Αυτοί που «σκότωσαν» την ίδια τους την ομάδα

Αυτοί που «σκότωσαν» την ίδια τους την ομάδα

bet365

Με αφορμή το γκολ του Ταλίσκα εναντίον της Μπενφίκα, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει ποιοι άλλοι δανεικοί ποδοσφαιριστές «πλήγωσαν» στο παρελθόν, στο Τσάμπιονς Λιγκ, την ομάδα που άνηκαν.

Η άτιμη η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Κυρίως στη ζωή, αλλά και στο ποδόσφαιρο. Μία τέτοια ιστορία... μοίρας εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Λισαβόνα. Ο Βραζιλιάνος Ταλίσκα επισκεπτόταν για πρώτη φορά ως αντίπαλος το Ντα Λουζ, για να αντιμετωπίσει, όχι μόνο την ομάδα που τον έφερε για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2014, αλλά την ομάδα στην οποία ανήκει ακόμα! Το περασμένο καλοκαίρι, η Μπενφίκα έδωσε δανεικό στην Μπεσίκτας τον 22χρονο άσο και ο ίδιος φρόντισε να... τιμωρήσει τους «αετούς» γι’ αυτό. Με απίθανη εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις, ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 1-1, ξεσπαθώνοντας μάλιστα κατά της διοίκησης των Πορτογάλων μετά το ματς. Έτσι, ο Ταλίσκα μπήκε στη λίστα των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ως δανεικοί έχουν σκοράρει σε Τσάμπιονς Λιγκ, εναντίον της ομάδας, που ανήκουν. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται τις περιπτώσεις παικτών, που «πλήγωσαν» την ίδια τους την ομάδα. Είτε σκοράροντας, είτε όχι.

Φερνάντο Μοριέντες
Στην Ρεάλ Μαδρίτης των “galacticos” δε χωρούσε ο... low profile Φερνάντο Μοριέντες. Έτσι, μετά την απόκτηση του Βραζιλιάνου Ρονάλντο ένα χρόνο πριν, το καλοκαίρι του 2003 ο Ισπανός επιθετικός παραχωρήθηκε δανεικός στην Μονακό. Η μοίρα, όμως, τα έφερε έτσι, που στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ αναμετρήθηκαν οι Μαδριλένοι με τους Μονεγάσκους. Στο πρώτο ματς, στο Μπερναμπέου, ο Μοριέντες ήταν αυτός που μείωσε για την Μονακό στο τελικό 4-2, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του, ενόψει της ρεβάνς. Και στον επαναληπτικό ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της γαλλικής ομάδας. Με ένα γκολ και μία ασίστ στον Ζιουλί, ο Ισπανός «πλήγωσε» την ομάδα που άνηκε, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο τελικό 3-1 υπέρ της Μονακό, που πήρε με αυτόν τον τρόπο το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Κίνγκσλεϊ Κομάν
Η πολύ μικρή παρουσία του στην Γιουβέντους τη σεζόν 2014-15 έδωσε την ευκαιρία στην Μπάγερν Μονάχου να τον κάνει δικό της με τη μορφή δανεισμού, για δύο χρόνια, το περασμένο καλοκαίρι. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα εμπιστεύθηκε πολύ περισσότερο από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τον Γάλλο εξτρέμ, ο οποίος φρόντισε να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι με τους Βαυαρούς, στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην ομάδα που ανήκει μέχρι σήμερα, την Γιουβέντους. Μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Τορίνο, η «Κυρία» ήταν πολύ κοντά στην πρόκριση, καθώς είχε προηγηθεί στη ρεβάνς του Μονάχου με 2-0. Ωστόσο, υπολόγιζε χωρίς τον δικό της... ξενοδόχο. Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν μπήκε ως αλλαγή στο 60’ και έφερε τα πάνω-κάτω. Ασίστ στο 91’ για το 2-2 από τον Μίλερ (νωρίτερα είχε κάνει το 1-2 ο Λεβαντόφσκι) και γκολ στο 110’ για το τελικό 4-2 (το 3-2 είχε γίνει από τον Τιάγκο), που έδωσε την πρόκριση στην Μπάγερν.

Τιμπό Κουρτουά
Γκολ μπορεί να μην έβαλε, όμως στέρησε ουκ ολίγες φορές κάπιο τέρμα από την ομάδα, στην οποία άνηκε. Κάτι, που «πλήγωσε» εξίσου την Τσέλσι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2014. Δανεικός (λόγω Τσεχ) στην Ατλέτικο Μαδρίτης από το 2011, έμελλε να είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην πρόκριση των «ροχιμπλάνκος», απέναντι στην αγγλική ομάδα. Μετά το 0-0 στο πρώτο ματς, στο Βιθέντε Καλντερόν, ο Κουρτουά «κατέβασε τα ρολά» στον επαναληπτικό του Λονδίνου. Ο Βέλγος τερματοφύλακας έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του κάτω από τα δοκάρια, οι συμπαίκτες εξίσου εξαιρετικά τη δουλειά τους από τη μέση και μπροστά, με την Ατλέτικο να επικρατεί με 3-1 και να προκρίνεται στον τελικό.

Υ.Γ. Στην ίδια κατηγορία δε βρίσκεται ο Άλβαρο Μοράτα, ο οποίος το 2015, με δικό του γκολ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, είχε δώσει στην Γιουβέντους την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αυτό γιατί ο Ισπανός δεν είχε δοθεί δανεικός στην «Κυρία» από τους Μαδριλένους, αλλά είχε πάρει κανονική μεταγραφή. Απλά υπήρχε ειδικός όρος, που επέτρεπε στη «βασίλισσα» να τον πάρει και πάλι πίσω, με ένα συγκεκριμένο ποσό. Όπως και έγινε...

 

Τελευταία Νέα