Τους πήραν για να μην τους «πληγώνουν»

Τους πήραν για να μην τους «πληγώνουν»

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών της Πρέμιερ Λιγκ, που σκόραραν συνεχώς απέναντι σε μία συγκεκριμένα ομάδα και αργότερα φόρεσαν τη φανέλα της.

Συχνό είναι το φαινόμενο κάποιος ποδοσφαιριστής να έχει μία «αγαπημένη» ομάδα στο σκοράρισμα. Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Σλιμανί της Λέστερ, ο οποίος με όποια ομάδα κι αν αγωνίζεται, συνηθίζει να σκοράρει κόντρα στην Πόρτο (και ειδικά στον Ίκερ Κασίγιας). Έτσι ήταν πιο παλιά ο Ντρογκμπά απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά και ο Σουάρες απέναντι στην Νόριτς. Την ίδια ώρα, πολλές φορές οι σύλλογοι αρέσκονται στην τακτική να αποκτούν κάποιον ποδοσφαιριστή, όχι μόνο για να ενισχυθούν οι ίδιοι, αλλά για να αποδυναμώσουν τον αντίπαλο και να έχουν μείον έναν κίνδυνο να αντιμετωπίσουν. Τι γίνεται, όμως, όταν τα δύο παραπάνω «παντρεύονται» ποδοσφαιρικά; Δηλαδή, μία ομάδα να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή, προκειμένου να γλιτώσει από τη «μανία» του. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει πέντε τέτοιες περιπτώσεις στην Πρέμιερ Λιγκ.

Άντι Κόουλ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, όμως το «μπαμ» το έκανε στην Νιούκαστλ, από την οποία τον απέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον έκανε πρώτο όνομα. Πριν γίνει κάτοικος Ολντ Τράφορντ, ο Κόουλ είχε αγωνιστεί δύο φορές κόντρα στους «μπέμπηδες». Και στις δύο περιπτώσεις είχε βρει δίχτυα. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1993-94, Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφεραν 1-1 και στα δύο ματς πρωταθλήματος. Και στα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια, ο Άγγλος επιθετικός είχε σκοράρει για τις «καρακάξες». Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε το 1995 να τον κάνει «κόκκινο διάβολο», με τα 7 εκατομμύρια λίρες, που δαπανήθηκαν, να αποτελούν τότε την πιο ακριβή μεταγραφή στα βρετανικά γήπεδα. Και δεν το μετάνιωσε, αφού σε έξι χρόνια, ο Άντι Κόουλ πέτυχε 121 γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ.

Μάικλ Όουεν (Νιούκαστλ)
Η καλύτερη «πελάτισσα» ever στην καριέρα του ήταν η Νιούκαστλ. Ο Μάικλ Όουεν δε σημείωσε απέναντι σε καμία άλλη ομάδα, όσα γκολ πέτυχε κόντρα στις «καρακάξες», σε τόσα λίγα παιχνίδια. 13 φορές σκόραρε κόντρα στην Νιούκαστλ, σε μόλις δέκα αναμετρήσεις (13 γκολ σε 17 παιχνίδια είχε απέναντι στην Γουέστ Χαμ). Και όλα, τη «χρυσή» του οκταετία (1996-2004) με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ένα γκολ το ’97-’98, πέντε το ’98-’99, δύο το ’99-’00, τρία το ’00-’01, ένα το ’02-’03 και ένα το ’03-’04. Το 2004 πήρε μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως μετά από μία μέτρια σεζόν στο Μπερναμπέου, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. Η Νιούκαστλ τον έκανε δικό της έναντι 17 εκατομμυρίων λιρών και... ησύχασε. Μετά από μία τετραετία στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, ο Όουεν πήγε σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Στόουκ, όμως ποτέ δε σκόραρε ξανά κόντρα στην Νιούκαστλ.

Ράιαν Τέιλορ (Νιούκαστλ)
Λόγω θέσης, τα γκολ στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν μετρημένα στα δάχτυλα. Ο Άγγλος αμυντικός σημείωσε το πρώτο του γκολ στα «μεγάλα σαλόνια», ως παίκτης της Γουίγκαν, απέναντι στην Νιούκαστλ, τον Φεβρουάριο του 2007. Το δεύτερο ήρθε περίπου δέκα μήνες αργότερα και πάλι κόντρα στις «καρακάξες». Η... ρέντα του Τέιλορ απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο συνεχίστηκε και στην επόμενη συνάντηση τους, αλλά και στη μεθεπόμενη. Σε τέσσερα παιχνίδια, είχε σημειώσει ισάριθμα τέρματα. Μάλιστα, στα τέσσερα χρόνια (2005-2009) που φόρεσε τη φανέλα της Γουίγκαν, ο Ράιαν Τέιλορ πέτυχε όλα κι όλα έξι γκολ. Και τα τέσσερα ήταν κόντρα στην Νιούκαστλ, η οποία το 2009 τον απέκτησε μπας και... γλιτώσει.

Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι)
Το 2007 πήγε από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Λίβερπουλ, έναντι 32 εκατομμυρίων λιρών. Το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ το σημείωσε απέναντι στην Τσέλσι και έμελλε να μην είναι το μοναδικό κόντρα στους «μπλε». Την ίδια χρονιά πέτυχε ένα ακόμη γκολ στο μεταξύ τους ημιτελικό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η επόμενη σεζόν βρήκε τον Τόρες να σκοράρει δις σε αγώνα πρωταθλήματος, αλλά και μία ακόμη φορά σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή τη φορά σε προημιτελικό. Στην τελευταία του σεζόν (για την ακρίβεια μισή) στο Άνφιλντ, ο Ισπανός επιθετικός πέτυχε ξανά δύο γκολ σε ντέρμπι με την Τσέλσι, πριν οι «μπλε» αποφασίσουν να «τινάξουν την μπάνκα στον αέρα», προκειμένου να... γλιτώσουν. Σε οκτώ παιχνίδια με την Λίβερπουλ, ο Τόρες είχε ήδη σκοράρει επτά φορές απέναντι στους Λονδρέζους, οι οποίοι δαπάνησαν 50 εκατομμύρια λίρες (τότε μεταγραφικό ρεκόρ στην Αγγλία) για να τον αποκτήσουν.

Εμμάνουελ Αντεμπαγιόρ (Τότεναμ)
Μπορεί για τέσσερα χρόνια να φορούσε τη φανέλα της (2011-2015), όμως ακόμη και σήμερα ο Τότεναμ είναι η καλύτερη «πελάτισσα» στην καριέρα του. Για πρώτη φορά στα αγγλικά γήπεδα βρέθηκε το 2006 ως παίκτης της Άρσεναλ και αμέσως άνοιξε... λογαριασμό απέναντι στους «πετεινούς». Δύο γκολ τη σεζόν 2006-07, τρία το 2007-08 και ένα το 2008-09. Όλα αυτά στο πρωτάθλημα, γιατί ο Αντεμπαγιόρ είχε πετύχει δύο ακόμη τέρματα και στο Λιγκ Καπ. Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να μη σκόραρε απέναντι στην Τότεναμ, όμως το έκανε στο εξάμηνο που βρέθηκε ως δανεικός στην Ρεάλ Μαδρίτης. Πέτυχε δύο τέρματα στη μεταξύ τους αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ, τον Απρίλιο του 2011. Σύνολο, δέκα γκολ.

 

Τελευταία Νέα