Τα πιο ακριβά deals της Serie A

Gazzetta team
Τα πιο ακριβά deals της Serie A

bet365

Με αφορμή τη μεταγραφή του Πολ Πογκμπά στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 105 εκατ. ευρώ, το FourFourTwo του Gazzetta θυμίζει τις πιο ακριβές εξαγωγές της Serie A.

Η Γιουβέντους πήρε τον Γάλλο μέσο το 2012 ελεύθερο από τους Κόκκινους Διαβόλους και τέσσερα χρόνια μετά της τον πούλησε αντί 105+5 εκατ. ευρώ. Το deal για τον 23χρονο έγινε το πιο ακριβό όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο και έτσι είναι και η πιο μεγάλη πώληση από κλαμπ της Serie A προς κάποιο του εξωτερικού. Ακολουθούν οι δέκα παίκτες που έφεραν τα περισσότερα χρήματα στις ιταλικές ομάδες πριν τον Πολ Πογκμπά (σε εκατ. ευρώ).

73 | Ζινεντίν Ζιντάν
Το πόσο έχει ξεφύγει το πράγμα σήμερα με τα ποσά που δίνονται, φαίνεται από την μεταγραφή του Ζιντάν στην Δώδεκα χρόνια πριν οι Merengues δώσουν 100 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τον Γκάρεθ Μπέιλ, τίναξαν την μπάνκα στον αέρα φέρνοντας στην Μαδρίτη τον Ζινεντίν Ζιντάν. Η Γιουβέντους πήρε το ποσό-ρεκόρ για την εποχή των 73 εκατ. ευρώ και ο Γάλλος μαέστρος βοήθησε τους Blancos να κατακτήσουν το Champions League (2002) και την La Liga (2003). Ενας από τους κορυφαίους που έχουν παίξει το άθλημα ever, αν ο Ζιντάν έπαιρνε μεταγραφή σήμερα μπορεί να κόστιζε πάνω από 300 εκατ. ευρώ.

70 | Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Εκ των κορυφαίων επιθετικών που έχει δει ποτέ ο πλανήτης είναι ο Σουηδός, ο οποίος πέρασε 6 χρόνια από την καριέρα του στην Ιταλία με τις φανέλες των Γιουβέντους, Ιντερ, Μίλαν. Το 2009 η Μπαρτσελόνα θέλησε να κάνει μια εντυπωσιακή κίνηση στη μεταγραφική και στράφηκε στην Ιντερ στην οποία έδωσε 40 εκατ. και την ελευθέρας του Σαμουέλ Ετό, σε ένα deal το οποίο υπολογίστηκε στα 70 εκατ. ευρώ. Ο Ιμπραΐμοβιτς έβαλε 21 γκολ στην πρώτη του χρονιά στους Μπλαουγκράνα, όμως δεν μπορούσε να συνυπάρξει και με τον Μέσι στα πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα και 12 μήνες αργότερα παραχωρήθηκε στην Μίλαν αντί 24 εκατ. ευρώ.

65 | Ρικάρντο Κακά
Το 2003 η Μίλαν κατέκτησε το Champions League όμως δεν θέλησε να μείνει στα κεκτημένα και το καλοκαίρι απέκτησε από την Σάο Πάουλο έναν νεαρό μεσοεπιθετικό ονόματι Ρικάρντο Κακά. Στα 5 χρόνια που έμεινε στο Μιλάνο, έκανε εκπληκτικά πράγματα κατακτώντας Scudetto (2004) και Champions League (2007) και σκοράροντας κατά ριπάς, όμως το 2009 έγινε στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι μια πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Αντί 65 εκατ. ευρώ ο Βραζιλιάνος υπερπαίκτης μετακόμισε στην Ρεάλ, όμως στην Μαδρίτη δεν έπαιξε ποτέ τη μπάλα που μάγεψε το San Siro και ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Το 2013-14 έπαιξε ξανά στους Ροσονέρι πριν μετακομίσει στο MLS.

64 | Εντινσον Καβάνι
To 2006 το εκπληκτικό τμήμα scouting της Παλέρμο πήρε στην Ιταλία τον πιτσιρικά επιθετικό της Ντανούμπιο, Εντινσον Καβάνι. Υστερα από 4 χρόνια στην Σικελία, η Νάπολι μυρίστηκε πρώτη την εξέλιξή του και έδωσε μόνο 17 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Στο San Paolo ο Ουρουγουανός έκανε την έκρηξη στην καριέρα του, ανέβασε επίπεδο τους Παρτενοπέι και με 104 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις ύστερα από τρία χρόνια δημιούργησε ουρά ανάμεσα στα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Τελικά η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν αυτή που αποφάσισε ότι θα τον πάρει και αναγκάστηκε να πληρώσει τη ρήτρα των 64 εκατ. στην Νάπολι αφού ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δεν έπεφτε ούτε ευρώ.

45 | Ρονάλντο
Μετά τη μυθική σεζόν το 1996-97 με την Μπαρτσελόνα, ο Ρονάλντο αποκτήθηκε από την Ιντερ όμως μετά τα δύο πρώτα χρόνια τραυματίστηκε σοβαρά, έχασε όλο το 1999-00 και μεγάλο κομμάτι της προηγούμενης και της επόμενης σεζόν. Το καλοκαίρι του 2002 επέστρεψε δυνατός για να χαρίσει στην Βραζιλία το Παγκόσμιο Κύπελλο και αμέσως μετά πωλήθηκε στην Ρεάλ αντί 46 εκατ. ευρώ. Οπως και με τον Ζιντάν, είναι περιττό να αναφερθεί το πόσα χρήματα θα ζητούσε σήμερα η (κάθε) ομάδα του για να παραχωρήσει τον Ρονάλντο. Το φαίνομενο με τους Merengues κατέκτησε μόνο ένα πρωτάθλημα, ένα διηπειρωτικό και ένα supercopa πριν επιστρέψει στην Ιταλία για την Μίλαν.

45 | Αντρέι Σεβτσένκο
Αποκτήθηκε από την Μίλαν το 1999 από την Ντιναμό Κιέβου και στα 7 χρόνια που έμεινε στο San Siro πρόλαβε να γίνει ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Ο Αντρέι Σεβτσένκο εξελίχθηκε στον καλύτερο επιθετικό του κόσμου κάτι που έκανε τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να τον θέλει στην Τσέλσι χωρίς να είναι καν επιλογή του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Ουκρανός πωλήθηκε στους Μπλε αντί 45 εκατ. ευρώ αλλά όπως ακριβώς συνέβη με τον Κακά, ο Σέβα δεν παρουσίασε στο δυτικό Λονδίνο ούτε στο ελάχιστο τα πράγματα που έκανε με την Μίλαν με την οποία κατέκτησε τα πάντα. Επέστρεψε για το 2008-09 όντας πλέον ένας… άλλος ποδοσφαιριστής.

43 | Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν
Αφού έδειξε το ταλέντο του στην Εστουδιάντες, η Μπόκα Τζούνιορς τον πήρε και το 1996 έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι προς την Ιταλία και την Σαμπντόρια του Σβεν Γκόραν Ερικσον. Η Serie A ήταν τότε σε εκπληκτικό επίπεδο και αφού πήρε μεταγραφή στην Πάρμα έφτασε μέχρι την Λάτσιο με την οποία κατέκτησε ευρωπαϊκό super cup, πρωτάθλημα, κύπελλο και ιταλικό super cup. Το 2001 εμφανίστηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αφού έδωσε στους Ρωμαίους 43 εκατ. ευρώ τον έκανε δικό της. Ο Βερόν ήταν στην ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2003 όμως ποτέ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στους Κόκκινους Διαβόλους. Τον επόμενο χρόνο έπαιξε στην Τσέλσι και το 2004 επέστρεψε στην Ιταλία για την Ιντερ.

42 | Χαβιέρ Παστόρε
Κλασική δουλειά Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι. Η Παλέρμο τον απέκτησε το 2008 αντί 8 εκατ. ευρώ από την Ουρακάν, η οποία τότε χτυπούσε τίτλο στην Αργεντινή και μέσα σε δύο χρόνια η αξία του εκτινάχθηκε. Το 2010-11 έκανε παπάδες με τους Rosanero στην Serie A και ύστερα από τα 11 γκολ από τη θέση του playmaker, ο πρόεδρος των Σικελών έπαιξε το παιχνίδι όπως έπρεπε. Τελικά αυτή που τα έσκασε χοντρά ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία ο Χαβιέρ Παστόρε κόστισε 42 εκατ., με την Παλέρμο να έχει καθαρό κέρδος 22 εκατ. ευρώ. Ο 26χρονος διανύει φέτος τον 4ο χρόνο του στη γαλλική πρωτεύουσα.

40 | Τιάγκο Σίλβα
Πρέπει να είναι ο μοναδικός παίκτης τον οποίο η Πόρτο είχε στα χέρια της, δεν κατάφερε να καταλάβει την αξία που θα αποκτούσε και δεν πήρε ένα τεράσιο ποσό πουλώντας τον. Από την Ζουβεντούδε βρέθηκε στη δεύτερη ομάδα των Δράκων το 2004-05 και αφού πήγε σε Ντιναμό Μόσχας και Φλουμινένσε τον αγόρασε η Μίλαν. Ο Βραζιλιάνος ανέβασε το παιχνίδι του σε σημείο που ο μεγάλος, Αλεσάντρο Νέστα, να δηλώνει ότι «ο Τιάγκο Σίλβα παρατείνει την καριέρα μου» και αφού κατάκτησε το Scudetto του 2011, πωλήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν μαζί με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε ένα deal στο οποίο υπολογίστηκε στα 40 εκατ. ευρώ για τον άσο της Σελεσάο.

37 | Αρτούρο Βιδάλ
Τελευταίος στη λίστα και πιο πρόσφατη μεγάλη αποχώρηση από την Serie A είναι ο Αρτούρο Βιδάλ. Το καλοκαίρι του 2011 αφού έχασε τον Γκοχκάν Ινλέρ της Ουντινέζε από την Νάπολι, η Γιουβέντους πήγε στο plan B και απέκτησε τον Χιλιανό δίνοντας 10 εκατ. ευρώ στην Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο διεθνής μέσος σε αυτά τα χρόνια έγινε ένας από τους καλύτερους και πολυσύνθετους μέσους στον κόσμο, βοήθησε τους Μπιανκονέρι να κατακτήσουν 4 σερί πρωταθλήματα, όμως τα καμώματά του εκτός γραμμών… βοήθησαν τη διοίκηση να πει το ναι στην πρόταση των 37 εκατ. ευρώ συν bonus της Μπάγερν Μονάχου.

 

Τελευταία Νέα