Η επόμενη μέρα της Νάπολι

Η επόμενη μέρα της Νάπολι

Gazzetta team
Η επόμενη μέρα της Νάπολι

bet365

Το Four Four Two του Gazzetta γράφει για την Νάπολι που τα είχε σχεδιάσει όλα τέλεια αλλά ο τραυματισμός του Μίλικ την αναγκάζει να επιστρέψει στην αγορά.

Μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου στην οποία η Νάπολι διέθεσε τα χρήματα από τον Γκονσάλο Ιγουαΐν ενισχύοντας το ρόστερ της σε όλες τις θέσεις, σειρά πήραν οι ανανεώσεις. Με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να είναι συνέχεια στο twitter και να ανακοινώνει πράγματα, οι Vesuviani επέκτειναν τη συνεργασία τους με τον capitano, Μάρεκ Χάμσικ, και τον δημοφιλή πλέον, Καλιντού Κουλιμπαλί, ενώ νέο συμβόλαιο υπέγραψαν Ραούλ Αλμπιόλ και Ελσέιντ Χισάι. Οι Ναπολιτάνοι είχαν τα πάντα τακτοποιημένα και ειδικά από τη στιγμή που ο αντικαταστάτης του Πιπίτα, Αρεκ Μίλικ, άρχισε να τα κολλάει δύο-δύο, μπορούσαν να πουν ότι η σεζόν ξεκίνησε καλά. Ζητήματα υπήρχαν όπως η κάτι σαν κόντρα ανάμεσα στον Σάρι και τον πρόεδρο, η ήττα από την Αταλάντα και η γρήγορη… απόσταση των 4 βαθμών από την Γιουβέντους, όμως οι καλές εμφανίσεις και το 2x2 στο Champions League έκαναν τα πράγματα να μοιάζουν καλά.

Μέχρι που ήρθε ο αγώνας της Πολωνίας με την Δανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε αυτόν, ο Μίλικ, ακριβότερη πώληση στην ιστορία του Αγιαξ, υπέστη ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο και έγινε γνωστό ότι θα μείνει εκτός για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, κάτι που αναγκάζει το κλαμπ να βγει στην αγορά και να δει τι παίζει. Τα θετικά πράγματα που μπορεί να δει κάποιος στην όλη υπόθεση είναι ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί πριν δύο χρόνια με τον Λορέντζο Ινσίνιε, ο οποίος επέστρεψε, όπως επίσης και το ότι ο physio του κλαμπ, Αλφόνσο Ντε Νικόλα, ήταν αισιόδοξος τονίζοντας ότι το διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης «θα είναι μικρότερο απ’ όσο υπολογίζαμε, ίσως να χρειαστούν μόνο 3 με 3.5 μήνες αποθεραπείας».

Οπως έγινε γνωστό αμέσως μετά τον τραυματισμό του Πολωνού, ο οποίος είχε προλάβει να βάλει 4 γκολ στην Serie A και 3 στο Champions League, τα ονόματα ελεύθερων που έπαιξαν ήταν αυτά των Μίροσλαβ Κλόζε, Αντόνιο Ντι Νατάλε, Πάμπλο Οσβάλντο, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ. Η Corriere dello Sport έγραψε ότι μόνο ο Γερμανός, πρώην άσος της Λάτσιο, ενδιαφέρει πραγματικά, με τον Μαουρίτσιο Σάρι να πρέπει πλέον να πάρει την τελική απόφαση για το αν θα αποκτήσει free agent ή θα περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο για να κάνει μεταγραφή. Μέχρι τότε υπάρχουν 11 παιχνίδια για την Νάπολι.

O Σάρι μπορεί να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-1-2, όπως αναφέρουν τα Μέσα που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Νάπολι, με τον νεοαποκτηθέντα Κροάτη, Μάρκο Ρογκ, και τον 18χρονο, Αντόνιο Νέγκρο, που ήταν πέρυσι ο πρώτος σκόρερ της Primavera με 22 γκολ, να είναι παίκτες που ίσως έχουν τη δυνατότητα να αρπάξουν την ευκαιρία στη μεσοεπιθετική γραμμή. Η τριπλέτα Ινσίνιε-Μέρτενς-Καγιεχόν, είναι μια επιλογή που έχει πάντα πιθανότητες.

Οσον αφορά τις… κανονικές λύσεις, που μπορούν να πλαισιώσουν τον μοναδικό υγιή επιθετικό περιοχής, Μανόλο Γκαμπιαντίνι, είναι οι Σιμόνε Τζάτζα, Λεονάρντο Παβολέτι και Νίκολα Κάλινιτς. Ο άσος της Τζένοα ήταν στόχος και το καλοκαίρι αλλά η ομάδα του δεν ήθελε να πουλήσει και ο Σάρι προτιμά τον Κάλινιτς, ενώ ο Τζάτζα, που δεν έχει ‘πιάσει’ στην Αγγλία, ίσως ενδιαφερόταν να επιστρέψει στην Ιταλία. Τελευταία λύση για την Νάπολι είναι ο Ντούβαν Ζαπάτα, οποίος παίζει δανεικός στην Ουντινέζε και η επιστροφή του πριν τον καλοκαίρι θα κοστίσει μόλις 1 εκατ. ευρώ. Οπως και να ‘χει, μέχρι να ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει, η Νάπολι μπορεί να βασίζεται μόνο στον Μανόλο Γκαμπιαντίνι…

 

Τελευταία Νέα