Ποσά του... (κόκκινου) διαβόλου

Ποσά του... (κόκκινου) διαβόλου

Ποσά του... (κόκκινου) διαβόλου

bet365

Το σίριαλ «Πολ Πογκμπά στην Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ» συνεχίζεται και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τις πέντε πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία των «μπέμπηδων».

Πριν από λίγες ημέρες, ο «θρύλος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ίσως ο πιο ολοκληρωμένος μέσος που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της, Πολ Σκόουλς, δήλωνε πως ο Πολ Πογκμπά δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα χρήματα, που προτίθεται να δώσει ο σύλλογος για να τον κάνει δικό του. Η αλήθεια είναι πως το πράγμα έχει αρχίσει και... ξεφεύγει, με τα 120 εκατομμύρια ευρώ που έχει «ζεστά» η Γιουνάιτεντ και τον Σκόουλς να δηλώνει πως ένα τέτοιο ποσό μπορεί να δαπανηθεί μόνο για τους Μέσι και Ρονάλντο, που μπορούν να πετύχουν 50 γκολ σε μία σεζόν. Αν έχει δίκιο ή όχι, είναι κάτι που θα φανεί, με τους «μπέμπηδες» να είναι έτοιμοι να σπάσουν, όχι μόνο το δικό τους ρεκόρ, αλλά και αυτό του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει τις πέντε πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Γιουνάιτεντ.

Άνχελ Ντι Μαρία
Η εποχή του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της ομάδας, το 2014, ξεκίνησε με πολλά μεταγραφικά «μπαμ», όμως το πιο ηχηρό από όλα ήταν αυτό με την απόκτηση του Άνχελ Ντι Μαρία από την Ρεάλ Μαδρίτης. 75 εκατομμύρια ευρώ έδωσε στη «βασίλισσα» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να κάνει δικό της τον Αργεντινό χαφ, πραγματοποιώντας – τότε - την 5η πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών. Τελικά, ο Ντι Μαρία πέρασε και... δεν ακούμπησε στο Ολντ Τράφορντ, αφού δεν προσαρμόστηκε ποτέ στο αγγλικό στυλ ποδοσφαίρου και ένα χρόνο μετά αποχώρησε για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Άντονι Μαρσιάλ
Το 2014, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ μεταγραφής για teenager (Λουκ Σο) και ένα χρόνο αργότερα, το έσπασε η ίδια. 50 εκατομμύρια ευρώ έδωσε στην Μονακό για να αποκτήσει τον Άντονι Μαρσιάλ. Ο Φαν Χααλ επικρίθηκε για μία ακόμη φορά για το τεράστιο ποσό που ξόδεψε, αυτή τη φορά για έναν ποδοσφαιριστή ηλικίας 19 ετών και 9 μηνών. Στην πρώτη του σεζόν στο Ολντ Τράφορντ, ο Γάλλος ακραίος επιθετικός δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να δικαιολογήσει το ιλιγγιώδες ποσό, που δαπάνησε η Γιουνάιτεντ για να τον κάνει δικό της. Ωστόσο, η ηλικία του είναι τέτοια που χωρούν πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο πλάι του.

Ρίο Φέρντιναντ
Σε ηλικία 24 ετών ήταν το 2002 ο Άγγλος αμυντικός, όταν το «μάτι» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον διέκρινε το ταλέντο του από την παρουσία του στην Λιντς και έδωσε εντολή να ντυθεί στα «κόκκινα». 46 εκατομμύρια ευρώ έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να αποκτήσει τον Ρίο Φέρντιναντ (το πιο μεγάλο ποσό για Άγγλο ποδοσφαιριστή μέχρι τότε) και να βρει τον στυλοβάτη στην άμυνά της. Ίσως ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός στην ιστορία της ομάδας, που κατέκτησε τα πάντα με τους «μπέμπηδες», στα 12 χρόνια παρουσίας του στο Ολντ Τράφορντ.

Χουάν Μάτα
Το «δώρο» του νυν προπονητή της Γιουνάιτεντ, Ζοσέ Μουρίνιο, 2,5 χρόνια πριν κάτσει στον πάγκο της ομάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτιμούσε τον Όσκαρ για τη θέση του επιτελικού μέσου στην Τσέλσι, τη σεζόν 2013-14, με αποτέλεσμα να μειωθούν στο ελάχιστο οι παρουσίες του Ισπανού χαφ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προσφέρει στους «μπλε» 44,7 εκατομμύρια ευρώ και να κάνει δικό της τον Χουάν Μάτα, απαλλάσσοντας τον από τον «εφιάλτη» του Μουρίνιο. Τελικά, λίγα χρόνια μετά, οι δυο τους ξανάσμιξαν στο Ολντ Τράφορντ, με τον Ισπανό να ελπίζει πως δε θα ξαναζήσει τις ίδιες εφιαλτικές στιγμές με τον Special One.

Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν
Μετά από μία τριετία (1998-2001) εξαιρετικών εμφανίσεων και κατάκτησης έξι τίτλων με Πάρμα και Λάτσιο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε το μεγαλύτερο ποσό, που είχε δοθεί μέχρι τότε στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για να κάνει δικό της τον Αργεντινό βιρτουόζο μέσο. 42,6 εκατομμύρια ευρώ έβγαλαν από τα ταμεία τους οι «κόκκινοι διάβολοι» και έδωσαν στην Λάτσιο, ώστε να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι του 2001. Ωστόσο, ο Βερόν δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο διαφορετικό στυλ παιχνιδιού της Πρέμιερ Λιγκ (σε σχέση με την Serie A) και δεν «έδεσε» ποτέ με τους Κιν και Σκόουλς στη μεσαία γραμμή. Μετά από δύο χρόνια αποχώρησε για λογαριασμό της Τσέλσι.

 

Τελευταία Νέα