Επιτυχία ή θάνατος

Gazzetta team
Επιτυχία ή θάνατος

bet365

Το Αμβούργο ξεκίνησε στραβά τη σεζόν και το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για την πίεση στον Μπρούνο Λαμπαντία.

Η πρεμιέρα στην Bundesliga για το Αμβούργο για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε εξολοθρευτής παραισθήσεων. Η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία είχε μόλις μία τελική προσπάθεια εντός εστίας στην ισοπαλία 1-1 με την Ίνγκολσταντ εντός έδρας και δεν χρειάζεται και πολύ, για να ξεκινήσει η γκρίνια και η πίεση. Κάτι που δεν άργησε να συμβεί.

Οι δεινόσαυροι ξόδεψαν 32 εκατ. ευρώ σε νέους παίκτες και κυρίως από τη μέση και μπροστά, όπου είχε διαπιστωθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα πρόσωπα είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης και όχι η τακτική. Αυτό ήταν το πόρισμα. Ήταν χρήματα που το Αμβούργο δεν είχε, αλλά δανείστηκε από τον Μίχαελ Κίνε, που είναι ήδη κάτοχος του 11% των μετοχών.

«Το Αμβούργο αυτή τη σεζόν θα πρέπει να είναι πιθανότητα κάπου ανάμεσα στην 6η και στην 8η θέση», είπε ο τελευταίος σε συνέντευξή του στην Ostsee-Zeitung. «Η ομάδα θα πρέπει να εξελιχθεί. Η ποιότητα υπάρχει. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν ο Μπρούνο Λαμπαντία μπορεί να βελτιώσει την ομάδα». Ο Κίνε έχει μία εκπληκτική πολυτέλεια: δεν χρειάζεται, πλέον, να επιβάλει την άποψή του μέσω των ΜΜΕ. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ο σύλλογος δεν ανήκει στα μέλη του, αλλά στους επενδυτές. Ή πιο σωστά στον επενδυτή.

Η σημαντική ενίσχυση είναι λογικό να φέρνει απαιτήσεις. Ακόμη και η εκτίμηση του Κίνε για το που πρέπει να τερματίσει η ομάδα είναι μεν αισιόδοξη, όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση ουτοπική. Το θέμα είναι ότι έρχεται μόλις μετά την πρώτη αγωνιστική και προσθέτει πίεση σε μία ομάδα που δείχνει ότι μέσα στη σεζόν δεν μπορεί να την διαχειριστεί, παρά μόνο την ύστατη ώρα. Έρχεται σε μία ομάδα που προσπαθεί να ξαναβρεί την χαμένη της αυτοπεποίθηση. Και μάλλον δεν είναι ο σωστός τρόπος.

Το δάνειο των 30 εκατ. ευρώ στον Κίνε θα αρχίσει να αποπληρώνεται μόνο αν έρθει η ευρωπαϊκή έξοδος και ήδη ο σύλλογος προσπαθεί να θωρακιστεί απέναντι στον επενδυτή του. Σύμφωνα με το Manager-Magazin έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για νέο ομολογιακό δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ με αποδέκτες του οπαδούς. Το χρέος, όμως, συνεχώς αυξάνεται χωρίς να αντανακλάται αυτό στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι μία τακτική που μπορεί πολύ εύκολα να φέρει ξανά την καταστροφή.

«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη θετική πίεση», απάντησε ο Λαμπαντία στην Bild, όμως έσπευσε να προειδοποιήσει: «Έχουμε κάνει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ και βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της διαδικασίας». Ούτε ο Γερμανός τεχνικός έχει άδικο, ούτε ο επενδυτής που έδωσε τα χρήματα για την ενίσχυση.

Στο φιλικό με την NTSV Strand 08, ομάδα 5ης κατηγορίας, το Αμβούργο έμεινε στο 2-2 και οι οπαδοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους πόσο χάλια ήταν η ομάδα. Κάποιοι κατέληξαν απλά στο να την χλευάζουν. «Μπορώ να πω ότι οι παίκτες έχουν δουλέψει σκληρά στην προετοιμασία και περιμένουν πώς και πώς να το δείξουν στο πρωτάθλημα. Ό,τι έγινε, έγινε», είπε την επόμενη μέρα ο CEO Μπάιερσντορφερ, που έσπευσε να προστατεύσει τους παίκτες του.

Ο Κίνε αποφάσισε να παίξει το χαρτί της πίεσης πολύ νωρίς. Ή επιτυχία ή θάνατος. Είναι δύσκολο να αποτινάξεις το αίσθημα της ηττοπάθειας από έναν σύλλογο με την ψυχολογία και τις εμπειρίες του Αμβούργου τα τελευταία χρόνια. Θα πρέπει να υπάρξει η απαιτούμενη υπομονή, αρχικά για επιστροφή στην κανονικότητα στη συνέχεια στις επιτυχίες.

Όποιος και να βρίσκεται στον πάγκο δεν έχει μαγικό ραβδάκι μόνο και μόνο επειδή αυτό επιθυμεί ο επενδυτής και η ατμόσφαιρα δηλητηριάζεται από νωρίς. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι ένα: ο Λαμπαντία θα πρέπει άμεσα να βρει αποτελέσματα, αλλιώς η πρώτη αλλαγή προπονητή στην Bundesliga μάλλον θα έρθει πολύ γρήγορα.

 

Τελευταία Νέα