Σήμερα στα... ψιλά, αύριο στα... ψηλά

Σήμερα στα... ψιλά, αύριο στα... ψηλά

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για πέντε «αθόρυβες» μεταγραφές ποδοσφαιριστών, που έχουν πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι και άδικα δεν έκαναν... ντόρο.

Όταν στις μέρες μας τα ποσά για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή έχουν... ξεφύγει (βλέπε Πογκμπά), τότε πολλές φορές μεταγραφές με λίγα χρήματα και ελάχιστο «ντόρο» δεν έχουν την απήχηση, που θα τους άρμοζε. Ωστόσο, καλό θα είναι να σκεφτεί κανείς πως πολλές φορές οι μεταγραφές... αεροδρομίου αποδεικνύονται «λίγες», ενώ αυτές που έγιναν χωρίς... φανφάρες, μετατρέπονται σε ποδοσφαιρικό «χρυσό». Οι παρακάτω πέντε περιπτώσεις είναι από αυτές που χαρακτηρίζονται «αθόρυβες» και πέρασαν... στα ψιλά, ωστόσο οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές αναμένεται να έχουν ρόλο-κλειδί στη νέα τους ομάδα.

Ράφαελ Γκερέιρο (Ντόρτμουντ)
Δεν αναδείχθηκε απλά πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Πορτογαλίας στο Euro της Γαλλίας, αλλά αποτέλεσε σημαντικό γρανάζι της ομάδας του Φερνάντο Σάντος. Ο 23χρονος αριστερός μπακ ήταν βασικός (και αναντικατάστατος) στα πέντε από τα επτά παιχνίδια των Πορτογάλων, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού κόντρα στην Γαλλία. Μετά από τρεις εξαιρετικές σεζόν με τη φανέλα της Λοριάν στο γαλλικό πρωτάθλημα (γεννημένος και στην Γαλλία), η Μπορούσια Ντόρτμουντ κινήθηκε αστραπιαία για την απόκτηση του Ράφαελ Γκερέιρο στο ξεκίνημα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αν δεν είχε προνοήσει, δε θα ήταν τόσο εύκολο να τον κάνει δικό της και κυρίως μόνο με 12 εκατομμύρια ευρώ. Μία μεταγραφή που δεν «ακούστηκε» πουθενά, όμως αναμένεται να θωρακίσει το αριστερό άκρο της άμυνας των Γερμανών.

Έβερ Μπανέγα (Ίντερ)
Την τελευταία διετία ήταν παίκτης-κλειδί της Σεβίλλης στην πορεία για την κατάκτηση των δύο Γιουρόπα Λιγκ. Στον τελικό του 2015, μάλιστα, ήταν και ο MVP της αναμέτρησης, ενώ συνολικά στα δύο χρόνια παρουσίας του στην ομάδα είχε 94 συμμετοχές και 12 γκολ σε όλες της διοργανώσεις. Παρόλα αυτά, ο πολυσύνθετος Αργεντινός χαφ έμεινε ελεύθερος από την Σεβίλλη, με την Ίντερ να μη χάνει την ευκαιρία και να τον κάνει δικό της, χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ (!) στους Ανδαλουσιανούς. Βασικός σε όλα τα ματς του Κόπα Αμέρικα με την εθνική Αργεντινής, ο Μπανέγα στα 28 του χρόνια συνδυάζει πλέον το ταλέντο με την ωριμότητα και μοιάζει ικανός να πάρει τους «νερατζούρι» στην πλάτη του.

Χατέμ Μπεν Αρφά (Παρί Σεν Ζερμέν)
Με το ταλέντο που διαθέτει, αν είχε... μυαλό, θα μπορούσε να ήταν βασικός σε ομάδες επιπέδου Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, ο Γάλλος εξτρέμ πριν από 1,5 χρόνο έφυγε κακήν κακώς από την Αγγλία και επέστρεψε στη χώρα του, για λογαριασμό της Νις. Την περασμένη σεζόν, πέτυχε 17 γκολ στο πρωτάθλημα, οδηγώντας την ομάδα του στην πιο υψηλή θέση (4η) που έχει τερματίσει ποτέ τα τελευταία χρόνια. Αυτές οι εξαιρετικές εμφανίσεις «εξαργυρώθηκαν» με προτάσεις από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, με τον Μπεν Αρφά να υπογράφει τελικά διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Παρί Σεν Ζερμέν και στα 29 του να έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης.

Μαρκ Μπαρτρά (Ντόρτμουντ)
Όταν ανέβηκε από την «Μασία» στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, τον αποκάλεσαν «νέο Πουγιόλ». Μετά από έξι χρόνια, όμως, ο Ισπανός στόπερ δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εκάστοτε προπονητών του και ήταν πάντοτε η τρίτη ή τέταρτη επιλογή για το κέντρο της άμυνας. Αυτό, ωστόσο, ουδόλως πτόησε την Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία στον Μαρκ Μπαρτρά είδε τον αντικαταστάτη του Ματς Χούμελς, που έφυγε για την Μπάγερν Μονάχου. Η γερμανική ομάδα κατέβαλε το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ στην Μπαρτσελόνα, με τον Ισπανό στα 25 του χρόνια να ανοίγει μία νέα σελίδα στην καριέρα του και να θέλει να αποδείξει πόσο λάθος έκαναν οι «μπλαουγκράνα» που δεν εκτίμησαν ιδιαίτερα τις ικανότητές του.

Ναμπαλίς Μεντί (Λέστερ)
Σαν «κοράκια» έπεσαν οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι πάνω στους πρωταγωνιστές της Λέστερ, μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ. Μέχρι στιγμής, αυτός που έχει αποχωρήσει μόνο είναι ο Καντέ για την Τσέλσι, με την πρωταθλήτρια Αγγλίας να καλύπτει το κενό του στη μεσαία γραμμή με τον «νέο Μακελελέ». Έτσι είχε αποκαλέσει τον Ναμπαλίς Μεντί ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όταν οι δυο τους ήταν μαζί στην Μονακό. Τώρα, θα ξανασυνεργαστούν στην Λέστερ, η οποία έδωσε 15,5 εκατομμύρια ευρώ στην Νις για να κάνει δικό της τον πρώην αρχηγό της ομάδας της Νίκαιας, που σε τρία χρόνια αγωνίστηκε σε 121 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Τελευταία Νέα