Οι ιταλικές αποτυχίες και η Μίλαν

Οι ιταλικές αποτυχίες και η Μίλαν

bet365

Μετά τον αποκλεισμό της Ρόμα από την Πόρτο η Μίλαν έμεινε η μοναδική που έχει περάσει από τα playoffs του Champions League από το 2010. Ο Γιώργος Κοντογεώργης θυμίζει τις ιταλικές αποτυχίες.

Ηταν ο λόγος που η Νάπολι ήθελε όσο τίποτα να πάρει τη 2η θέση της Serie A πέρυσι, αφού πριν δύο χρόνια, με τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο, είχε πάθει και είχε μάθει. Αν και πήρε 1-1 στο πρώτο ματς στο Dragao από την Πόρτο, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη δουλειά στο Olimpico και αφού βρέθηκε να χάνει από νωρίς, τελείωσε το ματς με 9 παίκτες και μοιραία ηττήθηκε με 0-3. Οι Τζαλορόσι συνέχισαν έτσι την πρόσφατη παράδοση που θέλει τις ιταλικές ομάδες να αποκλείονται στα playoffs του Champions League από τα οποία από το 2010 μέχρι σήμερα έχει περάσει μόνο η Μίλαν, η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις του τίτλου (7). Πάμε να θυμηθούμε τι είχε συμβεί και οι εκπρόσωποι του calcio δεν τα κατάφεραν.

2010 | Σαμπντόρια
Ο Πατσίνι ήταν άτυχος, η Βέρντερ τα έβαζε όλα και στο πρώτο παιχνίδι στην Βρέμη το σκορ είχε πάει στο 3-0. Τελικά ο Pazzo με ωραία κεφαλιά μείωσε στο 90' σε 3-1 και τα πράγματα δεν ήταν πλέον τόσο δύσκολα για τους Μπλουτσερκιάτι οι οποίοι μερικούς μήνες νωρίτερα πήραν την 4η θέση της Serie A στερώντας τον τίτλο από την Ρόμα. Οι Γερμανοί όμως δεν το άφησαν να περάσει έτσι και απάντησαν με το ίδιο νόμισμα. Ο Πατσίνι έβαλε ακόμα δύο γκολ (το δεύτερο με εκπληκτικό βολέ) στο Luigi Ferraris και το τακουνάκι του Κασάνο έκανε το 3-0. Στις καθυστερήσεις με μαρκινό σουτ η Βέρντερ έκανε το 3-1 στέλνοντας το ματς στην παράταση και εκεί ο Κλαούντιο Πισάρο έβαλε τέλος στα όνειρα των Γενοβέζω για παρουσία στους ομίλους.


2011 | Ουντινέζε
Την πρώτη από τις δύο σερί χρονιές που η Ουντινέζε τερμάτισε στην 3η θέση της Serie A, έπεσε σε δύσκολο αντίπαλο αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Αρσεναλ. Οι Zebrette πάντως το έδειξαν στο πρώτο ματς στο Λονδίνο ότι δεν μασάνε και τα «σκυλιά», Ασαμόα και Αρμέρο να είναι εντυπωσιακοί, έχασαν με το άδικο 1-0. Στην ρεβάνς στο Friuli ο Ντι Νατάλε άνοιξε το σκορ με απίστευτη κεφαλιά όμως στη συνέχεια οι Gunners ισοφάρισαν, ο Toto έχασε πέναλτι και τελικά το εισιτήριο για τους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης χάθηκε με δραματικό τρόπο.


2012 | Ουντινέζε
Δραματικό ήταν και το φινάλε της επόμενης σεζόν για τους Friuliani στα playoffs. Αυτή τη φορά ο αντίπαλος ήταν πιο εύκολος, αφού η Ουντινέζε έπρεπε να αποκλείσει την Μπράγκα και όχι την Αρσεναλ. Οι Πορτογάλοι όμως ήταν στο peak τους, αφού μόλις πριν μερικούς μήνες είχαν παίξει στον τελικό του Europa League και είχαν χάσει τον τίτλο από την Πόρτο. Η Ουντινέζε προηγήθηκε και στα δύο ματς, στο πρώτο, εκτός έδρας με τον Μπάστα και στο δεύτερο με τον Αρμέρο, όμως σε κανένα δεν κράτησαν τη νίκη και το σκορ πρόκρισης και το ζευγάρι πήγε στα πέναλτι. Στην ψυχοφθόρο διαδικασία ο Μαϊκοσουέλ πήρε την απόφαση να εκτελέσει α λα Πανένκα, έγινε μοιραίος και οι Zebrette αποκλείστηκαν ξανά.


2013 | Μίλαν
Τη σεζόν 2012-13 η Μίλαν κατάφερε να πάρει την 3η θέση στα τελευταία λεπτά της τελευταίας αγωνιστικής με νίκη στη Σιένα και στα playoffs κοντραρίστηκε με την Αϊντχόφεν. Η σούπερ νεανική ολλανδική ομάδα παρά το γκολ του Ελ Σαραουί στο πρώτο ματς πήρε ισοπαλία μετά τη γκάφα του Αμπιάτι (1-1) και κρατήθηκε ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης. 'It's just fucking kids' είπε ο Φιλίπ Μεξές στους συμπαίκτες του πριν βγουν στο τερέν του San Siro και οι Rossoneri τους αντιμετώπισαν έτσι. Με δύο γκολ του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ και ένα ενδιάμεσα από τον Μάριο Μπαλοτέλι, η Μίλαν δεν είχε πρόβλημα να πάρει την πρόκριση στους ομίλους η οποία παραμένει η μοναδική για ιταλική ομάδα από το 2010 μέχρι σήμερα.


2014 | Νάπολι
Δύσκολα πέρασε η Νάπολι του Ράφα Μπενίτεθ πριν δύο χρόνια. Η Νάπολι έπεσε πάνω στην Αθλέτικ και παρότι δημιούργησε τις προϋποθέσεις δεν έμεινε σοβαρή και μοιραία δεν μπόρεσε να φτάσει στους ομίλους. Στο πρώτο ματς στο Σαν Πάολο οι Βάσκοι προηγήθηκαν, όμως ο σημερινός 'προδότης' Ιγουαΐν έκανε το 1-1 και έστειλε τους Vesuviani στο San Mames με βάσιμες ελπίδες. Αυτές έγιναν ακόμα μεγαλύτερες όταν ύστερα από το 0-0 στο πρώτο μέρος, ο Χάμσικ έκανε το 0-1 στην αρχή της επανάληψης. Η συνέχεια ήταν όμως καταστροφική. Η Μπιλμπάο εκμεταλλεύτηκε την κωμική άμυνα της Νάπολι και έκανε το σκορ 3-1 ενώ αν ήταν λίγο πιο σοβαρή θα μπορούσε να το έχει κάνει εύκολα 5-1.


2015 | Λάτσιο
Η Λάτσιο του Στέφανο Πιόλι ήταν αυτό που λέμε overachievers τη σεζόν 2014-15 και πήρε την 3η θέση πίσω από Γιουβέντους και Ρόμα. Οι Biancocelesti είναι αλήθεια ότι πήραν μια πολύ δυνατή και μοντέρνα αντίπαλο, όπως είναι η Λεβερκούζεν, όμως το πάλεψαν. Στο πρώτο ματς στο Olimpico επικράτησαν 1-0, όμως στην Γερμανία δεν άντεξαν και αφού το πρώτο μέρος βγήκε με την Μπάγερ μπροστά με 1-0 χάρη στον Τσαλχάνογλου, στην επανάληψη ηττήθηκαν τελικά με 3-0 και δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης