Εκπλήξεις με το... καλημέρα (vids)

Εκπλήξεις με το... καλημέρα (vids)

bet365

Η Πρέμιερ Λιγκ ξεκινά και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει κάποιες ήττες-σοκ που γνώρισαν τα φαβορί στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι το πρωτάθλημα των εκπλήξεων. Το πρωτάθλημα που είναι ευρέως γνωστό πως δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Όχι μόνο στην υπόθεση-τίτλος (Μπλάκμπερν 1995, Λέστερ 2016), αλλά και στα αποτελέσματα κάθε αγωνιστικής. Ουκ ολίγες φορές, οι «μικροί» έχουν υποχρεώσει σε... κάζο τους «μεγάλους» της Αγγλίας, ανατρέποντας τα προγνωστικά. Κι αν τα «μπαμ» στις τελευταίες αγωνιστικές είναι αυτά που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα στην κούρσα του πρωταθλήματος, υπάρχουν και εκπλήξεις που έγιναν με το... καλημέρα της Πρέμιερ Λιγκ. Άλλες δεν επηρέασαν σε κάτι τη μετέπειτα πορεία των φαβορί, όμως κάποιες άλλες έδειξαν... το δρόμο για το τι θα επακολουθήσει στη συνέχεια.

Άρσεναλ – Νόριτς 2-4 (1992-93)
Οι εκπλήξεις ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας σεζόν της νεοσύστατης – τότε – Πρέμιερ Λιγκ. Η Νόριτς είχε αποφύγει οριακά τον υποβιβασμό την προηγούμενη χρονιά και παρά το γεγονός πως η Άρσεναλ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (Μπουλντ, Κάμπελ), τα «καναρίνια» έφτασαν στην ολική ανατροπή. Ρόμπινς (2), Φίλιπς και Φοξ διαμόρφωσαν το τελικό 2-4 στο Χάιμπουρι και έστειλαν το μήνυμα, ενόψει της σεζόν που ξεκινούσε. Η Νόριτς τελικά τερμάτισε στην 3η θέση, αντίθετα με την Άρσεναλ που έμεινε 10η.

Σέφιλντ Γιουν. – Μάντσεστερ Γιουν. 2-1 (1992-93)
Την προηγούμενη σεζόν η ομάδα του Φέργκιουσον είχε τερματίσει στη 2η θέση του πρωταθλήματος και στο ξεκίνημα της νεοσύστατης Πρέμιερ Λιγκ το 1992 εμφανιζόταν φαβορί για τον τίτλο. Κάτι που κατάφερε, αν και στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ηττήθηκε με 2-1 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία είχε νικήσει μόλις μία φορά τα τελευταία 15 χρόνια σε πρεμιέρα πρωταθλήματος.

Άρσεναλ – Κόβεντρι 0-3 (1993-94)
Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας το 1993, η Άρσεναλ ξεκινούσε με φιλοδοξίες στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, όμως στην πρώτη αγωνιστική έπεσε θύμα έκπληξης μέσα στο γήπεδό της. Με χατ-τρικ του Μίκι Κουίν, η Κόβεντρι πέρασε σαν «σίφουνας» από το Χάιμπουρι.

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουν. 3-1 (1995-96)
Μετά την απώλεια του τίτλου την προηγούμενη χρονιά από την Μπλάκμπερν, η Γιουνάιτεντ ξεκινούσε τη νέα σεζόν, με στόχο να πάρει εκ νέου τα σκήπτρα. Αντίθετα, η Άστον Βίλα είχε αποφύγει τελευταία στιγμή τον υποβιβασμό. Ωστόσο, στην πρώτη αγωνιστική της σεζόν ’95-‘96, οι «χωριάτες» έκαναν την έκπληξη και πήραν άνετη νίκη με σκορ 3-1. Παρά την γκέλα στην πρεμιέρα, οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν το πρωτάθλημα στο τέλος.

Κόβεντρι – Τσέλσι 2-1 (1998-99)
Μετά την 4η θέση στο πρωτάθλημα την προηγούμενη χρονιά, οι «μπλε» ολοένα και πλησίαζαν στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος, έπειτα από το 1955. Η πρεμιέρα της σεζόν ’98-’99 έκρυβε παγίδες για την Τσέλσι, η οποία γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1. Εν αντιθέσει με το ξεκίνημα, η Τσέλσι τερμάτισε τελικά 3η, ενώ η Κόβεντρι ήταν μόλις δύο θέσεις πάνω από αυτές που οδηγούσαν σε υποβιβασμό.

Γουέστ Μπρομ – Λίβερπουλ 3-0 (2012-13)
Μετά από μία (ακόμη) αποτυχημένη σεζόν, οι «κόκκινοι» ξεκινούσαν ένα (ακόμη) πρωτάθλημα με φιλοδοξίες να κατακτήσουν τον τίτλο. Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η Λίβερπουλ το επιβεβαίωσε στο αγωνιστικό χώρο. Ήττα με 3-0 από την Γουέστ Μπρομ στην πρεμιέρα και 7η θέση (εκτός Ευρώπης) στο τέλος της σεζόν.

Άρσεναλ – Άστον Βίλα 1-3 (2013-14)
Για μία ακόμη χρονιά, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ξεκινούσε με την προσδοκία να επιστρέψει στην κορυφή και να μην αρκείται απλά στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικά, για μία ακόμη φορά, η κατάληξη ήταν ακριβώς ίδια για την Άρσεναλ, η οποία είχε μπει με... το αριστερό στο πρωτάθλημα, γνωρίζοντας ήττα-σοκ στο Εμιρέιτς από την Άστον Βίλα με 3-1. Και μάλιστα είχε προηγηθεί με τον Ζιρού.

Μάντσεστερ Γιουν. – Σουόνσι 1-2 (2014-15)
Μετά το αποτυχημένο «πείραμα» με τον Ντέιβιντ Μόγιες (η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1990), οι «κόκκινοι διάβολοι» ήλπιζαν πως με τον Λουίς Φαν Χααλ στην τεχνική ηγεσία θα ξημέρωνε μία καινούργια μέρα για τον σύλλογο. Ούτε με τον Ολλανδό άλλαξε κάτι, με τους κακούς οιωνούς να εμφανίζονται με... το καλημέρα. Στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Φαν Χααλ στον πάγκο, η Γιουνάιτεντ γνώρισε την ήττα από την Σουόνσι στο Ολντ Τράφορντ με σκορ 2-1.

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 0-2 (2015-16)
Μία ακόμη 3η θέση την προηγούμενη σεζόν και ξανά νέες προσδοκίες για τίτλο την επόμενη. Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, τα... σημάδια δεν ήταν ενθαρρυντικά, αφού η Γουέστ Χαμ έκανε άνετο πέρασμα από το Εμιρέιτς, επικρατώντας με 2-0. Το τέλος του πρωταθλήματος βρήκε την Άρσεναλ 2η πίσω από την Λέστερ και τα «σφυριά» στην 7η θέση.

 

Τελευταία Νέα