«Οχι κύριε, το 1-1 έδειχνα»!

Γιώργος Καραμάνος
«Οχι κύριε, το 1-1 έδειχνα»!

bet365

Από την γκρι εμφάνιση της Γιουνάιτεντ, στην αποβολή του Νάβας και τον "αποσυντονισμό" του Δανιήλ. Το «FFT» του gazzetta.gr θυμάται τα 10+1 πιο ευφάνταστα αθλητικά... άλλοθι.

Η ήττα δεν είναι εύκολο να χωνευτεί. Αθλητές και προπονητές πρέπει να βρουν κάτι έξυπνο να πουν. Μόνο που αυτό τους οδηγεί συχνά σε ανοησίες, τις οποίες λατρεύουμε. Και εάν δεν υπήρχαν αυτές οι «sport excuses» που λένε και οι Αγγλοι, θα έπρεπε να τις εφεύρουμε. Επειδή ένας αγώνας συνεχίζεται και μετά το τέλος του...

10. Ο άνεργος Μπάλακ
Η εφορία συνέλαβε τον Μίχαελ Μπάλακ για οφειλές προς το δημόσιο. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ, αλλά ο δικηγόρος του, κάποιος πανούργος τύπος ονόματι Χεσούς Γκαγιέγο Ρολ, βρήκε έναν απίθανο τρόπο για να γλυτώσει τον πελάτη του από την κράτηση και εν συνεχεία από το να πληρώσει το εν λόγω ποσό. «Είναι άνεργος κύριε δικαστά!», ή κάπως έτσι τέλος πάντων ήταν αυτό που είπε και δικαιώθηκε. Ο Μπάλακ, ο οποίος δεν έχει περάσει μήνας από τότε που ανακοίνωσε ότι σταματάει το ποδόσφαιρο, έχει βγάλει δεκάδες εκατ. ευρώ από την επαγγελματική ενασχόληση του με το άθλημα και από τις πάμπολλες διαφημίσεις που έχει πρωταγωνιστήσει απόρροια αυτού. Και όμως αφέθηκε ελεύθερος επειδή λέει είναι άνεργος και τελικά κλήθηκε να πληρώσει μονάχα 1.000 ευρώ και αυτά σε δόσεις.

9. Ο Αίολος και τα βελάκια
Ο εκ των κορυφαίων στα Darts παγκοσμίως, Μάρβιν Κινγκ κατέβηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003 ως φαβορί για τον τίτλο. Απρόσμενα όμως έχασε στα ημιτελικά και απογοητευμένος αναζήτησε κάποιο μεταφυσικό αίτιο για την αποτυχία του: «Οι συνθήκες που επικρατούσαν δεν ήταν καλές. Υπήρχε πολύς αέρα», είπε και τους κούφανε όλους. Βλέπετε ο χώρος ήταν μία κλειστή αρένα και δεν... έμπαζε από πουθενά.

8. Τα οπίσθια του Γκάτλιν
Τον Απρίλιο του 2006, ο Τζάστιν Γκάτλιν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο ίδιος δεν θέλησε να πει κάτι, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με τον προπονητή του, Τρέβορ Γκράχαμ που τα έβαλε με μία μασέρ: «Ηταν σαμποτάζ. Η κοπέλα που του έκανε μασάζ μια μέρα πριν το σπριντ του άπλωσε στα οπίσθια μία λοσιόν που περιείχε την ένοχη ουσία. Ο Τζάστιν είναι αθώος!» Φυσικά ο Αμερικανός σπρίντερ τιμωρήθηκε με μονοετή αποκλεισμό.

7. Τα ουκρανικά βατράχια
Στα προκριματικά του EURO 2004 η Ουκρανία (σ.σ.: στον όμιλο με την Ελλάδα) διασύρθηκε εντός έδρας με 0-4 από την Ισπανία. Τότε ο Αντρέι Βορονίν που εκπροσώπησε τους παίκτες στη συνέντευξη τύπου ισχυρίστηκε ότι όλοι τους ήταν άυπνοι. Ο λόγος σύμφωνα με τον Ουκρανό φορ; Ολο το βράδυ έξω από το ξενοδοχείο που ήταν συγκεντρωμένη η εθνική είχαν σύναξη αμέτρητα βατράχια!

6. Τα videogames του Τζέιμς
Ηταν η 7η, η τελευταία και η πλέον καταστροφική σεζόν του με τη Λίβερπουλ (1992-'99). Ο Ντέιβιντ Τζέιμς έτρωγε τα γκολ με το τσουβάλι και το χειρότερη ήταν ότι τουλάχιστον τα μισά δεχόταν από δικές του γκάφες. Κάποια στιγμή τον ρώτησαν τι στο κάλο είχε πάθει και εκείνος έριξε την ευθύνη στο κόλλημα του με το Play Station 1: «Εχω εθιστεί στα videogames και ειδικά στο Tekken. Πάιζω το λιγότερο οκτώ ώρες το 24ωρο. Οφείλω πλέον να το παραδεχτώ. Ακόμα και την ώρα του αγώνα, θέλω να τελειώσω και να πάω σπίτι να παίξω.Χρειάζομαι βοήθεια από κάποιον ειδικό!» Εννοείται πως λίγο αργότερα τον έστειλαν...

5 Ο «ερωτευμένος» Κασίγιας
Το Μουντιάλ του 2010 ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Ισπανία. Για την ήττα από την Ελβετία στην πρεμιέρα του ομίλου ο Τύπος φρόντισε να βρει αμέσως τον φταίχτη ή καλύτερα τους φταίχτες, θέλοντας προφανώς να αποφύγει να κράξει την ομάδα του Ντελ Μπόσκε. Ηταν ο Ικερ Κασίγιας και η αγαπημένη του Σάρα Καρμπονέρο. Η όμορφη ρεπόρτερ βρισκόταν ακριβώς πίσω από την εστία του πορτιέρο των Ταύρων και σύμφωνα με τα γραφόμενα, δεν επέτρεπε στον κάλο της να συγκεντρωθεί στο ματς, επειδή λέει της μίλησε κιόλας, με τις εφημερίδες να ζητούν την απόσυρση της από το εν ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου. Τελικά η Καρμπονέρο παρέμεινε στην θέση της, ο Ικερ έκανε το καθήκον του, η Ισπανία πήρε την κούπα και οι δυο τους αντάλλαξαν ένα ρουφηχτό φιλί μπροστά στις κάμερες, με τον Τύπο βέβαια να κάνει την σχετική κωλοτούμπα του και να τους αποθεώνει.

4. Οι γυαλιστερές τρίχες του Μπλάζι
Το 2003, τότε που είχε δοθεί δανεικός από τη Γιουβέντους στην Πάρμα, ο Μανουέλε Μπλάζι πιάστηκε ντοπαρισμένος. Οταν έφτασε η στιγμή της δίκης του, ισχυρίστηκε πως: «Για όλα έφταιγε ένα σαμπουάν που έβαζε για να φαίνονται πιο γυαλιστερά τα μαλλιά μου, επειδή ως γνωστών αρέσω πολύ στις γυναίκες με αυτό το είδος μαλλιών!» Δεν απέφυγε την τιμωρία, ενώ όταν επανεμφανίστηκε στο γήπεδο με τη Λέτσε, ήταν κουρεμένος με την ψιλή.

3. Το «φάντασμα» των New York Knicks
Τον Γενάρη του 2010 οι New York Knicks ηττήθηκαν πανεύκολα στην Οκλαχόμα Σίτι από τους Thunder. Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο Τζάρεντ Τζέφρι (όπως και ο Εντι Κάρι αργότερα) κατονόμασε ως στοιχειωμένο το ξενοδοχείο «Skirvin Hilton», όπου διέμεινε η αποστολή της ομάδας του NBA: «Επί δύο βράδια κανείς μας δεν έκλεισε μάτι. Θόρυβοι, πράγματα που σέρνοντας και γέλια ακούγονταν από μία άλλη διάσταση και φυσικά φτάσαμε στο σημείο να φοβηθούμε και να μείνουμε κάποιοι στα δωμάτια των άλλων. Σίγουρα υπήρχαν φαντάσματα εκεί μέσα. Πώς να νικήσεις μετά από μία τέτοια εμπειρία;» Το εν λόγω ξενοδοχείο έχει κατηγορηθεί πολλάκις επί τούτου, με τον θρύλο να μιλάει για μία δολοφονημένη γυναίκα να τριγυρνάει στα δωμάτια με το επίσης αδικοχαμένο μωρό της αγκαλιά!

2. Η γκρι εμφάνιση της Μάν. Γιουνάιτεντ
Εχει ψηφιστεί από τους οπαδούς της ως η χειρότερη εμφάνιση που έχει φορέσει ποτέ η ομάδα. Εκείνη η απίστευτη γκρι φορεσιά χρησιμοποιήθηκε μονάχα μία φορά. Ηταν εκείνη η βαριά ήττα (3-1) από τη Σαουθάμπτον που οδήγησε τον Αλεξ Φέργκιουσον να την αποσύρει με την εξής δικαιολογία που ξεστόμισε μετά το ματς: «Ο ήλιος αντανακλούσε στο γκρι και οι παίκτες δεν την θέλουν, επειδή δυσκολεύονταν να βρεθούν μεταξύ τους. Δεν θα την ξαναβάλουμε ποτέ!». Η εμφάνιση βέβαια αλλάχτηκε στο ημίχρονο, αλλά όλως περιέργως δεν άλλαξε τίποτα στο ματς.


Και ένα ελληνικό all time classic που δεν θα μπορούσε να λείψει...

1. Το 1-1 του Νάβας
Υπάρχουν πολλά ελληνικά περιστατικά, αλλά αυτό ήταν πραγματικά μοναδικής σύλληψης και σε σχέση με όλες τις άλλες δικαιολογίες... έπιασε. Το ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ (4 Νοεμβρίου του 2000) εξελίχτηκε ιδιαίτερα επεισοδιακά, με την Ενωση να προηγείται με 0-1 και στο τέλος να χάνει με 4-1. Βασικός υπαίτιος της ήττας ήταν ο Φερνάντο Νάβας, ο οποίος αποβλήθηκε εξαιτίας ενός ανόητου φάουλ. Κατά την έξοδο του από τον αγωνιστικό χώρο σήκωσε τα δυο μεσαία δάχτυλα του κάθε χεριού του, κάνοντας την θαυμαστή χειρονομία, κινούμενος προς τους οπαδούς τους Ολυμπιακού που τον αποδοκίμαζαν. Οταν με το καλό κλήθηκε από τον αθλητικό εισαγγελέα, άπαντες περίμεναν να ακούσουν την ποινή. «Το έκανα για να δείξω το σκορ που εκείνη τη στιγμή ήταν 1-1», είπε και την αμέσως επόμενη αγωνιστική έπαιξε κανονικότατα σαν κύριος... ΕΠΟΣ!!!!

ΥΓ.: Υπάρχει φυσικά και η μεγάλη ατάκα του Βασίλη Δανιήλ, η οποία αναμφίβολα είναι εκτός συναγωνισμού και η κορυφαία όλων. Το ματς εντός έδρας με την Γερμανία (Μάρτιος 2001) για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ασίας ήταν ισόπαλο 2-2. Τότε είδε την κόκκινη κάρτα ο Σαμπάστιαν Ντάισλερ. Αντί όμως η Ελλάδα να νικήσει, δέχτηκε δύο γκολ και ηττήθηκε 2-4. Τότε ήταν που ο εκλέκτοτας της Εθνικής είχε πει το αμίμητο: «Η αποβολή της Γερμανίας μας αποσυντόνισε»!

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα