Το πρώτο δείγμα της Σίτι του Πεπ (pics)

Το πρώτο δείγμα της Σίτι του Πεπ (pics)

Gazzetta team
Το πρώτο δείγμα της Σίτι του Πεπ (pics)

bet365

Η Σίτι τα βρήκε δύσκολα στην πρεμιέρα του Γκουαρδιόλα και το FourFourTwo αναλύει το σύστημα του Καταλανού.

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε με νίκη τη σεζόν, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 της Σάντερλαντ, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να πείσει. Όλοι, όμως, κοιτούσαν να δουν με ενδιαφέρον τις επιλογές του Γκουαρδιόλα. Και υπήρξαν αρκετές καινοτομίες από τον Καταλανό.

Για αρχή, υπήρξαν εκπλήξεις στην ενδεκάδα, καθώς ο Χαρτ έμεινε στον πάγκο (φαίνεται λόγω της αδυναμίας του με την μπάλα στα πόδια), ο Κολάροφ βρέθηκε στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Σίλβα έπαιξε σε πιο κεντρικό ρόλο, με τους Νολίτο και Στέρλινγκ να βρίσκονται στα άκρα.

Ο Τζόουνς έκανε άμεσα ντεμπούτο μετά την μεταγραφή του και έπαιξε πολύ με τον Φερναντίνιο, με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν την κατοχή και να αναγκάσουν την Σάντερλαντ να παίξει πιο πίσω.

Πολλοί είδαν ότι τα μπακ της Σίτι έπαιζαν πολύ κεντρικά, όταν οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή. Σανιά και Κλισί έμοιαζαν να βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Όταν κοιτάξουμε που πήραν την μπάλα οι δύο μπακ, θα διαπιστώσουμε ότι ο Σανιά συνήθως έμενε στα άκρα, όμως ο Κλισί συνέκλινε. Αυτό έγινε λόγω της επιθυμίας του Γκουαρδιόλα να υπάρχουν ξεκάθαρες ζώνες για πάσες. Παίρνοντας τον Κλισί από τα αριστερά, στη θεωρία θα οδηγούσε σε περισσότερες άμεσες πάσες στον Νολίτο.

Την ίδια στιγμή, όταν η Σίτι είχε την μπάλα ο Φερναντίνιο πήγαινε πολύ πίσω, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στα μπακ να προωθηθούν και στους κεντρικούς αμυντικούς να ανοιχτούν πιο πλάγια.

Εδώ φαίνεται ότι ο Νολίτο έλαβε περισσότερες φορές την μπάλα από τους Κολάροφ και Κλισί. Ο Ισπανός είχε τόσο χώρο, που μπορούσε να κάνει κινήσεις προς τα πίσω.

Τέλος, από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι πολίτες φαίνεται η βαρύτητα που δίνει στα άκρα, όπως ακριβώς έκανε και στην Μπάγερν.

 

Τελευταία Νέα