Τα «ξεσπάσματα» της Μπάρτσα (vids)

Τα «ξεσπάσματα» της Μπάρτσα (vids)

Τα «ξεσπάσματα» της Μπάρτσα (vids)

bet365

Η Σέλτικ ένιωσε το μένος του Μέσι και της παρέας του αυτή την εβδομάδα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει εντυπωσιακές νίκες της Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετά από κάποια ήττα-σοκ στο πρωτάθλημα.

Η εντός έδρας ήττα από τη νεοφώτιστη Αλαβές πριν από μία εβδομάδα κυριολεκτικά ταρακούνησε την Μπαρτσελόνα, η οποία μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών μεταμορφώθηκε και ξέσπασε απέναντι στην Σέλτικ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το κοντέρ σταμάτησε στα επτά τέρματα, δείχνοντας πως η «γκέλα» στο πρωτάθλημα ήταν απλά μια κακή παρένθεση, αφυπνίζοντας τον Μέσι και την παρέα του. Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι «μπλαουγκράνα» μεταμορφώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες και από μία ήττα-σοκ στο πρωτάθλημα, ξέσπασαν στον επόμενο αντίπαλό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

1999-2000

Οβιέδο – Μπαρτσελόνα 3-0
Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 5-1
Ούτε από μία, ούτε από δύο, αλλά από τρεις σερί ήττες (με το ίδιο σκορ, 3-0) προερχόταν η Μπαρτσελόνα εντός συνόρων. Συν η ήττα της από την Τσέλσι στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, τέσσερις ήττες. Η τελευταία ήταν από την Οβιέδο, για την 33η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Τρεις μέρες μετά, οι «μπλαουγκράνα» υποδέχθηκαν την Τσέλσι στον επαναληπτικό και κυριολεκτικά ξέσπασαν. Ισοφάρισαν το 3-1 του πρώτου αγώνα, οδήγησαν το ματς στην παράταση, όπου τελικά επικράτησαν με το εντυπωσιακό 5-1 και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

2010-11

Μπαρτσελόνα – Χέρκουλες 0-2
Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 5-1
Στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος μέσα στο Καμπ Νου για εκείνη τη σεζόν, η Μπαρτσελόνα γνώρισε ήττα-σοκ από την Χέρκουλες με 2-0 και λίγες ημέρες αργότερα έκανε πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο άτυχος εκείνης της συγκυρίας ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μπορεί να προηγήθηκε με τον Γκοβού, όμως δεν κατάφερε να αντισταθεί στους «μπλαουγκράνα». Τελικό αποτέλεσμα, 5-1.

2008-09

Μπαρτσελόνα – Χετάφε 1-1
Σπόρτινγκ Λισ. – Μπαρτσελόνα 2-5
Πρωτοπόροι ήταν οι «μπλαουγκράνα» πριν την αναμέτρηση με τη 14η της βαθμολογίας, Χετάφε, για την 8η αγωνιστική. Το 1-1 στο Καμπ Νου δεν επηρέασε τη βαθμολογική θέση της Μπαρτσελόνα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, όμως επηρέασε τις... διαθέσεις της, ενόψει του επόμενου αγώνα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή που την πλήρωσε, ήταν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία γνώρισε βαριά ήττα μέσα στην έδρα της με σκορ 5-2.

 

Τελευταία Νέα