Κορυφαίοι τεχνικοί: Γκουαρδιόλα στο Νο2!

Gazzetta team
Κορυφαίοι τεχνικοί: Γκουαρδιόλα στο Νο2!

bet365

Το FourFourTwo έβγαλε τους καλύτερους 50 προπονητές για το 2016 και στην 2η θέση θα βρούμε τον Πεπ Γκουαρδιόλα!

Μια γρήγορη ματιά στις αποδόσεις της Premier League και θα διαπιστώσετε πως η Σίτι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου! Ο λόγος; Η έλευση του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Μάντσεστερ. Ωστόσο, για κάποιους εξακολουθεί να υπάρχει ένα στοιχείο αμφιβολίας, αφού στα τρία χρόνια του χρόνια στη Βαυαρία δεν κατάφερε να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Τρεις διαδοχικές απώλειες στα ημιτελικά, με τον Γκουαρδιόλα να μη μπορεί να εκμεταλλευθεί την κληρονομιά του τρεμπλ!

Μπορεί στη Γερμανία να μην είχε αντίπαλο, αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ το πράγμα δεν πήγε όπως ήθελε... Ποιος θα ξεχάσει τη δήλωσή του στις 4 Απριλίου του 2014 «Η Bundesliga τελείωσε για μας», με τη Μπάγερν να παίρνει το τρόπαιο, αλλά στη συνέχεια να τα βρίσκει σκούρα κόντρα στη Ρεάλ του Αντσελότι.

Pep Guardiola, Joshua Kimmich

Ο Γκουαρδιόλα έμαθε από τα λάθη, αλλά η πρόκριση στον τελικο δεν ήρθε ποτέ. Με τη Μπαρτσελόνα η ομάδα ήταν κουρασμένη, πέρσι το πάλεψε αρκετά με την Ατλέτικο, αλλά η ομάδα του Σιμεόνε άντεξε την πίεση των Βαυαρών! Ο Ομπλακ ήταν σούπερ, ο Μίλερ δεν μπορούσε και η ιστορία έγραψε ακόμα ένα αποκλεισμό.

Βέβαια, υπήρξε μια μια προφανής εξέλιξη από την ομάδα που κληρονόμησε από τον Γιουπ Χάινκες, ανεξάρτητα από το βαθμό της απογοήτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Αλλωστε, η Ατλέτικο του Σιμεόνε είναι σίγουρα η μόνη ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που άντεξε το σφυροκόπημα της Μπάγερν.

Pep Guardiola, Bayern Munich vs Real Madrid

Ο Γκουαρδιόλα άφησε μια πραγματική κληρονομιά πίσω του στο Allianz Arena, ένα γνώρισμα που τον κάνει να ξεχωρίζει από πολλούς από τους συγχρόνους προπονητές. Σε συνεργασία με τον Ρουμενίγκε και τον Ζάμερ κατάφερε να πετύχει το στόχο της μείωσης του μέσου όρου ηλικίας! Πλέον, η Μπάγερν απέδειξε πως καλό είναι να υπάρχει ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί, αλλά υπάρχει και ζωή χωρίς αυτούς!Ντάγκλας Κόστα, Κομάν, Βιδάλ και Κίμιχ έβαλαν τις βάσεις για μια κυριαρχία της Μπάγερν και τα επόμενα χρόνια.

Είναι ένας τεχνικός που εργάζεται ακατάπαυστα, μανιωδώς για να βελτιώσει κάθε παίκτη ξεχωριστά!

 

Τελευταία Νέα