Με τον Ερικσεν κάνει... θαύματα!

Με τον Ερικσεν κάνει... θαύματα!

Gazzetta team
Με τον Ερικσεν κάνει... θαύματα!

bet365

Γιατί ο Ερικσεν είναι το πιο... υποτιμημένο αστέρι των Σπερς; Ο Δανός μέσος εκτοξεύθηκε και μαζί του ανεβάζει επίπεδο και την Τότεναμ!

Η Τότεναμ... έκρινε σωστό να δεχθεί τις απαιτήσεις του Κρίστιαν Ερικσεν και τον Σεπτέμβρη ο Δανός υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Ο παίκτης καρπώνεται 150.000 λίρες την εβδομάδα, ωστόσο το εντυπωσιακό ήταν πως πριν έβαζε στο λογαριασμό του μόλις 30.000 λίρες. Σύμφωνοι, είναι ένας τεράστιος μισθός για τον μέσο εργαζόμενο, αλλά στον κόσμο της Premier League είναι χαμηλό το εισόδημα. Σε ένα κομμάτι που οι μισθοί εκτοξεύονται στα ύψη, η αμοιβή του Ερικσεν δε συμβάδιζε με αυτά που έδειχνε. Οι Σπερς είχαν πετύχει μια εξαιρετική συμφωνία πριν τρία χρόνια όταν και τον αποκτούσαν από τον Αγιαξ, ωστόσο… έμειναν εκεί! Ακόμα και οι Ντεμπελέ, Λαμέλα κέρδιζαν τα διπλάσια από τον Δανό, πόσο μάλλον οι Κέιν, Αλι, Ντάιερ που ήταν και στο επίκεντρο της προσοχής.

Φέτος τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Σον, ο οποίος κάνει απίθανα πράγματα στην επίθεση των Σπερς. Ωστόσο, σε κάθε μεγάλη εμφάνιση ο Ερικσεν είναι εκεί, ασκεί μεγάλη επιρροή και κάθε άγγιγμα της μπάλας προσφέρει λύσεις στην Τότεναμ. Ο Δανός έχει δείξει ευελιξία σε όποιο ρόλο και αν του ανατεθεί και κόντρα στη Σίτι τα πήγε απίθανα στον άξονα. Αθόρυβος, ουσιαστικός έκανε τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα του τη μάχη της μεσαίας γραμμής. Ο Ερικσον ήταν ο κορυφαίος πασέρ, με 39 σωστές μεταβιβάσεις, βοηθώντας τα μέγιστα μέχρι το 40ο λεπτό όταν και οι Σπερς πήραν καθαρό προβάδισμα κόντρα στη Μάντσεστερ. Ο Ποκετίνο του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και είναι αυτός που τον ενθαρρύνει να πάρει τη μπάλα και δημιουργήσει την επίθεση!

Ο Δανός ξέρει να… ενοχλεί την αντίπαλη άμυνα. Δεν είναι ο παίκτης που θα αναλωθεί σε κοντινές πάσες. Ξέρει καλά πώς να μοιράσει, ακόμα κι αν πρέπει να ρισκάρει. Οι αριθμοί τα δείχνουν όλα! Οκτώ γκολ κι έξι ασίστ την περσινή σεζόν, 12 γκολ και πέντε ασίστ πρόπερσι, 12 γκολ και 16 ασίστ τη σεζόν 2013-14!

Είναι απειλή και για τα στημένα, τόσο με τη σέντρα ακριβείας του όσο με το εντυπωσιακό του σουτ, αφού μπορεί να σκοράρει από οποιαδήποτε απόσταση.

Κόντρα στη Σίτι δημιούργησε μια ευκαιρία και είχε τέσσερα σουτ εντός στόχου. Σε δυο χρειάστηκε η παρουσία του Μπράβο, ενώ μόνο ο Αγουέρο είχε περισσότερες προσπάθειες στη διάρκεια του αγώνα.

Δεν έμεινε στις σωστές μεταβιβάσεις, ούτε στα σουτ, αλλά βοήθησε με εντυπωσιακό τρόπο στο να ξεκινήσει επιθέσεις η Τότεναμ. Ο Ερικσεν έκανε 16 ανακτήσεις της μπάλας στη διάρκεια του ματς, αριθμός… απίθανος. Για να το καταλάβετε καλύτερα, στο ματς της Γιουνάιτεντ με τη Στόουκ κανένας παίκτης δεν έκανε περισσότερες από επτά! Εκανε τέσσερις… αναχαιτίσεις αντιπάλου, τις περισσότερες από κάθε άλλον συμπαίκτη του κι όλες αυτές στη μεσαία γραμμή! Πώς να μη βάλει στα σχοινιά τη Σίτι η Τότεναμ με τέτοιους αριθμούς.

Ναι, ο Ερικσεν είναι μόλις 24 ετών, αλλά νομίζεις πως είναι μεγαλύτερος χάρη στην απίθανη αντίληψή του και εμπειρία. Εχει ήδη 63 συμμετοχές με τη Δανία και όλα δείχνουν πως θα ξεπεράσει τον Σμάιχελ και τις 129 εμφανίσεις του. Πριν πάρει μεταγραφή για τον Αγιαξ (στα 16 του χρόνια) τον είχαν τσεκάρει Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά ο Αίαντας τους είχε προλάβει...

 

Τελευταία Νέα