“Normal One” vs “Special One”: Η προϊστορία τους (vids)

“Normal One” vs “Special One”: Η προϊστορία τους (vids)

bet365

Λίβερπουλ εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απόψε και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τι έγινε τις προηγούμενες φόρες, που αναμετρήθηκαν ο Γιούργκεν Κλοπ με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Ένα παιχνίδι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δε χρειάζεται ούτε βαθμολογικό ενδιαφέρον να έχει, ούτε να κρίνει κάποιον τίτλο, ώστε να... κόψει την ανάσα. Φέτος, όμως, το κορυφαίο ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου έχει αποκτήσει το «αλατοπίπερό» του. Στον πάγκο της κάθε ομάδας θα βρίσκονται δύο από τους κορυφαίους προπονητές στον πλανήτη, με τη δική του ξεχωριστή ιστορία ο καθένας στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Όσο κι αν αμφότεροι μετρούν... χιλιόμετρα στους πάγκους, εντούτοις αυτή θα είναι μόλις η έκτη φορά που θα αναμετρηθούν. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει τι έγινε στις προηγούμενες πέντε αναμετρήσεις, όπου ο απολογισμός είναι τρεις νίκες του Κλοπ, μία του Μουρίνιο, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 (24/10/2012)
Η πρώτη φορά που αναμετρήθηκαν ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2012-13. Στο όμιλο του «θανάτου», όπως είχε χαρακτηριστεί (συμμετείχαν Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ), η Ντόρτμουντ του Γιούργκεν Κλοπ υποδέχθηκε, για την 3η αγωνιστική, την Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοσέ Μουρίνιο. Με τα γκολ των Λεβαντόφσκι και Σμέλτσερ, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν τη νίκη με 2-1, αφού το γκολ με το οποίο είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρονάλντο, δε στάθηκε αρκετό στη «βασίλισσα», ώστε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Βεστφάλεν.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-2 (6/11/2012)
Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη τους αναμέτρηση, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε την ευκαιρία να «απαντήσει» στον Γιούργκεν Κλοπ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Ρεάλ Μαδρίτης να υποδεχθεί την Ντόρτμουντ, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και η «βασίλισσα» είχε τον τίτλο του φαβορί, στον αγωνιστικό χώρο του Μπερναμπέου οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που εντυπωσίασαν. Μάλιστα, έφτασαν μία ανάσα από μία ακόμη νίκη, αφού μέχρι το 89’ είχαν προβάδισμα με 1-2 (Πέπε – Ρόις, Αρμπελόα αυτ.). Ένα φάουλ, όμως, του Οζίλ έδωσε στην Ρεάλ Μαδρίτης το βαθμό της ισοπαλίας, με τις δύο ομάδες να είναι αυτές που προκρίθηκαν από τον 4ο όμιλο στη φάση των «16».

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1 (24/4/2013)
Μετά τη φάση των ομίλων, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν την ίδια αγωνιστική περίοδο και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Βεστφάλεν, με τον Ρονάλντο να σκοράρει ξανά (το είχε κάνει και στους ομίλους), όμως και αυτή τη φορά το γκολ του δεν ήταν αρκετό. Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε τέσσερα τέρματα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1. Αυτή η ήττα ήταν η πιο βαριά στην καριέρα του Ζοσέ Μουρίνιο στο Τσάμπιονς Λιγκ, φέρνοντας τον Πορτογάλο κοντά στον τρίτο διαδοχικό αποκλεισμό του στα ημιτελικά της διοργάνωσης με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-0 (30/4/2013)
Μία εβδομάδα μετά το πρώτο παιχνίδι, η Ρεάλ Μαδρίτης κυνήγησε την επική ανατροπή, όμως το 4-1 του Βεστφάλεν στάθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη «βασίλισσα». Οι παίκτες του Μουρίνιο «ξύπνησαν» στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως τα γκολ των Μπενζεμά και Σέρχιο Ράμος δεν αρκούσαν στους γηπεδούχους, ώστε να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα και να πάρουν την πρόκριση. Ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να κέρδισε για πρώτη (και μοναδική μέχρι σήμερα) φορά στην καριέρα του τον Γιούργκεν Κλοπ, όμως και πάλι ο Γερμανός πανηγύρισε, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-3 (31/10/2015)
Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «κόκκινων» από τον Γιούργκεν Κλοπ, έμελλε να συναντηθούν για πρώτη φορά οι δυο τους επί αγγλικού εδάφους. Ο Γερμανός τεχνικός ακόμη δεν είχε κατακτήσει κάποια νίκη στο πρωτάθλημα με τη νέα του ομάδα, την ώρα που η ομάδα του Μουρίνιο βρισκόταν στη 15η θέση της βαθμολογίας, πριν αναμετρηθούν οι δυο τους για την 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Η Τσέλσι ήταν αυτή που προηγήθηκε με τον Ραμίρες, όμως στη συνέχεια ακολούθησε ένα προσωπικό show του Κουτίνιο. Με δύο γκολ του Βραζιλιάνου και ένα ακόμη από τον Μπεντέκε, ο Κλοπ πανηγύρισε τη νίκη με 3-1 μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ επί του Μουρίνιο. Οι δυο τους δεν αναμετρήθηκαν στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, καθώς ο Special One είχε αποχωρήσει από τους «μπλε».

 

Τελευταία Νέα