4 τακτικές παρατηρήσεις για τη νίκη της Τσέλσι

Gazzetta team
4 τακτικές παρατηρήσεις για τη νίκη της Τσέλσι

bet365

Ο Paul Wilkes ήταν στο γήπεδο της Χαλ με το Stats Zone app και εξηγεί γιατί η Τσέλσι επέστρεψε σε φόρμα.

1. Ο Ντιέγο Κόστα συνεχίζει δυνατά

Η Τσέλσι δυσκολεύτηκε τους δύο πρώτους μήνες της σεζόν όμως τώρα ο Αντόνιο Κόντε φαίνεται να δίνει στο κλαμπ τη σωστή κατέυθυνση. Ο Ντιέγο Κόστα έχει σκοράρει 3 φορές στα τελευταία 10 λεπτά των παιχνιδιών δίνοντας στην ομάδα του 5 βαθμούς. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να το κάνει τόσο αργά όμως χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μία ώρα αγώνα για να μπορέσουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να έχουν μια καλή εμφάνιση. Στο 57' ο Κόστα πέρασε τον Μάρσαλ και ήταν έτοιμος να σκοράρει όμως ο Λίβερμορ μπλόκαρε το σουτ του και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Ν' Γκολό Καντέ ήταν έτοιμος να σκοράρει στην εξέλιξη της φάσης όμως... κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Τσέλσι άνοιξε το σκορ όταν ο Ισπανός νίκησε στη μάχη με τον Κέρτις Ντέιβις και βρήκε στα αριστερά τον Γουίλιαν και εκείνος με ωραίο curler τα δίχτυα του Μάρσαλ.

Ο Ντιέγο Κόστα διπλασίασε το σκορ για την Τσέλσι μερικά λεπτά αργότερα. Ο Νο1 της Χαλ δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να σταματήσει το σουτ του στο 67' ύστερα από προσπάθεια του Μάτιτς. Με δύναμη και τεχνική, ήταν το τελείωμα που θα περίμενε κανείς από τον πρώην άσο της Ατλέτικο. «Το σημαντικό δεν ήταν ότι σήμερα πέτυχε γκολ αλλά ότι δούλεψε για την ομάδα» είπε μετά το ματς ο Κόντε. Ο Ισπανός σκόραρε και στα δύο ματς κόντρα στην Χαλ τη σεζόν 2014-15 και πλέον η Τσέλσι είναι αήττητη στα τελευταία 12 ματς κόντρα στους Tigers. O allenatore φαίνεται να τα πηγαίνει καλά με τους Λατινοαμερικάνους στράικερ αφού πήρε ό,τι καλύτερο από τον Κάρλος Τέβες όσο ήταν μαζί στην Γιουβέντους. Ο Ντιέγο έχει 6 γκολ στα 7 τελευταία ματς.


2. Ο Κόντε ψάχνει για λύσεις, όμως ακόμα δεν έχει αρκετές απαντήσεις
«Δεν έχουμε βρει ισορροπία και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα σκεφτούμε όλα» είπε μετά την ήττα με 3-0 από την Αρσεναλ ο Κόντε. Ο Ιταλός έκανε ακριβώς αυτό κόντρα στην Χαλ κόντρα στην οποία παρατάχθηκε με 3-4-2-1. Ο Νταβίντ Λουίζ ήταν στο κέντρο της άμυνας των τριών, με τον Αθπιλικουέτα στα δεξιά του και τον Μόζες σαν wing-back. Οι Γουίλαν και Αζαρ πήραν θέση ανάμεσα στις γραμμές και οι Καντέ και Μάτιτς ήταν η ασφάλεια μπροστά από την άμυνα. Παρόλα αυτά, η Τσέλσι έμοιαζε με ομάδα που δοκιμάζει ένα νέο σύστημα, έχοντας λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης όταν είχε την κατοχή.

Βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, όμως και τα δύο γκολ είχαν δόση τύχης. Οι Μπλε θα βελτιωθούν πραγματικά μόνο όταν συνηθίσουν στις απαιτήσεις του προπονητή, αν και κάποιοι από αυτούς τους παίκτες δεν θα έχουν πολλές ευκαιρίες για να αποδείξουν την αξία τους. Ο Αζάρ θα είναι καθοριστικός για το νέο look του κλαμπ χάρη στην ικανότητά του να δημιουργεί προβλήματα στους αντιπάλους. Ο Βέλγος απασχολεί κόσμο, κάτι το οποίο επιτρέπει σε άλλους να έχουν ελευθερία και χώρους για να σκοράρουν.


3. Ο Κλούκας είναι ο νέος Καντέ
Ο μέσος της Χαλ ήταν εξτρέμ πέρυσι στην Championship, όμως έγινε αμυντικός μέσος φέτος. Είχε 6/6 επιτυχημένα τάκλιν στην ήττα 4-1 από την Αρσεναλ πριν δύο εβδομάδες, στην καλύτερη εμφάνιση των Tigers μέχρι σήμερα. Ο Σαμ Κλούκας είναι απίθανο να είναι τόσο καλός όσο ο Γάλλος, όμως οι δύο έχουν ομοιότητες στο στιλ. Και οι δύο έχουν ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι τους, μπορούν να κόψουν τις επιθέσεις του αντιπάλους και να βοηθήσουν στην κατοχή της μπάλας.

Ο Καντέ έκανε περισσότερες πάσες από κάθε άλλον, ενώ οι αμυντικοί, Αντριου Ρόμπερτσον και Τζακ Λίβερμορ, ήταν οι μοναδικοί παίκτες της Χαλ που έκαναν πιο πολλές από τον Κλούκας, ο οποίος αντικαταστάθηκε 10 λεπτά πριν το τέλος. Στο 12' κόντρόλαρε την μπάλα με το στήθος και την έστειλε στον Αντάμα Ντιομαντέ στα αριστερά. Στο ξεκίνημα της επανάληψης έδειξε τις αμυντικές του ικανότητες όταν σταμάτησε τον Ντιέγο Κόστα πριν προλάβει να σουτάρει. Ο Κλούκας έκανε 4 τάλκιν, κέρδισε κατοχή 6 φορές και έκανε λάθος στις 7 από τις 46 πάσες που δοκίμασε.


4. Η Τσέλσι δεν δείχνει ακόμα άνετη στην άμυνα

Ο Κόντε προτίμησε το αμυντικό σχήμα το οποίο του χάρισε επιτυχίες στην Ιταλία με την Γιουβέντους και την Εθνική. Είναι ακόμα νωρίς, όμως γρήγορα συνειδητοποιεί ότι δεν έχει στη διάθεσή του ούτε Μπονούτσι, ούτε Κιελίνι. Ο Τέρι είναι ακόμα εκτός με τραυματισμό στον αστράγαλο, οπότε το βάρος στην άμυνα έχει πέσει στον Νταβίντ Λουίζ. Ο πρώην άσος της Παρί Σεν Ζερμέν προσπαθεί να παίξει σε άμυνα τριών και έχει το ατού ότι μπορεί να βγάλει την μπάλα και να ξεκινήσει επιθέσεις. Παρόλα αυτά, δεν είναι καλός στο να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του και ο ίδιος συχνά βρίσκεται σε κάποιες θέσεις χωρίς να υπάρχει νόημα.

Στον Αθπιλικουέτα δεν άρεσε το να είναι μέλος της αμυντικής 3άδας, με την απόδοσή του να έχει πρόβλημα όταν χρειαζόταν να παίξει μακρινές μπαλιές. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιους αμυντικούς θα χρησιμοποιήσει ο Κόντε στα επόμενα παιχνίδια, με δεδομένο ότι και ο Ιβάνοβιτς έχει μεγαλώσει. «Μπορέσαμε να παίξουμε ψηλά, το οποίο ήταν σημαντικό επειδή η ομάδα είναι πάντα συμπαγής» είπε ο Κόντε. «Οταν χάναμε την μπάλα προσπαθούσαμε να την ξαναπάρουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και όλοι οι παίκτες δούλεψαν καλά. Οταν δουλεύουν όλοι μαζί είναι εύκολο».

 

Τελευταία Νέα