Η Λίβερπουλ έπεσε στην παγίδα

Gazzetta team
Η Λίβερπουλ έπεσε στην παγίδα

bet365

Ο Paul Wilkes ήταν στο Turf Moor και γράφει στο FourFourTwo για όλα όσα μάθαμε από την αναμέτρηση της Μπέρνλι με την Λίβερπουλ.

Παρά την κακή του εμφάνιση, ο Αλμπέρτο Μορένο δεν θα πρέπει να πάρει όλο το φταίξιμο για την ήττα της Λίβερπουλ. Μόλις 2’ μετά τη σέντρα ο Βόουκς έπιασε στον ύπνο τον Λόβρεν και τον Μινιολέ, πριν κάνει το 1-0. Η Μπέρνλι άρχισε το ματς με μεγάλη ένταση, που διέλυσε την άμυνα των κόκκινων.

Γκρέι και Μπόιντ προκαλούσαν συνεχώς προβλήματα στους αμυντικούς του Κλοπ. Η ικανότητα του Βόουκς στον αέρα προκάλεσε έξτρα προβλήματα στους ψηλούς Λόβρεν και Κλάβαν, καθώς ο επιθετικός της Μπέρνλι κέρδισε 8 από τις 12 μονομαχίες του στον αέρα. «Οι επιθετικοί τους έπαιξαν πολύ καλά και έδειξαν μεγάλη καρδιά», είπε ο Κλοπ μετά το ματς.

Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πολύ κυνικοί, σκοράροντας δύο γκολ με δύο τελικές προσπάθειες στα πρώτα 45’. Οι κόκκινοι, όμως, ήταν οι αρχιτέκτονες της αποτυχίας τους. Είχαν 81% κατοχή, όμως τους έλειψαν οι ιδέες στην επίθεση. «Κάποιες φορές η Λίβερπουλ είχε 6 παίκτες στη μεσαία γραμμή. Αν βάλω και εγώ τόσους, θα κρατάμε και εμείς την μπάλα για μεγάλο διάστημα», σχολίασε ο Ντάιτς. «Θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί και να διασπάμε την αντίπαλη άμυνα».

Ο Ντεφούρ επιτέλους έφτασε

Έχουν περάσει 6 χρόνια από τότε που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε γράψει εκείνο το γράμμα στον Ντεφούρ για τον τελευταίο του τραυματισμό. Ο πρώην αρχηγός της Σταντάρ ήταν τότε μόλις 21 ετών και είχε λάβει το γράμμα, που του ευχόταν ταχεία ανάρρωση μετά από ένα κάταγμα και είχε την υπόσχεση ότι «θα μείνουμε σε επαφή».

Η μεταγραφή στην Γιουνάιτεντ δεν ήρθε ποτέ, όμως ο Βέλγος επιτέλους έφτασε στην Αγγλία. Και θα θυμάται το ντεμπούτο του, καθώς η Μπέρνλι νίκησε την Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 1974. Στο 37’ ο Ντεφούρ νίκησε τον Κλάβαν στη μονομαχία, πριν δώσει την μπάλα στον Γκρέι, που έκανε το 2-0. Ο Βέλγος δεν είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και γι’ αυτό έγινε αλλαγή, όμως θα είναι παίκτης-κλειδί για την Μπέρνλι.

Ο Χέντερσον θα πρέπει να παίζει πιο μπροστά

Ο Κλοπ έβαλε τον Χέντερσον πιο πίσω, όμως αυτό δεν προσέφερε τη σιγουριά που χρειάζεται η άμυνα, καθώς δεν είχε βοήθειες από τον Λαλάνα και τον Βαϊνάλντουμ. Η περσινή του συνεργασία με τον Τσαν μπορούσε να αποτελέσει βάση για την Λίβερπουλ, όμως μόνος του έμοιαζε αποκομμένος και εκτεθειμένος στο transition.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ μπορεί να φτιάξει το παιχνίδι από πίσω, κάνοντας 122 πάσες και δημιουργώντας 3 ευκαιρίες, όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι όταν έβγαινε μπροστά κανένας δεν τον ακολουθούσε και κανένας δεν τον κάλυπτε. Έτσι, το κενό ήταν τεράστιο.

Ο Κλοπ βλέπει τον Λαλάνα στον άξονα

«Είναι διαφορετικός ρόλος, όμως θα παίξω όπου μου πει ο προπονητής», είπε ο Λαλάνα. Βρέθηκε στους 3 του άξονα και είχε την ελευθερία να κάνει κούρσες στην αντίπαλη άμυνα. Αυτό, βέβαια, ήρθε με ρίσκο την κατοχή, κάνοντας την Λίβερπουλ επιρρεπή στις αντεπιθέσεις της Μπέρνλι.

«Χάσαμε την μπάλα σε όλες τις λάθος στιγμές», παραδέχθηκε ο Κλοπ. Ο Γερμανός τα έβαλε με τις αποφάσεις των παικτών του γενικότερα, αν και αυτό το πρόβλημα ήταν εμφανέστερο στη μεσαία γραμμή. Ο Λαλάνα έπαιξε γρήγορα, όμως θα πρέπει να βελτιώσει τα τελειώματά του. Πέντε από τα σουτ του σταμάτησαν σε παίκτες της Μπέρνλι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ούτε μία προσπάθεια.

Μπορεί ο Μίλνερ να αντικαταστήσει τον Μορένο;

Η κριτική στον Μορένο μετά το παιχνίδι με την Άρσεναλ ήταν μεγάλη, όμως ο Κλοπ θεώρησε ότι το λάθος δεν ήταν αποκλειστικά του Ισπανού. Παρόλα αυτά, τον άφησε στον πάγκο, βάζοντας τον Μίλνερ στη θέση του. «Δεν ένιωθα άνετα και δεν είναι η θέση που θέλω να παίζω, όμως η ομάδα έρχεται πάνω από τους παίκτες», είχε πει ο Μίλνερ πέρυσι στο FFT μετά την πρώτη του εμφάνιση ως αριστερό μπακ στο παιχνίδι με την Γιουνάιτεντ για το Europa League.

Είναι, μάλιστα, δεξιοπόδαρος, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα. «Είδα αρκετές καλές σέντρες, όμως δεν ήταν κανένας στην περιοχή», σχολίασε ο Κλοπ. Ο Μίλνερ έδειξε να βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, δημιουργώντας 4 ευκαιρίες, ενώ ολοκλήρωσε τις 48 από τις 52 πάσες που επιχείρησε στο τρίτο της επίθεσης. Όταν ο Μορένο αντικατέστησε τον Μίλνερ στο τέλος, οι οπαδοί της Μπέρνλι πανηγύρισαν ειρωνικά…

 

Τελευταία Νέα