Όταν μια «Κυρία» πέφτει από τη σκάλα (του Μιλάνου)

Όταν μια «Κυρία» πέφτει από τη σκάλα (του Μιλάνου)

bet365

Η Γιουβέντους έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι για δεύτερη φορά φέτος στο Σαν Σίρο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω για να βρει τις τελευταίες φορές, που οι «μπιανκονέρι» ηττήθηκαν εκτός έδρας την ίδια σεζόν και από Μίλαν και από Ίντερ.

Μετά την ολοκλήρωση του κορυφαίου (κατά τη γνώμη μου) ντέρμπι του ιταλικού ποδοσφαίρου το περασμένο Σάββατο, άπαντες μιλούσαν για τους δύο teenagers αστέρες της Μίλαν, Μανουέλ Λοκατέλι και Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στη νίκη επί της Γιουβέντους. Με το 1-0 οι «ροσονέρι» έσπαγαν μία... κατάρα εννέα συνεχόμενων ηττών σε όλες τις διοργανώσεις και υποχρέωναν τη «Μεγάλη Κυρία» σε δεύτερη ήττα, στο ίδιο γήπεδο, ένα μήνα μετά, αφού στις 18 Σεπτεμβρίου, η Ίντερ είχε επικρατήσει της Γιουβέντους με 2-1. Έτσι, η φετινή σεζόν καταγράφεται ως μία από αυτές, που οι «μπιανκονέρι» έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από το Μιλάνο... εις διπλούν. Κάτι που δε συμβαίνει και πολύ συχνά...

2009-10

Ίντερ – Γιουβέντους 2-0
Στο κυνήγι της Ρόμα ήταν η Ίντερ την 34η αγωνιστική, με τη νίκη της επί της Γιουβέντους με 2-0 (Μαϊκόν, Ετό) να την κρατά στο «κόλπο» του τίτλου, τον οποίο στο τέλος κατέκτησε.

Μίλαν – Γιουβέντους 3-0
Οι δυο τους συναντήθηκαν την τελευταία αγωνιστική της Serie A, με τους Αντονίνι και Ροναλντίνιο (2) να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα, με την Μίλαν να τερματίζει 3η και την Γιουβέντους 7η.

1989-90

Ίντερ – Γιουβέντους 2-1
Μόλις την 5η αγωνιστική αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες, με την Ίντερ να υποχρεώνει την Γιουβέντους στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, χάρις στα γκολ των Ματέους και Κλίνσμαν. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Μαρόκι.

Μίλαν – Γιουβέντους 3-2
Δύο μήνες μετά την αναμέτρησή της με την Ίντερ, η Γιουβέντους γνώρισε μία ακόμη ήττα στο Σαν Σίρο, αυτή τη φορά από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Μίλαν, για την 11η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Φαν Μπάστεν (2) και Ντοναντόνι σκόραραν για τους γηπεδούχους, ενώ για τους «μπιανκονέρι» βρήκαν δίχτυα οι Ντε Αγκοστίνι και Σκιλάτσι.

1984-85

Ίντερ – Γιουβέντους 4-0
Ισόβαθμες (με 8 πόντους η καθεμία) ήταν μετά από επτά παιχνίδια και πριν το Derby d’Italia, το οποίο όμως εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Ρουμενίγκε (2), Φερι και Κολοβάτι έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα της Γιουβέντους, με την Ίντερ να παίρνει μία εντυπωσιακή νίκη.

Μίλαν – Γιουβέντους 3-2
Η «Μεγάλη Κυρία» είχε προβάδισμα ενός βαθμού από την αντίπαλό της, πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη 19η αγωνιστική. Η Μίλαν, όμως, πήρε τη νίκη με 3-2 (Βίρντις 2, Ντι Μπαρτολομέι – Πλατινί, Ρόσι) και πέρασε μπροστά από τους «μπιανκονέρι» στη βαθμολογία.

1979-80

Μίλαν – Γιουβέντους 2-1
Στην κορυφή της βαθμολογίας, έπειτα από τρεις αγωνιστικές, βρισκόταν η Γιουβέντους, όμως η Μίλαν κατάφερε να την «γκρεμίσει». Σκόρερ για τους «ροσονέρι» ήταν οι Νοβελίνο και Αντονέλι, ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Ταρντέλι.

Ίντερ – Γιουβέντους 4-0
Οι «νερατζούρι» ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας πριν το ντέρμπι με την Γιουβέντους, με το τελικό αποτέλεσμα να τους εδραιώνει στην κορυφή. Με χατ-τρικ του Αλτομπέλι και ένα ακόμη γκολ από τον Μουράρο, η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ίντερ επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-0.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα