Update: Οι 10 νικητές του καταπληκτικού βιβλίου «Το ποδόσφαιρο των μελλοθάνατων»!

Gazzetta team
Update: Οι 10 νικητές του καταπληκτικού βιβλίου «Το ποδόσφαιρο των μελλοθάνατων»!

bet365

Μια τρομερή ιστορία του ποδοσφαίρου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν στις γιορτές οι 10 τυχεροί αναγνώστες του Gazzetta!

Όταν το ποδόσφαιρο είναι πηγή ζωής ή αιτία θανάτου.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο «Το ποδόσφαιρο των μελλοθάνατων» μοιράζει το Gazzetta σε 10 τυχερούς αναγνώστες του, ό,τι καλύτερο για τις γιορτές.

Το, καταπληκτικό από όλες τι απόψεις, βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία του λαοφιλέστερου αθλήματος στο κόσμο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και είναι προϊόν μίας τεράστιας έρευνας που έκανε ο συγγραφέας Kevin E. Simpson.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στην χώρα μας από την mvpublications, ενώ την απόδοση στα ελληνικά έχει κάνει ο «δικός μας» Νίκος Παπαδογιάννης.

Η σύνοψη του βιβλίου

«Στα κολαστήρια του ανείπωτου τρόμου, ο χτύπος της αυτοσχέδιας ποδοσφαιρικής μπάλας συμβόλιζε τη φωνή της ελπίδας. Κρατούμενοι που βρέθηκαν στο χείλος του Άδη, από το διεστραμμένο καπρίτσιο μίας υπερδύναμης που αιματοκύλιζε την οικουμένη, γαντζώνονταν από ο,τιδήποτε μπορούσε να τους προσφέρει μία σπίθα φωτός στο βάθος της ερεβώδους σήραγγας.

Από τα φονικά στρατόπεδα συγκέντρωσης του ναζιστικού Ράιχ μέχρι τα σκλαβωμένα γήπεδα της Αυστρίας, από τις Ολυμπιάδες της φασιστικής προπαγάνδας μέχρι τα Μουντιάλ της μουσολινικής ποδηγέτησης, από τα δακρύβρεχτα γκέτο της Τσεχοσλοβακίας μέχρι τα ματωμένα φαράγγια της Ουκρανίας, το ποδόσφαιρο των μελλοθανάτων έγινε όχημα επιβίωσης και φεγγίτης προς ένα δυσνόητο και νεφελώδες μέλλον. Οι φλόγες του Πολέμου κατέκαψαν την Ευρώπη και άφησαν πίσω τους 60 εκατομμύρια θύματα. Το πρώτο από αυτά, το πιο ευάλωτο, ήταν η αθωότητα, η χαρά του ανέμελου παιχνιδιού.

Οι τυχεροί που χρωστάνε τη ζωή τους σε μία επιδέξια ντρίμπλα απέναντι στον κατακτητή μνημονεύουν τους νεκρούς και, λίγο πριν φύγουν, παραδίδουν στις νεώτερες γενιές τον τρόμο του μάταιου μίσους. Μία ολόκληρη ήπειρος πενθεί εδώ και δεκαετίες το κληροδότημα ενός ακατανόητου οφσάιντ».

O διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και από ένα αντίτυπο του βιβλίου κέρδισαν οι παρακάτω:

Ευάγγελος Τριάντης

Ζήσης Φακατσέλης

Χάρης Λαδόπουλος

Νίκος Γουρδομιχαλης

Δημήτρης Τζάνογλος

Μάλλης Κωνσταντίνος

Αριστείδης Μπάμης

Αντώνης Κωνσταντίνου

Αγιέτ Αλίαϊ

Χρήστος Μεταξας

*Οι νικητές θα ενημερωθούν προσωπικά για τον τρόπο που θα παραλάβουν το βιβλίο τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα