Tα Φερόε στέλνουν μήνυμα...

Gazzetta team
Tα Φερόε στέλνουν μήνυμα...

bet365

Tα Φερόε είναι αήττητα στον όμιλο, ανεβαίνουν επίπεδο και στρέφουν πάνω τους την προσοχή της Ευρώπης! Οι νίκες κόντρα στην Εθνική μας προσέλκυσαν και χορηγούς.

Ποιος δε... σοκάρεται βλέποντας τη βαθμολογία του β' ομίλου των προκριματικών. Η Ελβετία στην κορυφή και τα Φερόε πάνω από την Πορτογαλία και μάλιστα με τέσσερις βαθμούς! Ναι, δεν είναι αστείο, είναι η νέα πραγματικότητα. Τα Φερόε δεν έχουν ελπίδα πρόκρισης με Ελβετία και τους Ιβηρες στον όμιλο, ωστόσο στέλνουν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως σταμάτησαν να αποτελούν το σάκο του μποξ! Στην Ελλάδα τους... ψαράδες τους μάθαμε καλά έπειτα τις δυο ήττες, πλέον αρχίζει να τους μαθαίνει και η υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ουγγαρία δεν μπόρεσε να τους υποτάξει στη Βουδαπέστη και η Λετονία ηττήθηκε στην έδρα της, χωρίς μάλιστα να σκοράρει.

Ποιοι είναι όμως οι Νησιώτες; Η Ομοσπονδία της χώρας επιτρέπει στις ομάδες να παρατάξουν μέχρι τέσσερις ξένους. Πολλοί προέρχονται από τη Δανία ή την Ανατολική Ευρώπη. Από εκεί αρχίζουν την καριέρα τους ή εκεί θα είναι ο τελευταίος σταθμός τους. Ενας καλός παίκτης κερδίζει 6000 δολάρια τον μήνα με αυτοκίνητο και σπίτι, ενώ άλλοι παίκτες κερδίζουν κοντά στις 3.000. Αλλωστε, οι δυο νίκες κόντρα στην Ελλάδα, αύξησαν τις χορηγίες εταιρειών, έδωσαν ώθηση στην Κυβέρνηση να δώσει προνόμια στο ποδόσφαιρο, ενώ αρκετοί παίκτες είδαν ως μια... ενδιαφέρουσα προοπτική το ποδόσφαιρο. Μα περισσότερο, οι παίκτες της Χώρας αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και τη βγάζουν στο γήπεδο!

Πλέον, κάθε παιχνίδι συγκεντρώνει 3000 φιλάθλους, περισσότερος κόσμος κι από τον πληθυσμό πόλεων. Η Εθνική της χώρας, αλλά και το ποδόσφαιρο έχει τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινότητα. Μάλιστα, έπειτα από έρευνα φάνηκε ότι ο κόσμος δουλεύει πιο σκληρά μετά από μια καλή εμφάνιση της ομάδας. Ο Τόμασεν ήταν στη Δίωξη Ναρκωτικών για 15 χρόνια, όταν αποφάσισε να τα αφήσει όλα για να είναι προπονητής πλήρους απασχόλησης. Για τους ποδοσφαιριστές υπάρχει πάντα ένα παράλληλο επάγγελμα και όχι μόνο γι αυτούς που κατάγονται από τα Φερόε.


Ο Αμερικανός Μαγιόμα Αλί της Κλάκσβικ είχε δουλέψει ως μαραγκός για να μπορεί να ενισχύσει το εισόδημά του. Το πρωτάθλημα προσελκύει και Αφρικανούς πλέον, ενώ ένας Νιγηριανός βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει πιτσαρία. Εξάλλου, στα Φερόε δεν τρώνε μόνο... κρέας φάλαινας. Βέβαια, σε αυτό το απομακρυσμένο νησί του Ατλαντικού των 49.469 κατοίκων δε μπορούν να έχουν και πολλές επιλογές. «Κάποιοι παίκτες ίσως να φοβούνται αυτό το νέο κόσμο. Αλλα αν είσαι νέος πρέπει να δοκιμάσεις, δεν ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί. Αρχίζει πάντως να υπάρχει πλάνο...» τονίζει ο Αλί, ενώ η Εθνική της χώρας κάνει τα πάντα για να ανεβάσει την ποιότητα του πρωταθλήματος.

Το βράδυ της Δευτέρας η Πορτογαλία φιλοξενείται από τα Φερόε και ο Φερνάντο Σάντος έμαθε πολλά από την... ελληνική τραγωδία! Το έχει μεταφέρει στους παίκτες του κι αισιοδοξεί πως δεν θα είναι το νέο θύμα της ομάδας... μυστήριο!

 

Τελευταία Νέα