Τα μέχρι στιγμής νούμερα της αγαπημένης μας σειράς.

 

«2 Μαρτίου 2010», έγραφε το ημερολόγιο όταν βγήκε στον «αέρα» το πρώτο επεισόδιο του Game of Thrones. Όσο, όμως, φαν του φανταστικού και να ήταν κάποιος, δεν μπορούσε να πιστέψει τι θα ακολουθούσε τα επόμενα χρόνια. Ότι το Game of Thrones όχι μόνο θα γινόταν μία από τις καλύτερες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, αλλά θα μετατρεπόταν στο νούμερο ένα προϊόν ποπ κουλτούρας της τελευταίας δεκαετίας.

 

 

Τα χρόνια πέρασαν και βρισκόμαστε πλέον λίγες μέρες από το να προβληθεί η 8η και τελευταία σεζόν της σειράς. Ο 8ος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 14 Απριλίου και στην Ελλάδα θα προβληθεί αποκλειστικά και ταυτόχρονα με την Αμερική από τη Nova. Κάθε επεισόδιο θα ανεβαίνει μετά την προβολή του στο Nova on Demand για να μπορεί κανείς να το απολαύσει και με τον πρωινό του καφέ δεδομένης της προχωρημένης ώρας προβολής του. Επίσης, οι πρώτοι 7 κύκλοι και επιπλέον αποκλειστικό υλικό θα είναι διαθέσιμοι σε ένα pop-up κανάλι, το Nova Thrones HD!

 

Στις προηγούμενες 7 σεζόν έχουν γίνει πράγματα και θαύματα. Έχουν πεθάνει εκατοντάδες χαρακτήρες (από βασιλιάδες μέχρι απλοί στρατιώτες), έχουν γίνει γάμοι, σεξ, βιασμοί και νεκραναστάσεις. Για να γίνουν όλα αυτά, επεισόδια της σειράς γυρίστηκαν σε όλο τον πλανήτη, οι τηλεθεατές κάθε επεισοδίου έφτασαν 8ψήφια νούμερα και αρκετοί αρχικά άσημοι ηθοποιοί της σειράς πληρώνονται πλέον με πάνω από 500.000 ευρώ το επεισόδιο.

 

Σε μια προσπάθεια να αποτίσουμε ένα φόρο τιμής στη σειρά της δεκαετίας, δημιουργήσαμε τα παρακάτω infographics βασιζόμενοι στους μέχρι τώρα αριθμούς της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Design : Μαριλίζα Κοντογεώργου