Όταν ο Ζλάταν ανοίγει λογαριασμό (vids)

Όταν ο Ζλάταν ανοίγει λογαριασμό (vids)

bet365

Ο Ιμπραϊμοβιτς βρήκε δίχτυα στο πρώτο του Γιουνάιτεντ-Σίτι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλα τα παρθενικά γκολ του Σουηδού σε ντέρμπι.

Μόνο είδηση δεν αποτελεί ότι ο Ιμπραϊμοβιτς σκόραρε σε ένα ακόμη παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (5 γκολ σε 5 αγώνες). Εξίσου... αναμενόμενο για τον ίδιο είναι να βρίσκει δίχτυα σε ντέρμπι. Στην πρώτη του παρουσία στη «μάχη» του Μάντσεστερ, ο Σουηδός μπορεί να πέτυχε γκολ, όμως η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 2-1 από τη συμπολίτισσα Σίτι. Αυτή, φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ζλάταν φώναξε «παρών» σε κάποιο μεγάλο ραντεβού. Στα 15 χρόνια παρουσίας του στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Ιμπραϊμοβιτς έχει σκοράρει με όλες του τις ομάδες στη «μητέρα των μαχών» της κάθε χώρας ή πόλης. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει τα πρώτα γκολ του Σουηδού στα ντέρμπι που έχει αγωνιστεί με τις φανέλες του Άγιαξ, της Γιουβέντους, της Ίντερ, της Μπαρτσελόνα, της Μίλαν και της Παρί Σεν Ζερμέν.

De klassieker
Το «βάπτισμα του πυρός» σε ντέρμπι πήρε πριν από 15 χρόνια ο Ιμπραϊμοβιτς στο Ρότερνταμ. Στις 26 Αυγούστου 2001, η Φέγενορντ υποδέχθηκε τον Άγιαξ, με τον Σουηδό να πετυχαίνει το πρώτο γκολ του «Αίαντα», στο νικηφόρο 2-1 μέσα στο Ντε Κάιπ. Συνολικά, σημείωσε τρία γκολ απέναντι στην Φέγενορντ, στα klassieker της Ολλανδίας.

Derby d’ Italia
Μπορεί το Μίλαν-Γιουβέντους να είναι βάση τίτλων το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ιταλία, ωστόσο αυτό που ονομάζεται Derby d’ Italia από το 1967 είναι το Γιουβέντους-Ίντερ. Ως παίκτης της «Κυρίας», ο Ιμπραϊμοβιτς αντιμετώπισε για πρώτη φορά τους «νερατζούρι» στις 28/11/2004, σκοράροντας από το σημείο του πέναλτι, σε ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 2-2. Αντίθετα, δεν βρήκε ποτέ δίχτυα ως παίκτης της Ίντερ (2006-2009) απέναντι στην Γιουβέντους.

Derby della Madonnina
Μπορεί ως παίκτης της Ίντερ να μη σκόραρε ποτέ απέναντι στην Γιουβέντους, όμως δύο φορές βρήκε δίχτυα απέναντι στην Μίλαν, στα Derby della Madoninna. Το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι του Μιλάνου, ο Ιμπραϊμοβιτς το πέτυχε στις 28/10/2006. Η Ίντερ πήρε την εκτός έδρας νίκη με 3-4, με τον Σουηδό επιθετικό να διαμορφώνει το 0-3 στο 47’.

Εκτός από γκολ με τη φανέλα της Ίντερ απέναντι στην Μίλαν, ο Ζλάταν έκανε και το αντίστροφο. Σκόραρε τρεις φορές ως παίκτης των «ροσονέρι» σε Derby della Madoninna. Το πρώτο τέρμα το πέτυχε στις 14 Νοεμβρίου 2010. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι είχε δώσει τη νίκη στην Μίλαν με 1-0.

El clasico
Τι κι αν αγωνίστηκε μόλις μία σεζόν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, ο Ζλάταν πρόλαβε να βάλει τη σφραγίδα του στο μοναδικό clasico, που πήρε μέρος. Στις 29 Νοεμβρίου 2009, η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου, με τον Ιμπραϊμοβιτς να μπαίνει ως αλλαγή στο 51’ και πέντε λεπτά αργότερα να διαμορφώνει το τελικό 1-0.

Barcelona derby
Εκτός από το clasico της Ισπανίας απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα έχει και το τοπικό ντέρμπι της Βαρκελώνης, απέναντι στην Εσπανιόλ. Τη σεζόν 2009-10 που φόρεσε τη φανέλα των «μπλαουγκράνα», ο Ιμπραϊμοβιτς έκρινε και το ντέρμπι της πόλης. Στις 12/12/09 διαμόρφωσε από το σημείο του πέναλτι το τελικό 1-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.

Le classique
Είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο μεγάλο ντέρμπι της Γαλλίας. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ιμπραϊμοβιτς βρήκε δίχτυα έντεκα φορές απέναντι στην Μαρσέιγ. Το πρώτο του τέρμα σe classique το σημείωσε στις 7 Οκτωβρίου 2012, με εκπληκτικό τακουνάκι. Σε εκείνο το ματς σκόραρε δύο φορές, με το τελικό αποτέλεσμα στο Βελοντρόμ να είναι 2-2.

 

Τελευταία Νέα