Τι (δεν) παίζει με τον Βεράτι

Τι (δεν) παίζει με τον Βεράτι

Gazzetta team
Τι (δεν) παίζει με τον Βεράτι

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τον Μάρκο Βεράτι, ο οποίος δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο και η 'κόντρα' του με τον Ουνάι Εμερι έφερε σενάρια αποχώρησης από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο 59ο λεπτό του ντέρμπι της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μαρσέιγ στο Parc des Princes, με το ματς στο 0-0, ο Ουνάι Εμερι αποφάσισε να βγάλει τον Βεράτι. Ο Ιταλός έδωσε τη θέση του στον Ματουιντί και πριν πάει στον πάγκο είπε κάτι στον προπονητή του έχοντας το στόμα του καλυμμένο με το χέρι. Στη συνέχεια βρέθηκε στον πάγκο και πριν κάτσει ρωτούσε. «Γιατί έγινε αυτό; Δεν έπαιξα καλά; Είπε ότι ήμουν κακός;».

Η αντίδραση του Βεράτι στο γεγονός ότι αντικαταστάθηκε, ώθησε αρκετά Μέσα στην Γαλλία να αναρρωτηθούν για το κατά πόσο ο Ιταλός δείχνει ευτυχισμένος στο Παρίσι και για το αν η σχέση του με τον Εμερι περνάει κρίση. Ενα ακόμα θέμα που έθετε ο Τύπος, ήταν αν έχει καταφέρει να επιστρέψει στο επιθυμητό επίπεδο μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. «Ο Μάρκο αξίζει σεβασμό για όσα έχει κάνει για την Παρί Σεν Ζερμέν» απάντησε ο μάνατζερ του Ιταλού. Γρήγορα τα όσα είπε μεταφράστηκαν σε επίθεση στο κλαμπ και τον προπονητή, Ουνάι Εμερι, όμως ο Ντονάτο Ντι Κάμπλι έγινε σαφής ξεκαθαρίζοντας. «Αυτό που με ενόχλησε ήταν η αντίδραση από τα γαλλικά ραδιόφωνα και τα κανάλια, όχι το κλαμπ».

Το γεγονός ότι ο Ιταλός αντικαταστάθηκε οφείλεται σύμφωνα με τα ρεπορτάζ σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ο τρόπος που παίζει, αφού κρίνεται ότι δεν είναι όπως θα ήθελε ο Ουνάι Εμερι, ο οποίος παρουσιάζεται ως ενοχλημένος από αυτό που βλέπει από τον Ιταλό playmaker. Ο δεύτερος είναι ο βαθμός ετοιμότητας του 24χρονου για τον οποίο σαφώς και υπάρχει ανησυχία. Ο Βεράτι αντικαταστάθηκε και στο ματς για το Champions League με την Βασιλεία και τις επόμενες μέρες πήγε συντηρητικά. Μια μέρα πριν το ματς με την Μαρσέιγ, δοκίμασε και έκρινε ότι μπορεί να παίξει, όμως με την απόφασή του δεν συμφώνησε το επιτελείο των Παριζιάνων, που είχε φόβο για πιθανή υποτροπή.

Ζήτημα που έχει προκαλέσει... ρήξη είναι επίσης το ότι ο Εμερι γνωρίζει ότι πρόκειται για τον πιο ποιοτικό μέσο του και προτιμά να τον βάζει πιο μπροστά στο κέντρο, έτσι ώστε να είναι πιο απελευθερωμένος. Ο Ιταλός από την πλευρά του γουστάρει περισσότερο να παίζει πίσω, με τους δύο άντρες να έχουν συχνά συζητήσεις, όμως σπάνια αυτό συμβαίνει 'δημόσια'. Ηταν αναμενόμενο ότι οι Ιταλοί δεν θα έχαναν την ευκαιρία. Η Tuttosport έγραψε ότι η Ιντερ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την όχι καλή σχέση του με τον Εμερι και ότι βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες που ενδιαφέρονται, όμως ο μάνατζέρ του ήταν ξανά σαφής. «Αν υπάρχει ελπίδα για Γιουβέντους και Μίλαν; Δεν πρόκεται να φύγει τώρα».

Και ο ίδιος ο Βεράτι πάντως, μιλώντας στην Figaro, έκανε πριν μια βδομάδα σαφές ότι δεν έχει σκοπό να φύγει άμεσα από το Parc des Princes άμεσα. Τουλάχιστον πριν το κάνει, θέλει να έχει κάνει πρώτα μια δουλειά. «Νιώθω καλά στην ομάδα και την πόλη. Θα ήταν μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να μείνω εδώ για πολύ καιρό, όμως δεν είναι μόνο στο δικό μου χέρι. Θα φύγω μόνο όταν δεν νιώθω καλά. Είμαι μέλος ενός project το οποίος ξεκίνησε λίγο πριν έρθω. Θέλω να κατακτήσω το Champions League πριν φύγω. Είναι πρόκληση για μένα και είμαι ξεροκέφαλος με αυτά τα πράγματα».

 

Τελευταία Νέα