Ελεύθερες... ευκαιρίες

Ελεύθερες... ευκαιρίες

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για πέντε πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, που είναι χωρίς ομάδα και έχουν ακόμη το δικαίωμα να πάρουν μεταγραφή, ως ελεύθεροι.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έχει ολοκληρωθεί και μετά το διάλειμμα, λόγω εθνικών ομάδων, οι σύλλογοι «φουλάρουν» τις μηχανές τους, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι υποχρεώσεις τους και στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ωστόσο, οι προπονητές έχουν ακόμη τη δυνατότητα για κάποια επιπλέον «πινελιά» στο ρόστερ των ομάδων τους, αφού στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου παραμένει ανοιχτό το παράθυρο για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει πέντε top παίκτες, που είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ομάδα και θεωρούνται... ευκαιρίες.

Νίκλας Μπέντνερ
Ίσως ο πιο πολυσυζητημένος Δανός ποδοσφαιριστής, όχι όμως για τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα, αλλά για την κάθε είδους προσωπική τρέλα! Για εννέα ολόκληρα χρόνια άνηκε στο δυναμικό της Άρσεναλ (τρεις σεζόν είχε δοθεί και δανεικός), με τη διετία 2008-2010 να είναι η πιο παραγωγική του στους «κανονιέρηδες». Τότε, είχε αναδειχθεί και κορυφαίος Δανός ποδοσφαιριστής, με τον ίδιο να δηλώνει πως έπειτα από πέντε χρόνια θα ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη. Τελικά, το 2014 τον απέκτησε η Βόλφσμπουργκ, ποντάροντας στην καλή – ποδοσφαιρικά – ηλικία του (26 ετών τότε) και ταυτόχρονα στις παραστάσεις του σε διεθνές επίπεδο. Τελικά, δύο χρόνια μετά (αν και είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας) η Βόλφσμπουργκ έλυσε το συμβόλαιο με τον Μπέντνερ, ο οποίος στα 28 του, πλέον, είναι χωρίς ομάδα.

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ
Ο Τογκολέζος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε μερικούς από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τότεναμ. Ειδικά στο πέρασμά του από τους «κανονιέρηδες» την τριετία 2006-2009, ο Αντεμπαγιόρ εκτόξευσε τις ποδοσφαιρικές μετοχές του στα ύψη. Τον περασμένο Σεπτέμβριο έμεινε ελεύθερος από την Τότεναμ και αφού για τέσσερις μήνες ήταν χωρίς ομάδα, τον Ιανουάριο του 2016 υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με την Κρίσταλ Πάλας. Μόλις ένα γκολ κατάφερε να σημειώσει, με αποτέλεσμα τον Ιούνιο να αποχωρήσει. Όλο το καλοκαίρι δεν κατάφερε να βρει ομάδα και στα 32 του είναι διαθέσιμος για ελεύθερη μεταγραφή.

Φιλίπ Μεξές
Υπήρξε περίοδος που θεωρήθηκε ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς σε όλη την Ευρώπη. Μετά από μία επταετία στην Ρόμα, ο Γάλλος στόπερ πήγε το 2011 στην Μίλαν, όπου ήδη υπήρχαν οι Αλεσάντρο Νέστα και Τιάγκο Σίλβα. Μετά την αποχώρησή αυτών των δύο, ο Μεξές καθιερώθηκε στο κέντρο της άμυνας των «ροσονέρι» και ήταν ο ηγέτης της μέχρι και πέρσι. Την τελευταία σεζόν, οι εμφανίσεις του ήταν ελάχιστες, με αποτέλεσμα να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Από τα τέλη Μαΐου, ο Μεξές είναι ελεύθερος και ακόμη δεν έχει βρει ομάδα.

Μάρτιν Κάσερες
Τα τελευταία οκτώ χρόνια ήταν μέλος τριών εκ των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης. Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και πρόσφατα Γιουβέντους ήταν οι σταθμοί στην καριέρα του Ουρουγουανού αμυντικού, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να καθιερωθεί σε καμία από τις παραπάνω ομάδες. Τα τελευταία δύο χρόνια ταλαιπωρήθηκε αρκετά από προβλήματα τραυματισμών, με τη διοίκηση της «Μεγάλης Κυρίας» να ανακοινώνει στο τέλος της προηγούμενης σεζόν πως δε θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Κάσερες, ο οποίος μέχρι τώρα παραμένει ελεύθερος.

Ραούλ Μεϊρέλες
Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις με την Πόρτο, του άνοιξαν την πόρτα της Πρέμιερ Λιγκ το 2010. Μετά από μία σεζόν στην Λίβερπουλ (ψηφίστηκε από τους φιλάθλους παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ), ο Πορτογάλος μέσος πήρε μεταγραφή για την Τσέλσι το 2011. Με τους «μπλε» πανηγύρισε την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, πριν το καλοκαίρι του 2012 μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη, για χάρη της Φενερμπαχτσέ. Στη γειτονική χώρα έμεινε για τέσσερα χρόνια, αφού στο τέλος της φετινής σεζόν έμεινε ελεύθερος, χωρίς ακόμα να έχει βρει την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα