Η ελπίδα της Μίλαν

Η ελπίδα της Μίλαν

Η ελπίδα της Μίλαν

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για την απόφαση της Μίλαν να κρατήσει τον Ρομανιόλι και την ελπίδα με τους νεαρούς Ιταλούς σε μια μεταγραφική που δεν πήρε κανέναν.

Κάποιες φορές ακόμα και αν η ομάδα δεν έχει καταφέρει να ενισχυθεί ουσιαστικά, μπορείς να βρεις πράγματα για να 'χαρείς'. Υστερα από τρία χρόνια εκτός Ευρώπης και ιστορική κατρακύλα, η Μίλαν παρότι δεν πρόσθεσε στο ρόστερ της κάποιον παικταρά ή ταλέντο, έχει την τύχη να έχει αρκετούς, τουλάχιστον, από τους τιφόζι της χαρούμενους. Με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αποχωρεί ύστερα από 30 χρόνια για να έρθουν Κινέζοι και το κλαμπ σε μεταβατική φάση, οι προσπάθειες του Αντριάνο Γκαλιάνι να 'σκοτώσει' τον Κάρλος Μπάκα για να έχει ρευστό για να κινηθεί, ευτυχώς για κάθε Rossonero, έπεσαν στο κενό. Ο Κολομβιανός έκανε χατ-τρικ στην πρεμιέρα στο San Siro και μαζί με τον Ντοναρούμα που έπιασε πέναλτι στο 95' χάρισε τη νίκη κόντρα στην Τορίνο, όμως η κίνηση που έκανε τη διαφορά και άφησε σημάδια ελπίδας για το μέλλον ήταν η παραμονή του Αλέσιο Ρομανιόλι.

Η Τσέλσι ξέμεινε από αμυντικούς και αφού είδε τον πρόεδρο της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, να ζητά 70 εκατ. ευρώ για τον Καλιντού Κουλιμπαλί, αποφάσισε να επιμείνει στην Ιταλία για να εκμεταλλευτεί την οικονομική της δύναμη. Οι Μπλε προσέφεραν περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ συν bonus για τον 21χρονο στόπερ, όμως κόντρα σε ό,τι κακό μπορούσε να βάλει το κεφάλι του κάθε οπαδού της, η Μίλαν με ανακοίνωση ήταν ξεκάθαρη. «Δεχθήκαμε μεγάλη πρόταση από την Τσέλσι για τον Ρομανιόλι, όμως ο παίκτης δεν πωλείται σε οποιαδήποτε τιμή».

Μετά την πρόσληψη του Βιντσέντζο Μοντέλα, αυτή για τον Ρομανιόλι είναι από τις ελάχιστες σωστές αποφάσεις που έχουν πάρει οι Rossoneri τα τελευταία χρόνια και προκαλεί μάλλον ευχάριστη έκπληξη. Η Μίλαν τον απέκτησε πέρυσι αντί 25 εκατ. ευρώ από την Ρόμα ύστερα από επιμονή του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και έναν χρόνο μετά δείχνει ότι θέλει να χτίσει στο μέλλον. Ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του ότι στη μεταγραφική έχουν αποκτηθεί οι Λιονέλ Βανχιόνι, Γκουστάβο Γκόμες, Χοσέ Σόσα και Τζιανλούκα Λαπαντούλα, το να στηριχτεί σε νεαρούς Ιταλούς ήταν για την Μίλαν μονόδρομος, όμως ακόμα και τώρα, τίποτα δεν είναι αυτονόητο πλέον στο κλαμπ.

Ο Ρομανιόλι δεν είναι όμως ο μοναδικός στον οποίο μπορεί να βασιστεί η Μίλαν για το αύριο, αφού κάτω από τα δοκάρια υπάρχει ο Τζίτζίο Ντοναρούμα, που επίσης είναι βασικός σήμερα χάρη στον Μιχαΐλοβιτς και τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνεται ο νεαρότερος παίκτης που παίζει στην Εθνική Ιταλίας τα τελευταία 105 χρόνια. Ο 17χρονος έχει μπροστά μια ολόκληρη καριέρα για να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κλαμπ και αν συνεχίσει να βελτιώνεται με τον ίδιο ρυθμό, η Μίλαν θα ξεχάσει όποια ένοια στη θέση για 20 χρόνια. Μαζί τους, ο Ματία Ντε Σίλιο, ο οποίος έδειξε ότι με σωστή καθοδήγηση (Κόντε) μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο και παρά το ενδιαφέρον από Γιουβέντους και Νάπολι έμεινε και μπορεί να προσφέρει.

Με δεδομένο ότι το πράγμα με τα ποσά έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο, το ότι η Μίλαν πήρε τον Ρομανιόλι πριν έναν χρόνο ‘μόνο’ με 25 εκατ. ευρώ είναι ένα εκπληκτικό deal, αφού μπορεί να ακούγεται υπερβολή, όμως ο παίκτης έχει να παρουσιάσει ένα πλήρες πακέτο και τώρα το κλαμπ κάνει την επένδυσή του να παίρνει αξία. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις 21 ετών και αριστεροπόδαρος. Εκανε ντεμπούτο στα 17 του με την Ρόμα και ήδη μετρά δύο γεμάτες σεζόν στην Serie A με Σαμπντόρια και Μίλαν, κάτι που του δίνει εμπειρία για για την ηλικία του.

Μαχητικός, δυνατός, γρήγορος, ο Ρομανιόλι με ύψος 1.88μ. είναι ο μοναδικός 21χρονος στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που έχει περισσότερες από 400 επεμβάσεις αλλά και κάτι που τον κάνει ξεχωριστό. Αυτό είναι η ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια και το πόσο καλά μπορεί να πασάρει ακόμα και σε μεγάλη απόσταση και να ξεκινήσει επιθέσεις από την άμυνα. Στο ματς με την Τορίνο υπήρξαν φορές που δεν χρειάστηκε η μπάλα να περάσει καν από τα πόδια των μέσων αφού ήταν εκείνος που τη μετέφερε απλά μπροστά με χαρακτηριστική άνεση.

Ο Μοντέλα καταλαβαίνει ότι μπορεί να βασίσει πολλά πράγματα στον Ρομανιόλι, ο οποίος αποτελεί το μέλλον της Μίλαν για το κέντρο της άμυνας, όμως, όπως φάνηκε και από την πρεμιέρα, πρέπει να ‘δημιουργήσει’ έναν αξιοπρεπή παίκτη για να βάλει δίπλα του στο κέντρο της άμυνας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης