Το παιδί που σκοράρει σε κάθε ντεμπούτο!

Gazzetta team
Το παιδί που σκοράρει σε κάθε ντεμπούτο!

bet365

Ράσφορντ, ο επιθετικός που σκοράρει σε κάθε του ντεμπούτο! Ο σταρ της Γιουνάιτεντ... χτύπησε ξανά και ο Μουρίνιο τρίβει τα χέρια του!

Η Γιουνάιτεντ δαπάνησε δεκάδες εκατομμύρια στο μεταγραφικό παζάρι και οι Βρετανοί τόνιζαν πως αυτό δεν θα είναι το ιδανικότερο για μια ομάδα που υπερηφανεύεται για την ιστορία, την παράδοση και τις ακαδημίες του. Ο Τύπος αποθέωσε την έλευση του Ζλάταν, αλλά προβληματίστηκε για το μέλλον του Ράσφορντ. «Συνεχίζουμε τη μεγάλη παράδοση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προωθώντας παίκτες από τις ακαδημίες», καθησύχασε ο Εντ Γούντγουορντ στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, λέγοντας πως ο νεαρός φορ είναι η απόδειξη.

Marcus Rashford

Ο Ιμπρα κέρδισε τις εντυπώσεις στις δυο πρώτες στροφές, αλλά ο Ράσφορντ ήταν αυτός που διατήρησε το απόλυτο νικών! Κόντρα στη Χαλ ο νεαρός φρόντισε να δείξει στον Μουρίνιο πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον βγάλει από τα πλάνα του. Ο Πορτογάλος είναι πραγματιστής, αλλά είδε κι αυτός πως πέρσι ο Ράσφορντ είχε τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό απ΄ όλους τους παίκτες της Γιουνάιτεντ. Ηταν κι αυτό μια μεγάλη μεταγραφή.

Οι οπαδοί της ομάδας θεωρούν πως είναι το... παιδί θαύμα του Ολντ Τράφορντ και ο ίδιος φροντίζει να τους δικαιώνει. Ηταν ο ένατος παίκτης από το φυτώριο του συλλόγου που έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα επί των ημερών του Φαν Χάαλ! Αλλωστε, σε κάθε ντεμπούτο χτυπά!

Πέτυχε δύο γκολ στο 5-1 επί της Μίντιλαντ κι έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον Θρύλο, Τζορτζ Μπεστ. Ο Ράσφορντ βρήκε δίχτυα σε ηλικία 18 ετών και 117 ημερών, ενώ ο Μπεστ είχε σκοράρει το πρώτο του τέρμα σε ηλικία 18 ετών και 158 ημερών.

Ο Αρσέν Βενγκέρ τον αποθέωσε και τόνισε: «Δεν τον ήξερα. Τον παρακολούθησα και εντυπωσιάστηκα». Λίγες ημέρες αργότερα η Αρσεναλ αντιμετώπισε την Γιουνάιτεντ και ο νεαρός στο ντεμπούτο του στην Premier League... σόκαρε τους Λονδρέζους πετυχαίνοντας δυο γκολ! «Τη μια μέρα ήταν MVP απέναντι στην Άρσεναλ και την επόμενη πήγε κανονικά στο σχολείο του. Είναι εργατικό παιδί και θεωρεί τη μόρφωση ως το σημαντικότερο αγαθό» τόνισε η Sun στο πρωτοσέλιδό της.

Στα 18 του χρόνια ο Ράσφορντ φρόντισε να κάνει και τρίτο... χτύπημα! Στο «Stadium of Light» και στο ντεμπούτο του με την Εθνική Αγγλίας. Μόλις 135 δευτερόλεπτα έπειτα τη σέντρα κατάφερε να νικήσει τον Ράιαν και να σκοράρει κόντρα στην Αυστραλία. Μάλιστα, προσπέρασε τον Τόμι Τέιλορ, ο οποίος είχε πετύχει γκολ στο ντεμπούτο του, απέναντι στην Ουαλία το 1938, σε ηλικία 19 ετών και 16 ημερών.

Θα μπορούσε να είναι και στα βιβλία των ρεκόρ, αλλά σίγουρα θα μπει σε κουιζάκια. Ποιος παίκτες έχει σκοράρει σε τέσσερις διαφορετικές πρεμιέρες τους; Ο Ράσφορντ βρήκε δίχτυα στο ντεμπούτο του με την U21 της Αγγλίας. Πέτυχε χατ τρικ κόντρα στους Νορβηγούς και η ομάδα του διέλυσε τη Νορβηγία με 6-1. Ο Σαμ Αλαρντάις πανηγύρισε τα τέρματα του νεαρού φορ και αισθάνθηκε δικαιωμένος με την απόφασή του να τον «χαρίσει» στον Σάουθγκεϊτ για ορισμένα ματς.

Για να μην ξεχνιόμαστε, είχε σκοράρει και στο ντεμπούτο με την ομάδα Νέων της Γιουνάιτεντ!!!

 

Τελευταία Νέα