκδηλώσεις μας στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Αθήνα -Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018”, που κερδίσαμε από την UNESCO, αλλά και τον ενθουσιασμό των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων της τέχνης που ήρθαν στην Αθήνα όταν επελέγη η πόλη μας για να φιλοξενήσει την κορυφαία Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης, Documenta 14».  

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Καμίνης τόνισε: «Μου ζητήθηκε πολλές φορές, από συνεργάτες αλλά και φίλους, να φροντίσω τη δημόσια μου εικόνα, να επενδύσω σε έργα βιτρίνας και δημόσιες μεγαλόστομες παρεμβάσεις αρεστές αλλά όχι χρήσιμες, να λειτουργώ με όρους επικοινωνίας και όχι πολιτικής ουσίας, να προσπαθώ να πείσω τους πολίτες ότι είμαι ένας καλός δήμαρχος με στοχευμένα δημοσιεύματα. Έκανα ακριβώς το αντίθετο. Και δεν μετανιώνω στιγμή. Διότι δεν είναι μόνο το έργο που έχω αφήσει πίσω μου. Ζητούμενο για μένα είναι η συμμετοχή στα κοινά να γίνεται με ήθος, ευγένεια, σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με όρους που θα προάγουν το πολιτικό μας πολιτισμό και κυρίως την ίδια τη δημοκρατία. Και πιστεύω ότι αυτά υπηρέτησα, με συνέπεια και ευθύνη. Και είναι αυτό που με κάνει να νιώθω καλά, στο τέλος της θητείας μου».