Top 5: Ήττες-σοκ μέσα στο Καμπ Νόου (vids)

Top 5: Ήττες-σοκ μέσα στο Καμπ Νόου (vids)

Gazzetta team
Top 5: Ήττες-σοκ μέσα στο Καμπ Νόου (vids)

bet365

Με αφορμή τη νίκη της Αλαβές μέσα στην έδρα των Μπλαουγράνα, το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται πέντε ήττες-εκπλήξεις των Καταλανών στο Πρωτάθλημα.

Όταν μια ομάδα με τη δυναμική της Μπαρτσελόνα χάνει στην έδρα της, η ήττα γίνεται είδηση. Κυρίως, όταν πρόκειται για ομάδα νεοφώτιστη, όπως ήταν η Αλαβές, ή παλιότερα η Έρκουλες και η Βιγιαρεάλ.

Με αφορμή το πρώτο φετινό πλήγμα της Μπάρτσα στην Καταλονία, το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται πέντε ήττες-έκπληξη σε επίπεδο πρωταθλήματος μέσα στο «σπίτι» των Πρωταθλητών.

Μπάρτσελόνα - Έρκουλες 0-2 (2010/11)

Λίγες μέρες πριν αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό για το Champions League, η Μπάρτσα του Πεπ Γκουαρδιόλα ξεκινούσε τη σεζόν στην Ισπανία με αντίπαλο τη νεοφώτιστη Έρκουλες στο Καμπ Νόου. Ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε να ξεκουράσει παίκτες που θεωρούνταν βασικοί και οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την συγκυρία. Ο Νέλσον Βαλδές σκόραρε (επιθετικό δίδυμο με τον Τρεζεγκέ τότε) δις και η Έρκουλες έφυγε με το «διπλό» από το Καμπ Νόου. Η ήττα δεν προκάλεσε τριγμούς. Η Μπάρτσα επικράτησε 5-1 του Παναθηναϊκού στο ματς για το Champions League και τελικά κατάκτησε τον τίτλο.


Μπάρτσα - Ράγιο Βαγιεκάνο 0-2 (1999-00)

Ο Γιον Πέρεθ Μπόλο γεννήθηκε στη Βασκονία, έβαλε τα χρώματα της Μπιλμπάο, όμως έγραψε τη δική του ιστορία στη Ράγιο Βαγιεκάνο, τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 1999 μέχρι το 2004. Ήταν εκείνος που συνδέθηκε περισσότερο από κάθε άλλον με το σπουδαίο διπλό των «φρανχιρόχος» μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Μπροστά σε περίπου 65.000 θεατές, ο Μπόλο σημείωσε και τα δύο γκολ των Μαδριλένων απέναντι στους Μπλαουγράνα, οι οποίοι είχαν στη σύνθεσή τους τον νεαρό Πουγιόλ βασικό, ενώ μέλος τους ήταν και ο Τσάβι, ο οποίος δεν έπαιξε στην αναμέτρηση.

Μπαρτσελόνα - Βιγιαρεάλ 1-3 1998/99

Η Μπάρτσα ολοκλήρωσε τη σεζόν 1997/98 πρωταθλήτρια. Η Βιγιαρεάλ, από την πλευρά της, γιόρταζε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας. Το φαβορι ήταν δεδομένο, όμως το «κίτρινο υποβρύχιο» αναδύθηκε στο Καμπ Νόου σε μία περίοδο έντονης αγωνιστικής κρίσης. Επικράτησε 1-3 και η κρίση έγινε ακόμα πιο βαθιά, με τον κόσμο να ζητάει την απομάκρυνση του Λουίς Φαν Χάαλ και την παραίτηση του Νούνιεθ από την προεδρία. Στον αντίποδα, οι περίπου 5000 οπαδοί της Βιγιαρεάλ που έδωσαν το παρών στην Βαρκελώνη πανηγύρισαν σαν να πήραν πρωτάθλημα! Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γκίκα Κραϊοβεάνου.

Μπαρτσελόνα - Σαλαμάνκα 1-4 1997/98

Όπως προείπαμε, η Μπάρτσα ήταν η κάτοχος του Πρωταθλήματος τη χρονιά 1997-98. Το είχε «σφραγίσει» ήδη όταν υποδέχθηκε την τελευταία αγωνιστική τη Σαλαμάνκα, η οποία πάλευε για τη σωτηρία της. Ούσα σε κατάσταση... βάθρου, η Μπάρτσα βρήκε απέναντί της ένα σύνολο με το μαχαίρι στα δόντια. Και παρά τη διαφορά επιπέδου, το κίνητρο ήταν εκείνο που όχι απλά έκανε τη διαφορά, αλλά έστεψε τη Μπάρτσα πρωταθλήτρια με κερασάκι στην τούρτα μια «βαριά» ήττα μπροστά στο κοινό της.

Μπαρτσελόνα - Έρκουλες 2-3 (1996-97)

Η ομάδα του Σερ Μπόμπι Ρόμσον είχε στις τάξεις πραγματικά αστέρια. Ο αείμνηστος τεχνικός πήρε τον Ρονάλντο και σε συνδυασμό με τους Φίγκο, Λουίς Ενρίκε, Γκουαρδιόλα δημιούργησε ένα πολύ δυνατό σύνολο, που πήρε Κύπελλο, Super Cup και Κυπελλούχων στην Ευρώπη. Όμως, μέσα στη σεζόν η Έρκουλες ήταν εκείνη που πάγωσε τη Μπάρτσα, με μια από τις πιο μη αναμενόμενες ήττες μέσα στο Καμπ Νόου. Κι αυτό γιατί πέραν από τη διαφορά επιπέδου, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Λουίς Ενρίκε και Ρονάλντο. Όμως τα τέρματα τον Πάβλιβιτς, Βίσνιτς και Ροντρίγκες πέτυχαν την απόλυτη ανατροπή!

 

Τελευταία Νέα