Γιατί ο Αλντερβάιρελντ είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της Τότεναμ

Γιατί ο Αλντερβάιρελντ είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της Τότεναμ

Gazzetta team
Γιατί ο Αλντερβάιρελντ είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της Τότεναμ

bet365

Ο Seb Stafford-Bloor είδε το 0-0 της Τότεναμ με την Μπόρνμουθ στο Vitality Stadium και γράφει για τον Τόμπι Αλντερβάιρελντ που πρέπει να επιστρέψει το συντομότερο.

Ακούγεται περίεργο να μιλάμε για μια ομάδα η οποία είναι η μοναδική αήττητη στην Premier League, όμως η Τότεναμ τα έχει βρει σκούρα μετά τη διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών. Ενας πόντος που πήρε στο τέλος στο Hawthorns πριν μια εβδομάδα ήταν κάτι σαν χαμένη ευκαιρία, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στην Γερμανία κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν για το Champions League. Το γεγονός ότι οι Spurs είναι πλέον ευάλωτοι δεν είναι κάτι εύκολο να το παρατηρήσεις. Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο είναι εύθραυστη από τότε που ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ αποχώρησε στο 60' του παιχνιδιού με την Γουέστ Μπρομ και παρότι ο τραυματισμός του είναι λιγότερο σοβαρός απ' ότι αναμενόταν, η απουσία του είναι κάτι που φαίνεται.

Toby Alderweireld being stretchered off against West Brom

Ο Βέλγος ήταν το πιο σταθερό κομμάτι της αμυντικής 4άδας του Ποκετίνο και χωρίς αυτόν η Τότεναμ φαίνεται ότι πονάει πολύ τελευταία. Και αυτή η αδυναμία παραλίγο να την φέρει πίσω στο σκορ προς το τέλος του αγώνα κόντρα στην Μπόρνμουθ όταν ύστερα από κακή λειτουργία της άμυνας ο Γκόσλινγκ γύρισε στον Ντάνιελς και χρειάστηκε να κάνει καταπληκτική επέμβαση ο Γιορίς για να μείνει το 0-0. Και είναι κατανοητό γιατί συμβαίνει αυτό. Οι Γουόκερ και Ρόουζ είναι επιθετικά μπακ, ο Βερτόνγκεν έχει την τάση να δημιουργεί από πίσω και ο Ντάιερ λειτουργεί με το ένστικτο ενός αμυντικού μέσου. Χωρίς τον Αλντερβάιρελντ, η άμυνα δεν έχει τον άνθρωπο που την κατευθύνει.

Jan Vertongen and Toby Alderweireld

Ο Αλντερβάιρελντ προσφέρει πολλά πράγματα σε έναν αγώνα. Είναι ένας εκπληκτικός κεντρικός αμυντικός, εκείνος που θα κάνει την καθοριστική επιθετική ενέργεια και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Από το καλοκαίρι του 2015 όταν και αποκτήθηκε, με την ακρίβεια στις πάσες του έχει δώσει τεράστια βοήθεια στο κάθετο παιχνίδι της Τότεναμ.

Vertongen and Dier's centre-back partnership

Ο Ποκετίνο δίνει ίσως έμφαση στην ανάγκη να δώσει κατοχή στους προωθημένους παίκτες του, όμως αυτό είναι κάτι το οποίο αποτελεί δουλειά και της άμυνας και χωρίς τον Αλντερβάιρελντ δεν είναι το ίδιο εύκολο να ανοίξει από τον άξονα τον αντίπαλο. Χωρίς τις δικές του μεγάλες μπαλιές οι αντίπαλοι το βρίσκουν πιο εύκολο να νικήσουν την Τότεναμ στη μάχη του άξονα και αφού την σπρώχνουν στα πλάγια, είναι ακόμα πιο εύκολο να την σταματήσουν.

Στο πρώτο μέρος της μάχης του Vitality Βερτόνγκεν και Ντάιερ βρέθηκαν να γυρίζουν την μπάλα αντί να προσπαθούν να τρυπήσουν την Μπόρνμουθ και δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα στον σχεδιασμό των αντιπάλων τους. Οι παίκτες του Εντι Χάου ήταν άνετοι αφού όποιες προσπάθειες αυτών της Τότεναμ να πατήσουν περιοχή ήταν ακίνδυνες. Ο Σον ολοκλήρωσε με επιτυχία τις 5 από τις 6 πάσες που επιχείρησε, όμως μόνο μία βρήκε συμπαίκτη μέσα στην περιοχή και οι υπόλοιπες ήταν προς τα πίσω. Δεν υπήρξαν κινήσεις και τρεξίματα που να βοηθήσουν, σε μια Τότεναμ που ήταν γενικά δεν ήταν σε καλό mood.

Heung Son Min completed five of his six attempted attacking-third passes

Από τότε που ο Μαουρίσιο Ποκετίνο έφερε την αναγέννηση, η Τότεναμ έχει πάρει εκπληκτικά σχόλια για το ότι έχει αποφύγει τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες. Ο Ντεμπελέ έχει ήδη χάσει σημαντικό κομμάτι της σεζόν, ο Χάρι Κέιν δεν έχει επιστρέψει ακόμα κι όμως η ομάδα παραμένει αήττητη, με παίκτες που απλά... περιφέρονταν άλλες χρονιές, να έχουν σήμερα μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Ο Αλντερβάιρελντ είναι ίσως ο τελευταίος παίκτης τον οποίο θα ήθελε να στερηθεί ο Ποκετίνο. Οι βασικοί του σέντερ μπακ είναι πολύ σημαντικοί, αφού όταν το δίδυμο των Βέλγων δεν υπάρχει, ολόκληρη η ομάδα αποδυναμώνεται. Ο Αλντερβάιρελντ έχει συγκεκριμένες αμυντικές ικανότητες και η ισορροπία της συνεργασίας του με τον Βερτόνγκεν εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι πάσες είναι καθοριστικός παράγοντας στον ρυθμό και την ποικιλία του παιχνιδιού της Τότεναμ και όταν χάνεται αυτό το στοιχείο, χάνεται και η αίσθηση της οργάνωσης.

Vertongen and Alderweireld's partnership

Οταν δεν βρίσκεται στο γήπεδο, οι ώμοι της Τότεναμ δείχνουν να βαραίνουν. Οι Spurs μοιάζουν αδύναμοι. Υπάρχουν περισσότερα λάθη, οι παίκτες πιάνονται συχνά εκτός θέσης και η σταθερότητα χάνεται. Οι ποδοσφαιριστές του Ποκετίνο έχουν γίνει καλοί στο να καθαρίζουν παιχνίδια και να κλειδώνουν τα ματς όταν προηγούνται. Αυτό όμως δεν έγινε στον αγώνα με την Μπόρνμουθ. Η Τότεναμ έχασε τον έλεγχο στα τελευταία δέκα λεπτά και ήταν τυχερή που η αντίπαλός της δεν βρήκε μια τελική πάσα. Θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί γκολ, θα μπορούσαν να έχουν παραχωρήσει πέναλτι και έδειχναν απεγνωσμένοι να ακούσουν το τελικό σφύριγμα. Παρουσιάζοντας προβλήματα, όπως και στο ματς με την Λεβερκούζεν.

Eric Dier applauds the Spurs fans after their 0-0 draw with Bayer Leverkusen

Οταν η Λέστερ επισκεφτεί το Λονδίνο, ο Αλντερβάιρελντ πιθανότατα θα έχει επιστρέψει και θα μπορεί να παίξει. Ομως οι πρόσφατοι αγώνες προσέφεραν μια γεύση για το πως θα είναι η ζωή χωρίς εκείνον. Από τη μία αυτό δείχνει πόσο ολοκληρωμένος παίκτης είναι και πόσο τυχεροί είναι οι Spurs που τον έχουν. Από την άλλη, δείχνει πόσο λεπτή είναι η γραμμή που χωρίς την παλιά από την καινούρια Τότεναμ...

 

Τελευταία Νέα