Οι πιο «ακριβοί» αμυντικοί της Serie A

Gazzetta team
Οι πιο «ακριβοί» αμυντικοί της Serie A

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τους αμυντικούς του Campionato που κοστίζουν τα περισσότερα χρήματα στις ομάδες τους.

Οσο πιο κοντά στο σήμερα βρισκόμαστε, τόσο περισσότερο η Serie A και η άμυνα γίνεται συνώνυμο της Γιουβέντους. Η Μεγάλη Κυρία κυριαρχεί στο calcio, κατακτά το πρωτάθλημα με κάθε τρόπο και είναι το μοναδικό κλαμπ από την 'μπότα' που μπορεί να μιλήσει για πιθανότητες στην Ευρώπη. Με ένα ρόστερ που... ξεφεύγει από τους ανταγωνιστές της εντός συνόρων, είναι απόλυτα λογικό να έχει δικούς της τους περισσότερους ακριβοπληρωμένους. Ακολουθούν οι αμυντικοί που αγωνίζονται στο Campionato και παίρνουν τα περισσότερα, ανάμεσά τους, ένας Ελληνας.

Τζόρτζιο Κιελίνι | 3.5
Από το 2005 στο Τορίνο, ο Τζόρτζιο Κιελίνι είναι ο ορισμός του fighter σε σημείο που σε κάνει να παραξενεύεσαι αν τον δεις χωρίς ματωμένο κεφάλι και επίδεσμο. Ο 31χρονος είναι βασικός όλα αυτά τα χρόνια στην Εθνική Ιταλίας και από τους σημαντικούς παίκτες στην Γιουβέντους μετά το Calciopoli. Στην... ισοβαθμία βρίσκεται στο Νο1 της λίστας με τον Μπονούτσι.

Λεονάρντο Μπονούτσι | 3.5
Μαζί με τον Κιελίνι στην 'κορυφή', μαζί του και στο κέντρο της άμυνας των Bianconeri και της Squadra Azzurra. Ο Μπονούτσι έχει ανεβάσει τρελά τις μετοχές του τα τελευταία χρόνια και η Μάντσεστερ Σίτι ήταν έτοιμη να σπρώξει 60 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από την Γιουβέντους. Ο 28χρονος είναι μαζί με τον Μπουφόν ο leader των Τορινέζων, που απόλυτα λογικά των πληρώνουν με 3.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ντάνι Αλβες | 3
Ενας από τους καλύτερους και πιο σταθερούς παίκτες της τελευταίας δεκαετίας, ο Ντάνι Αλβες έκανε όργια με Σεβίλλη και Μπαρτσελόαν και είναι ο αμυντικός με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο πολυσύνθετος δεξιός μπακ ακούστηκε πέρυσι για την Μίλαν όμως φέτος υπέγραψε στην Γιουβέντους με την οποία θέλει να κατακτήσει ακόμα ένα Champions League. Με βάση το βιογραφικό του, τα 3 εκατ. ευρώ που παίρνει είναι πολύ 'λογικό' ποσό.

Στέφαν Λιχτστάινερ | 2.8
Υστερα από 100 συμμετοχές με την Λάτσιο στην Serie A, ο ακούραστος Ελβετός δεξιός μπακ αποκτήθηκε από την Γιουβέντους το 2011 και από τότε είναι τέρας σταθερότητας. Ο 32χρονος έκλεισε 5ετία στους Bianconeri στους οποίους θα παραμείνει και φέτος καλύπτοντας την δεξιά πλευρά. Ο 82 φορές διεθνής άσος καρπώνεται τον επαγγελματισμό και τη συνέχεια στις εμφανίσεις του αμοιβόμενος με 2.8 εκατ. ευρώ από την Γιουβέντους.

Αλεξ Σάντρο | 2.8
Εναν χρόνο πριν αποφασίσει να μπει στην... τρέλα με τα τεράστια ποσά που δίνονται σε όλη την Ευρώπη για μεταγραφές, η Γιουβέντους αποφάσισε να κάνει τη δική της υπέρβαση για το αριστερό άκρο της άμυνας, για το οποίο είχε ήδη τον Πατρίς Εβρά. Η Κυρία έδωσε 26 εκατ. ευρώ στην Πόρτο για τον τουρμποκίνητο Βραζιλιάνο μπακ, ο οποίος τη σεζόν που πέρασε προσαρμόστηκε στην ομάδα και φέτος θα είναι βασικός. Το deal με τους Δράκους ακολούθησε ένα δυνατό συμβόλαιο με τον 25χρονο, 6 φορές διεθνή, ο οποίος αβοίβεται με 2.8 εκατ. ετησίως.

Ζοάο Μιράντα | 2.7
Και κάπου εδώ σπάει η μονοτονία με την Γιουβέντους, αφού συναντάμε έναν παίκτη της Ιντερ. Λίγο μετά την κατάκτηση της La Liga με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την παρουσία στον τελικό του Champions League, ο Ζοάο Μιράντα έγινε παίκτης της Ιντερ με διετή δανεισμό και υποχρεωτική option αγοράς ύψους 15 εκατ. ευρώ. Ο Μιράντα έχει τρομερή ποιότητα που τον κάνει να ξεχωρίζει στο κέντρο της άμυνας και τώρα που οι Nerazzurri έχουν ξενερώσει με τη στάση του Μάουρο Ικάρντι, ενδέχεται να πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Με την παρουσία του, τα βγάζει τα 2.7 εκατ. τον χρόνο.

Πατρίς Εβρά | 2.5
Ακόμα ένας 'Γιουβεντίνος', ο Εβρά αποκτήθηκε από τους Τορινέζους αντί 1.2 εκατ. από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν 2 σεζόν, έβγαλε πολλά περισσότερα από τα λεφτά του και κέρδισε νέο συμβόλαιο το οποίο μπορεί να τον κρατήσει στους Bianconeri για ακόμα δύο χρόνια. Ο Γάλλος αριστερός μπακ είναι σταθερά σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι το οποίο βλέπουν στο κλαμπ και του δίνουν 2.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Αντρέα Μπαρτσάλι | 2.5
Τελευταίος από την Γιουβέντους στην λίστα αλλά όχι λιγότερο σημαντικός, ο Αντρέα Μπαρτσάλι κόστισε 300.000 ευρώ για να αποκτηθεί από την Βόλφσμπουργκ και έχει χαρακτηριστεί από τον Αντρέα Ανιέλι η 'κορυφαία μεταγραφή'. Από τον Ιανουάριο του 2011 ο σήμερα 35χρονος έχει φτιάξει με Κιελίνι-Μπονούτσι το BBC των Τορινέζων που χρησιμοποιήθηκε και από τον Αντόνιο Κόντε στην Ιταλία και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην αναγέννηση των Bianconeri.

Αντρέα Ρανόκια | 2.4
Πρώην παίκτης της Ιντερ που δεν κατάφερε ποτέ να βρεθεί στο απαιτούμενο επίπεδο, ο Ρανόκια... υποβιβάστηκε στην Σαμπντόρια, η οποία πέρυσι δυσκολεύτηκε για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Serie A. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός έχει παίξει 21 φορές με την Εθνική Ιταλίας και μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος με τον μισθό των 2.4 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ραούλ Αλμπιόλ | 2.1
Αφού κατέκτησε το Euro 2008 ως βασικός με την Εθνική Ισπανίας σαν παίκτης της Βαλένθια, αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης έναν χρόνο μετά και το 2013 τον αγόρασε αντί 10 εκατ. ευρώ η Νάπολι. Ο 51 φορές διεθνής δεν είχε πρόβλημα να προσαρμοστεί στην Serie A και είναι σταθερά βασικός στους Vesuviani με τους οποίους έχει ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Αλέσιο Ρομανιόλι | 2
Από τα 'πράγματα' που άφησε στην Μίλαν ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς είναι ο Αλέσιο Ρομανιόλι. Ο Σέρβος, πλέον τεχνικός της Τορίνο, επέμεινε πριν έναν χρόνο για την απόκτηση του αριστεροπόδαρου στόπερ της Ρόμα, ο οποίος για πολλούς αποτελεί το μέλλον της Εθνικής Ιταλίας. Ο 20χρονος κόστισε στους Rossoneri 25 εκατ. ευρώ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο στη θέση του.

Ζουάν Ζεσούς | 2
Ο Βραζιλιάνος στόπερ έχασε πέρυσι τη θέση του στην Ιντερ από το δίδυμο Μιράντα-Μουρίγιο και έναν χρόνο αργότερα δεν είχε πρόβλημα να αποχωρήσει από το Μιλάνο όταν έμαθε για το ενδιαφέρον της Ρόμα, η οποία είχε πολλούς τραυματισμούς και κενό στην οπισθοφυλακή της. Ο Ζουάν Ζεσούς παρέμεινε στην Serie A με καλό μισθό και πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία του.

Κώστας Μανωλάς | 1.8
Από το 2014 βρίσκεται στην Ρόμα ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός, ο οποίος έχει θεαματική βελτίωση και οι μετοχές του τον έχουν φέρει σε σημείο μεγάλα κλαμπ της Premier League να θέλουν να τον αποκτήσουν. Ο 25χρονος, 23 φορές διεθνής, έχει προσαρμοστεί τέλεια, είναι ο Νο1 αμυντικός για τον τεχνικών των Lupi, Λουτσιάνο Σπαλέτι, και δικαιολογεί απόλυτα τα 1.8 εκατ. ευρώ με τα οποία αμοίβεται ετησίως.

Κρίστιαν Ζαπάτα | 1.6
Το 2012 αποκτήθηκε από την Βιγιαρεάλ και παραμένει στο San Siro. Ο 29χρονος έμενε αυτό το καλοκαίρι ελεύθερος και βρέθηκε κοντά στην Μπεσίκτας που προσέφερε συμβόλαιο 10 εκατ. για 3 χρόνια, όμως τελικά ανανέωσε με τους Rossoneri, οι οποίοι του έδωσαν 1.6 τον χρόνο. Ο Κολομβιανός είναι τραυματίας και όταν επιστρέψει θα είναι backup των Ρομανιόλι και Γκόμες, που μόλις αποκτήθηκε από την Λανούς.

 

Τελευταία Νέα