Ο Αντσελότι συνεχίζει να γράφει ιστορία

Gazzetta team
Ο Αντσελότι συνεχίζει να γράφει ιστορία

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τον Κάρλο Αντσελοτι που έσπασε τα κοντέρ με την εκκίνηση στην Μπάγερν Μονάχου και έκανε ρεκόρ στο Champions League.

Πολλές φορές πιάνουμε τους εαυτούς μας να συζητάμε για το αν είναι 'καλύτερος' ο Ζοσέ Μουρίνιο ή ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όμως μάλλον ξεχνάμε πολύ εύκολα τον Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός έχει στο παλμαρέ του περισσότερα Champions League και από τους δύο, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο με διαφορετικές ομάδες και σε όποια χώρα δούλεψε, με εξαίρεση την Ρεάλ, δούλεψε, κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ο allenatore, που έγραψε ιστορία με την άφιξή του στην Bundesliga, έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα με την Μπάγερν Μονάχου στη σεζόν 2016-17 και στον πρόσφατο αγώνα με την Ροστόβ στο CL, πέρασε ξανά στα βιβλία της ιστορίας του αθλήματος.

Ο 57χρονος τεχνικός έγινε μετά την πρεμιέρα με την Βέρντερ Βρέμης στο Allianz Arena ο πρώτος που κοουτσάρει και στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα, μετά τη θητεία του σε Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και τώρα στην Γερμανία. Οι πρώτες του μέρες στο Μόναχο ήταν εξαιρετικές, καθώς η ομάδα του ξεκίνησε με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες έχοντας «μηδέν» παθητικό. Ολα άρχισαν με το 2-0 σε βάρος της Ντόρτμουντ στο γερμανικό Super Cup (2-0) και μετά την Βέρντερ (6-0) ακολούθησε το 5-0 με την Γιένα στο Κύπελλο. Για τη 2η αγωνιστική της Bundesliga ήρθε το 0-2 στο Veltins Arena κόντρα στην Σάλκε για να συμπληρώσει την 5άδα μία νέα 5άρα, αυτή με την Ροστόβ για τους ομίλους του Champions League. Είκοσι γκολ δηλαδή συνολικά σε 5 ματς και από το 4ο ο Αντσελότι είχε γίνει ο πρώτος που ξεκινά με 4x4 στους Βαυαρούς μετά τον Οτμαρ Χίτσφελντ που το είχε κάνει το 1998.

Η τελευταία επιτυχία, κόντρα στην Ροστόβ, όμως, είναι μια ολόκληρη ιστορία για τον Καρλέτο, ο οποίος πλέον έχει κάνει νίκη στο Champions League από τον πάγκο 7 διαφορετικών ομάδων. Η πρώτη από αυτές ήταν η Πάρμα με την οποία συμμετείχε στην κορυφαία διοργάνωση τη σεζόν 1997-98 έχοντας παίκτες όπως οι Μπουφόν, Τιράμ, Καναβάρο, Κρέσπο. Το 1998-99 και το 2000-01 ήταν στην Γιουβέντους, με την πρώτη φορά να φτάνει στα ημιτελικά και να αποκλείεται από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την δεύτερη από τον όμιλο. Η συνέχεια ήταν ξανά σε ιταλική ομάδα, εκείνη που θα κατέκτησε μαζί της δύο φορές τον τίτλο. Το 2003 πανηγύρισε τον τίτλο με την Μίλαν στα πέναλτι με την Γιουβέντους και το 2007 στην Αθήνα κόντρα στην Λίβερπουλ, για να φύγει για πρώτη φορά εκτός συνόρων.

Το 2009-10 και το 2010-11 ήταν στην Τσέλσι όπου αποκλείστηκε από την Ιντερ του Μουρίνιο που κατέκτηση τον τίτλο και την επόμενη από την Γιουνάιτεντ ξανά σους «16». Η Γαλλία ήταν η τρίτη χώρα στην οποία βρέθηκε και η Παρί Σεν Ζερμέν η 5η ομάδα με την οποία κάνει νίκη. Το 2013 πήρε 5 τρίποντα στον όμιλο αλλά αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα και για τα επόμενα δύο χρόνια ήταν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Με τους Merengues στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το περιβόητο δέκατο στον τελικό της Λισαβόνας με την Ατλέτικο και την επόμενη αποκλείστηκε από την Γιουβέντους στα ημιτελικά. Το 2015-16 αποφάσισε να ξεκουραστεί λόγω προβλήματος υγείας που τον ταλαιπώρησε, για να γυρίσει φέτος και να γράψει κανά ιστορία...

 

Τελευταία Νέα