Η πτώση των Λύκων και το λάθος του Ντράξλερ

Η πτώση των Λύκων και το λάθος του Ντράξλερ

Gazzetta team
Η πτώση των Λύκων και το λάθος του Ντράξλερ

bet365

Ο Γιούλιαν Ντράξλερ ανακοίνωσε την επιθυμία του να φύγει από την Βόλφσμπουργκ και οι Λύκοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

«Συναντήθηκα με τον Ντίτερ Χέκινγκ μετά το EURO και του είπα ότι θέλω να φύγω». Ο Γιούλιαν Ντράξλερ με συνέντευξή του στην Bild άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην ταλαιπωρημένη Βόλφσμπουργκ. Λίγες ώρες νωρίτερα ο προπονητής του είχε μιλήσει στο Kicker, λέγοντας ότι έχουν μιλήσει και συμφώνησαν να μείνει.

Ο Άλοφς τις τελευταίες εβδομάδες φερόταν να ετοιμάζει την ομάδα γύρω του. Ο Γερμανός μέσος αποκάλυψε ότι τον τελευταίο καιρό κανένας από τον σύλλογο δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του. Μόνο μία σειρά SMS είχε ανταλλάξει με τον τεχνικό διευθυντή των Λύκων πριν τον ημιτελικό με την Γαλλία. Τότε ήταν που πήρε και την τελική του απόφαση.

«Επέστρεψα στη Γερμανία και προτιμούσαν να μιλάνε όχι με μένα, αλλά με τον Τύπο», συνέχισε. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Κλάους Άλοφς του είχε δώσει υπόσχεση προφορικά ότι σε περίπτωση που φτάσει πρόταση μεγάλης ομάδας, έχει το ελεύθερο να φύγει. Επιβεβαίωση από τον Γερμανό παράγοντα δεν υπάρχει, όμως ο τεχνικός διευθυντής της Βόλφσμουργκ είναι γνωστός ότι κρατάει τον λόγο του. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αυτή η πρόταση θα πρέπει να πλησιάζει στα 40 εκατ. ευρώ, καθώς οι Λύκοι πέρυσι είχαν ξοδέψει 36.

«Ήταν ξεκάθαρα καλή προοπτική, αλλά και ρίσκο. Θέλω να πάω σε ένα top ευρωπαϊκό σύλλογο, αν μου δοθεί η ευκαιρία», είπε ο Ντράξλερ, που αυξάνει την πίεση και έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο του συλλόγου, παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Προτίμησε να μιλήσει με σκληρά λόγια, προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει: να μην μπορούν οι Λύκοι να τον υπολογίζουν και να τον πουλήσουν με την πρώτη ευκαιρία. «Θέλω εδώ τα επόμενα χρόνια να κερδίσω τίτλους», είχε πει ο Ντράξλερ πέρυσι στην παρουσίασή του. Ναι μεν η Βόλφσμπουργκ δεν μπόρεσε να τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας σε ό,τι αφορά την φιλοδοξία, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γερμανός μέσος ακολουθεί αυτή την τακτική.

Πριν λίγους μήνες είχε ανακοινώσει μέσω του Kicker ότι θέλει να φύγει από τη Σάλκε. Στη συνέχεια ακολούθησε το πρώτο μεγάλο μάθημα στην καριέρα του με την επιλογή των Λύκων. Τώρα, ακολούθησε το δεύτερο με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα. Στο τρίτο συνήθως καίγεσαι... Είναι πάντα θεμιτό να θέλεις να αλλάξεις ομάδα, όταν βλέπεις ότι οι φιλοδοξίες σου δεν καλύπτονται. Ο τρόπος, όμως, λέει πολλά.

Ο Ντράξλερ έχασε για δεύτερη φορά τη συμπάθεια του ποδοσφαιρικού κόσμου και το χειρότερο είναι ότι αυτή ήταν η επιδίωξή του... Ο Νάλντο έφυγε για την Σάλκε, ο Σίρλε για την Ντόρτμουντ, ο Κρούζε για την Βέρντερ, ενώ ο Ντάντε ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να υπογράψει στη Νις, όπου θα συνεργαστεί ξανά με τον Λουσιέν Φαβρ.

Τι έχει μείνει, λοιπόν, από τα μεγάλα λόγια του περασμένου καλοκαιριού στη Βόλφσμπουργκ; Η 8η θέση, όχι ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ελάχιστες πιθανότητες τίτλων, όπως το Κύπελλο του 2015. Ο Ντράξλερ σε αυτόν τον χρόνο δεν εξελίχθηκε, καθώς έπεσε θύμα τόσο της δικής του αστάθειας όσο και εκείνης του συλλόγου. Σύμφωνα με το Spiegel, μάλιστα, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του, θεωρεί ότι ο σύλλογος έχει «μικρύνει» πολύ τους τελευταίους μήνες.

«Κανένας δεν πρόκειται να φύγει, αν δεν δώσουμε το ΟΚ», έλεγε πριν λίγες εβδομάδες ο Άλοφς, όμως μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει. Στην Βόλφσμπουργκ έχει δημιουργηθεί ένα μικρό χάος και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για να επανέλθουν όλα στην κανονικότητα.

Οι Λύκοι έχουν μπει σε ένα μονοπάτι, από το οποίο είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγεις. Ο Ντράξλερ έδωσε κανονικά το παρών στην προπόνηση της Τετάρτης (03/08), την πρώτη του μετά τις διακοπές και στη συνέχεια ήταν προγραμματισμένο ραντεβού με τους Άλοφς και Χέκινγκ. Ό,τι και γίνει μέχρι το τέλος Αυγούστου, όμως, σε αυτή την περίπτωση χαμένες θα βγουν και οι δύο πλευρές...

 

Τελευταία Νέα