Μια φορά κι έναν καιρό ήταν συμπαίκτες (pics)

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν συμπαίκτες (pics)

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμίζει ποδοσφαιριστές που σήμερα είναι αντίπαλοι, όμως έχει σχεδόν ξεχαστεί ότι στα νιάτα τους έπαιζαν στην ίδια ομάδα.

Είναι κάτι σαν το σχολείο. Δύο συμμαθητές να βρίσκονται στην ίδια τάξη και όταν τελειώσουν, να τραβήξουν χωριστούς δρόμους και να μην ξανασυναντηθούν ποτέ. Κάπως έτσι μπορεί να συμβεί και στο ποδόσφαιρο. Στο ξεκίνημα της καριέρας τους, δύο νεαροί ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν στον ίδιο σύλλογο και αργότερα να πάρουν μεταγραφή για διαφορετική ομάδα ο καθένας. Πόσοι θυμούνται ότι αυτοί οι δύο κάποτε πανηγύριζαν μαζί; Ελάχιστοι. Το FourFourTwo του gazzetta.gr κάνει μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν για να «ξετρυπώσει» σημερινούς αντιπάλους, που λίγοι θυμούνται ότι στο παρελθόν υπήρξαν συμπαίκτες.

Μεζούτ Οζίλ – Ιβάν Ράκιτιτς (Σάλκε)
Δύο από τους κορυφαίους επιτελικούς μέσους των ευρωπαϊκών γηπέδων, αυτή την εποχή, ήταν για ένα... φεγγάρι συμπαίκτες. Η σεζόν 2007-08 ήταν η πρώτη του Ράκιτιτς στην Σάλκε και ταυτόχρονα η τελευταία του Οζίλ. Για την ακρίβεια, μισή για τον Γερμανό, καθώς τον Ιανουάριο του 2008 αποχώρησε με προορισμό την Βέρντερ Βρέμης. Οι δυο τους βρέθηκαν ταυτόχρονα στην αρχική ενδεκάδα μόλις επτά φορές, κάτι που δείχνει πως δε... χωρούσαν και οι δύο στο Γκελζενκίρχεν.

Αρτούρο Βιδάλ – Τόνι Κροος (Λεβερκούζεν)
«Ασπιρίνη» από το 2007 μέχρι το 2011 ήταν ο Χιλιανός χαφ, που υποδέχθηκε και αργότερα αποχαιρέτησε τον Κροος στην Λεβερκούζεν. Σήμερα μπορεί ο Βιδάλ να είναι παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, όμως τότε ο Γερμανός μέσος άνηκε στους Βαυαρούς, οι οποίοι τον παραχώρησαν δανεικό στις «ασπιρίνες», προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες. 1,5 χρόνο υπήρξε συμπαίκτης με τον Βιδάλ ο Τόνι Κροος, όσο διάστημα, δηλαδή, ήταν και κάτοικος της Μπάι Αρίνα (Ιανουάριος 2009 - Ιούνιος 2010)

Ντάνι Άλβες – Σέρχιο Ράμος (Σεβίλλη)
Για οκτώ συνεχόμενα χρόνια ήταν αντίπαλοι στο ισπανικό clasico, ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Φέτος, ο Ντάνι Άλβες... την έκανε για το Τορίνο και την Γιουβέντους, ωστόσο πολύ πριν, οι δυο τους ήταν συνοδοιπόροι στην Σεβίλλη. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2004-05 αγωνίστηκαν πλάι-πλάι στο Σάντσεθ Πιθχουάν. Όχι ο Ντάνι Άλβες στη θέση του δεξιού μπακ και ο Σέρχιο Ράμος σε αυτή του στόπερ, όπως σήμερα. Στο ξεκίνημα της καριέρας του, ο Ισπανός αμυντικός ήταν δεξιός οπισθοφύλακας, με τον επιθετικογενή Ντάνι Άλβες να αγωνίζεται ως δεξί χαφ. Μία δεξιά πτέρυγα... φωτιά για την Σεβίλλη.

Εντέν Αζάρ – Ντιμίτρι Παγιέ (Λιλ)
Αυτή τη στιγμή και οι δύο συγκαταλέγονται στα αστέρια της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο τους ενώνει το κοινό γαλλικό παρελθόν. Για τον Γάλλο, Ντιμίτρι Παγιέ, είναι κάτι φυσιολογικό, όμως και ο Βέλγος, Εντέν Αζάρ, έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά στην Γαλλία. Γέννημα-θρέμμα της Λιλ, ο Αζάρ έπαιξε στην πρώτη ομάδα από το 2007 έως το 2012. Την τελευταία του σεζόν υπήρξε συμπαίκτης με τον Παγιέ, ο οποίος ήταν παίκτης της Λιλ τη διετία 2011-2013. Έτσι, τη σεζόν 2011-12 αγωνίστηκαν μαζί στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Συνήθως, ο Αζάρ στα αριστερά και ο Παγιέ στα δεξιά.

Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ – Κερτ Ζουμά (Σεντ Ετιέν)
Μπορεί ο Γάλλος αμυντικός της Τσέλσι να είναι νεότερος, όμως στην κοινή τους συνύπαρξη, στο παρελθόν, ήταν... ο παλιός. Προϊόν των ακαδημιών της Σεντ Ετιέν από το 2009, ο Ζουμά ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2011, τη χρονιά που πήγε στο σύλλογο και ο Ομπαμεγιάνγκ. Οι δυο τους ήταν συμπαίκτες για δύο χρόνια, κατακτώντας το 2013 το Λιγκ Καπ Γαλλίας. Λίγες μέρες μετά, ο Ομπαμεγιάνγκ έφυγε για την Ντόρτμουντ και ένα χρόνο αργότερα ο Ζουμά πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα