Ένας συντάκτης του gazzetta.gr εστιάζει σε 5 θετικά πράγματα που του έμειναν από το βράδυ που πέρασε συντροφιά με την Nova για χάρη του Game of Thrones.

Του Κώστα Σωτηρόπουλου

Τα χαράματα της Δευτέρας (15/4) ακούστηκε ένα τεράστιο «επιτέλους» από το Βορρά του Westeros που έφτασε μέχρι τη Γη. Η επιστροφή του «Game of Thrones» έγινε πραγματικότητα και μετά το πρώτο -ως συνήθως- αναγνωριστικό επεισόδιο της 8ης σεζόν περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια και την ολοκλήρωση της σειράς.

Ο 8ος κύκλος θα προβάλλεται αποκλειστικά και ταυτόχρονα με την Αμερική από τη Nova. Επίσης, οι πρώτοι 7 κύκλοι και επιπλέον αποκλειστικό υλικό θα είναι διαθέσιμοι σε ένα pop-up κανάλι, το Nova Thrones HD!

Εν αναμονή της συνέχειας, ας κάνουμε ένα μικρό recap με όσα είδαμε στο πρώτο, εστιάζοντας στα 5 θετικά σημεία που μας έμειναν από την επιστροφή του Game of Thrones στις οθόνες μας. 

1) Τα reunion

Reuniοn εδώ, reunion εκεί, reunion παραπέρα! Αν φρόντισε να μας δώσει κάτι απλόχερα το 1ο επεισόδιο της 8ης σεζόν αυτό ήταν επανασυνδέσεις χαρακτήρων που κάπου, κάποτε, είχαν ζήσει αξέχαστες εμπειρίες μαζί!

Πρώτη και βασικότερη όλων αυτή των Τζον Σνόου (πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε το Έγκον Ταργκάριεν) και Άρια Σταρκ! Από την πρώτη σεζόν είχαν να αγκαλιαστούν τα δύο (ξ)αδέρφια και επιτέλους στην 8η το ζούμε ξανά! Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές για τους φανατικούς του GoT.

Οι συγκινήσεις για την Άρια βέβαια δεν τελειώνουν εκεί, καθώς συναντά στο ίδιο επεισόδιο το Κυνηγόσκυλο και τον Γκέντρι! Με το πρώτο η Άρια ανταλλάσσει μυθικές ατάκες όπως «Με άφησες να πεθάνω», «Πρώτα σε λήστεψα όμως…», ενώ στον δεύτερο δίνει ευθύς εξ αρχής μια δουλειά. Να της κατασκευάσει ένα όπλο (;) της επιθυμίας της.

2) H Σέρσεϊ δεν σταματά να ξεπερνά τον εαυτό της

Έχει κάνει ό, τι χειρότερο έχουμε δει ποτέ στο Game of Thrones. Έχει δολοφονήσει και βασανίσει με τον πιο άρρωστο τρόπο κάθε εχθρό της. Αν ο Βασιλιάς της Νύχτας ήξερε για τι είναι ικανή, πιθανότατα δεν θα την ήθελε ούτε αυτός για εχθρό του. Η Σέρσεϊ όμως κατάφερε να εφεύρει έναν ακόμη τρόπο να μας εντυπωσιάσει με την μοχθηρία της.

Έδωσε εντολή στον Μπρον να δολοφονήσει στην πρώτη ευκαιρία τον αδερφό της Τίριον και τον αδερφό/εραστή/πατέρα των παιδιών της Τζέιμι, με τον τόξο που ο Τίριον σκότωσε τον πατέρα τους! 

Η επιλογή του Μπρον, μόνο τυχαία δεν είναι φυσικά. Είναι ο χαρακτήρας που έχει σταθεί στο πλάι των δύο Λάνιστερ, όσο κανένας άλλος…

Pure evil ή απλά Σέρσεϊ Λάνιστερ.

3) Ο Έγκον Ταργκάριεν καβαλά δράκο

… και κάνει κόντρες στον αέρα με την Νταϊνέρις! Μια σκηνή που όλοι γνωρίζαμε πως θα δούμε στην 8η σεζόν (το Τζον να καβαλά δράκο, όχι τις κόντρες), αλλά υποθέταμε πως θα αργούσε λιγάκι παραπάνω.  

Αμ δε! Από το 1ο κιόλας επεισόδιο η Καλίσι «δανείζει» τον δεύτερο δράκο της στον Τζον Σνόου και πηγαίνουν σε ένα πιο μοναχικό και ρομαντικό μέρος για να ερωτοτροπήσουν με την ησυχία τους!

Spoiler Alert: Τους κάνει υπέρτατη χαλάστρα το Ντρόγκον.

4) “You are Aegon Targaryen, true heir to the Iron Throne”

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε από την ώρα που μάθαμε την πραγματική ταυτότητα του Τζον Σνόου!

Ο Σαμ ανακοινώνει στον Τζον, ενώ βρίσκονται μέσα στην κρύπτη των Σταρκ, πως στην πραγματικότητα είναι ο γιος της Λιάνα Σταρκ και του Ρέγκαρ Ταργκάριεν, κάτι που τον κάνει τον πραγματικό διάδοχο του θρόνου. 

Και το όνομα αυτού  Έγκον Ταργκάριεν!

Αναμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες σκηνές στην ιστορία του Game of Thrones, που θα παιχτεί και θα ξαναπαιχτεί χιλιάδες φορές! Μένει να φανεί πως θα πάρει την ανακοίνωση η Νταϊνέρις και όλος ο υπόλοιπος λαός. O Τζον πάντως ψιλοξαφνιάστηκε...

5) Το σύμβολο του Βασιλιά της Νύχτας

Νωρίς μέσα στο επεισόδιο η Σάνσα έχει διατάξει τον Νεντ Άμπερ να φέρει τον κόσμο του στο Γουίντερφελ. Μόνο που ο στρατός του Βασιλιά της Νύχτας τους προλαβαίνει, σκοτώνει τους πάντες και στέλνει μήνυμα στους ζωντανούς μέσω μιας αποτρόπαιαης εικόνας.

Ο Νεντ Άμπερ νεκρός, καρφωμένος στον τοίχο, μαζί με δεκάδες χέρια στρατιωτών του. Το σύμβολο που σχηματίζεται το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και θυμίζει έντονα αυτό του οίκου Ταργκάριεν, πράγμα που μπορεί να σημαίνει πως ο Βασιλιάς της Νύχτας είναι κι αυτός συγγενής του Έγκον και της Νταϊνέρις!

Με λίγα λόγια, τι έχουν να δουν τα ματάκια μας…

Y.Γ:  Το τείχος έπεσε, οι νεκροί οδεύουν προς τους ζωνταντούς για την Μητέρα των Μαχών και οι τίτλοι αρχής του Game of Thrones άλλαξαν! Έπρεπε και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Υ.Γ2: “I've always had blue eyes”! Ο,τι καλύτερο!

Δείτε και τα υπόλοιπα θέματα τους αφιερώματος στην 8η σεζόν του Game of Thrones.